USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Як на Волині голосуватимуть переселенці

1 Жовтня 2014 15:47
Вимушені переселенці на Волині можуть використати своє конституційне право у виборі депутатів Верховної Ради України. Для цього їм необхідно пройти просту процедуру.

Про це йшлося під час круглого столу «Виборчі права вимушених переселенців. Як їх реалізувати?», який відбувся сьогодні, 1-го жовтня, у навчально-методичному центрі Профспілок у Луцьку.

«Якщо ви приїхали зі Сходу України, то треба отримати довідку про тимчасове місце перебування, аби мати право голосу. А отримати її можна в державній міграційній службі чи в сільраді, у ЖЕКах, готелях, санаторіях, оздоровчих таборах, при благодійних фондах, а також її може видати громадська організація. Тобто, будь-яка організація, яка вами опікується чи на території якої ви проживаєте – зобов’язана вам видати таку довідку. Далі, до 16 жовтня, необхідно прийти до органів ведення державного реєстру», - розповідає представник компанії «Центр підтримки громадських ініціатив» Андрій Карташов.
Він зауважив, що за станом на 15 вересня на території України кількість вимушених переселенців із Донбасу та Криму - 300 тисяч людей. Такі дані оприлюднила ООН.

До слова, для тих, хто буде голосувати за місцем свого проживання, є інтернет-ресурс, зайшовши на який можна перевірити чи є Ви у списках виборців й де знаходиться дільниця. Так, на сайті https://www.drv.gov.ua необхідно зареєструватися в «Особистий кабінет виборця» і вся необхідна інформація стане доступною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus