USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Які райони Волині отримають шкільні автобуси

22 Серпня 2016 13:24
Закупівлю шкільних автобусів здійснять для тих районів, де здійснили оптимізацію мережі малочисельних шкіл. Водночас, невизначеним залишається питання про повернення 14 шкільних автобусів, які вилучили для проведення АТО.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 22 серпня.

Начальник управління освіти, науки та молоді ОДА Людмила Плахотна повідомила, що управління закупило державних шкільних автобусів на суму 54 мільйони гривень. Вартість автобуса становить 1,58 мільйона гривень. Під час розрахунку співфінансування 70 на 30% можна було придбати лише 24 автобуси, що на 30% менше від потреби. Відтак, ухвалили рішення про придбання шкільних автобусів на умовах співфінансування 50 на 50%, що дозволяє придбати 34 автобуси. На це залучать 27 мільйонів гривень освітньої субвенції, 15,5 мільйона, виділених обласною радою, та 12 мільйонів з місцевих бюджетів. Ці кошти дозволяють придбати 34 автобуси. Відповідно до постанови Кабміну автобуси використовуватимуть для підвезення учнів шкіл, що будуть оптимізовані або реорганізовані. За таких умов можна придбати декілька автобусів для Володимир-Волинського, Горохівського та Турійського районів, по одному для Камінь-Каширського, Ківерцівського, Маневицького, Рожищенського, Шацького районів та Устилузькій, Велицькій та Голобській об’єднаним територіальним громадам. Також врахують оптимізацію шкіл у минулому році в Ковельському, Локачинському, Луцькому та Любомльському районах.

Голова ОДА Володимир Гунчик радив звернути увагу на райони, де шкільні автобуси вилучили у рамках підготовки проведення АТО, адже зараз шкільними автобусами забезпечують лише ті райони, де створені опорні школи та відбувається реорганізація малочисельних шкіл. Оскільки раніше вилучили 14 автобусів для АТО, то в рамках доручення по Фонду регіонального розвитку він пропонував звернутися до міністерства для розгляду цього питання як одного з додаткових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus