USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як себе захистити? Лучанок вчили прийомам самооборони

10 Вересня 2016 12:31
Половина викликів, на які приїжджають луцькі патрульні – сімейне насилля. Також в місті є випадки вуличного грабежу, зґвалтувань. Тому жінка мусить вміти себе захистити, - вважають ініціатори курсів самозахисту від патрульної поліції Луцька.

Чергове заняття відбулося сьогодні, 10 вересня, у Центральному парку культури і відпочинку.

Інспектор Володимир Галишин, який проводив сьогоднішні заняття розповідає: патрульні працюють майже 8 місяців, щодня – майже 100 викликів за зміну. Приблизно 50 відсотків цих викликів - це сімейне насилля: або п’яний син б’є маму, або чоловік б’є дружину і дітей. Був і випадок, коли жінка била чоловіка.

«Вміти захищати себе треба. Бо ви не живете в світі, де коники, райдуги і феї. Луцьк гарне місто, але ми маємо до 100 викликів за день, і з них 50 - домашнє насильство. Є ще грабежі на вулиці. За останній тиждень було три випадки зґвалтування. Тому, як казали самураї: «Треба носити при собі меч, навіть якщо ти його лиш один раз використаєш», - пояснює він.
Власне, знання за плечима не носити, і хто-зна, коли вони можуть пригодитися. Адже середній час прибуття екіпажу поліції - 5-7 хвилин. За цей кривдник може добряче нашкодити.
Ольга Савчук випадково долучилася до заняття: просто гуляла поруч з дитиною. Каже, з’ясувала для себе, що прийоми самозахисту самі по собі – нескладні, але часто вони можуть врятувати здоров’я, або й життя.
«Мені було років 12-13, ми з дітьми з двору пішли святити паску і до нас причепився п’яний чоловік. Повалив нас на землю і намагався скривдити. Ми його тоді відіпхнули і втекли. І тому я чудово розумію, що такі знання потрібні», - зазначає вона.

До слова, Ольга – мама донечки-школярки. Каже: такі заняття були б особливо актуальні в школах, особливо - для підлітків, які часто потрапляють в неприємні історії. Власне, в патрульній поліції зауважують - якраз про такі заняття для школярів тут і подумують на майбутнє.

А поки дозволяють погодні умови - заняття самооборони триватимуть в парку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus