USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як здійснюються мрії луцьких дошкільнят

30 Травня 2016 19:31
Маленький млин, криниця та декоративна водойма – така оаза, куточок природи на території дитячого садка №8 «Джерельце», що у мікрорайоні Вересневе. Тут і своя теплиця, стежина здоров’я, і навіть білочка, яка мешкає у ялинах. Садок розрахований на 120 дошкільнят, хоча прийняв на виховання більше 180. Проте, незважаючи на красиву околицю, у садку є і свої проблеми. Стіни в дошкільному закладі обшиті вагонкою. Такий матеріал є пожежонебезпечним, тому необхідно замінити вагонку на штукатурку.

Про це повідомили у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Лучанка Ірина Дідух взяла на себе відповідальність та організувала ініціативних батьків навколо ідеї створення фонду розвитку в дитячому садку. Відтак фонд «Джерельце» вже в березні отримав стартовий грант від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у сумі 10 тисяч гривень. Ще 10 тисяч вони можуть отримати до кінця 2016 року на реалізацію власних проектів, спрямованих на розвиток ДНЗ.

Ініціативних батьків та ідею створення фонду розвитку підтримала і завідувач дитячого садка Людмила Смаль. Господиня закладу каже, що запорукою успішної діяльності освітнього закладу є тісна співпраця з батьками.Виділяється дитячий садок на Вересневому від інших ще однією відмінністю. Тут працює єдиний в Луцьку чоловік-вихователь – Олександр Гоцик.

Результат співпраці колективу дитсадка та батьків – охайна територія, сучасний підхід до виховання.

Ініціатором створення фонду розвитку ДНЗ №28 «Бедрик» стала мама 4-річного ДмитрикаОксана Коваценко. В квітні на рахунок фонду надійшов стартовий грант, який ініціативні батьки планують об’єднати з наступним грантом і ці кошти спрямувати на придбання дитячого майданчика.

У дитсадку №23, завдяки проекту Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» «Сучасна освіта», розпочав роботу фонд розвитку «Дубочок». Ним опікується Катерина Карпюк. Перший гранд від Фонду «Тільки разом» садок вже отримав. За ці кошти планують зробити стенд про Луцьк.

«Ми зібрали загальні батьківські збори і працівники фонду нам все гарно пояснили. Наші батьки підтримали таку ідею», – розповідає голова фонду розвитку ДНЗ №23 «Дубочок» Катерина Карпюк.

Ідеї, які прагнуть втілити в життя голови фондів розвитку навчальних закладів, вже почали реалізовуватись. До співпраці залучають підприємців з мікрорайону. Нині в місті діє 11 фондів розвитку навчальних закладів, 6 з яких у ДНЗ, решта в школах. На часі приєднання нових і нових освітніх колективів, які прагнуть змінити підхід до використання батьківських коштів, спрямовуючи їх у русло безпеки та розвитку своїх дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
брехня Показати IP 31 Травня 2016 10:31
в 32 садочку теж працює вихователем чоловік!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus