USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Як розвиватимуть медіапростір за кошти бюджету Волині

10 Лютого 2016 17:25
Зменшення обсягу коштів на висвітлення діяльності ОДА, дискусії щодо фінансування газети «Волинь-Нова» та медіа-семінарів – програма розвитку медіа-простору викликала суперечки серед депутатів облради.

Про це йшлося під час обговорення обласної програми розвитку медіа-простору Волині та реалізації державної інформаційної політики на 2016 – 2020 роки під час другого пленарного засідання другої сесії обласної ради 10 лютого.

Чимало дискусій викликало питання фінансування газети «Волинь-Нова». Депутати звертали увагу на те, що редакція газети орендує за 1 гривню приміщення обласної комунальної власності у центрі міста. До того ж, щороку облрада виділяє приблизно мільйон гривень на фінансову підтримку видання.

Як пояснила начальник відділу інформаційної політики облдержадміністрації Світлана Головачук, відповідно до законодавства, обласна рада зобов’язана, як співзасновник, надавати фінансову дотацію виданню. Своєю чергою, голова ОДА Володимир Гунчик повідомив, що «Волинь-Нова» планує розпочати процедуру роздержавлення тож згодом звертатиметься до облради з проханням вийти про вихід ради з переліку співзасновників.

Депутат Ірина Вахович пропонувала виключити з програми пункт про фінансування у обсязі 730 тисяч гривень медіа-семінарів. З її слів, для проведення таких заходів можна знайти альтернативні джерела фінансування. Цю пропозицію колеги підтримали.

Вячеслав Рубльов пропонував внести зміни у проект програми. Так, він пропонував передбачити не по 500, а по 100 тисяч гривень на рік на висвітлення діяльності облдержадміністрації, а розпорядником коштів фінансово-економічної підтримки ЗМІ (зокрема, газети «Волинь-Нова») визначити обласну раду, а не облраду і ОДА, як вказано в проекті програми. Його пропозицію підтримали депутати.

Таким чином, проект програми депутати затвердили із низкою змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ірина Таран Показати IP 10 Лютого 2016 17:33
500 тисяч для піару Гунчика, нічогенька сума

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus