USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Яким може бути пам’ятник Небесній Сотні в Луцьку

2 Вересня 2014 14:14
Повторний конкурс на кращу проектну пропозицію спорудження на меморіалі Вічної Слави в Луцьку пам’ятного знака Волинським героям Майдану, або, як кажуть у народі, пам’ятника Небесній сотні, оголосили у Луцькій міській раді.

«Управлінням містобудування та архітектури міської ради виставлено на загальний огляд подані митцями конкурсні проектні пропозиції. Виготовлені відповідні макети та інформаційні таблиці. Усі охочі можуть ознайомитися з представленими конкурсними композиціями у Галереї мистецтв за адресою: вулиця Лесі Українки, 24 а. Також тут розміщена книга відгуків, у якій можна залишити свої зауваження та пропозиції», - інформують у прес-службі мерії.

До слова, ознайомитися наочно із композиціями можна до 7 вересня.

Тим часом до редакцій Інформаційного агентства Волинські Новини завітав один із можливих авторів майбутньої скульптури, волинський митець Василь Рижук, відомий у народі як Василь-Чорнобривець.
Нагадаємо, раніше на сторінках видання йшлося про те, буцімто, вищезгаданий митець просив почесне звання Героя України сам для себе. Однак, під час візиту до редакції, він категорично заперечив цей факт, посилаючись на «думку громади» та продемонстрував свої досягнення, викладені на 145 аркушах паперу.

Разом із тим опальний скульптор похизувався своїм макетом монумента пам’яті Небесної сотні, який і запропонував на конкурс.
Зі слів автора, на скульптурі він зобразив серце, прострілене кулею снайпера із прицілом, що переходить у хрест. Чорно-біле забарвлення пам’ятника означає одвічну боротьбу добра і зла. Також цей твір своєю формою повинен нагадати волинянам про перо історії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Андрій Показати IP 2 Вересня 2014 14:25
Не спішіть з памятником
СВІДОК Показати IP 2 Вересня 2014 14:27
А може найкращий пам"ятник для небесної сотні -- це Арсеній Петрович із Кулею в ЛОБІ..... чмо -- скілької синів поклали вже ці дєрьМОКРАТИ??? Вибачте, за емоції..... але пам"ятники це совок --- найкраща пам"ять це в наших серцях.... СЛАВА УКРАЇНІ!!!!
Сергій Показати IP 2 Вересня 2014 14:31
То голодомор, тепер небесна сотня. Кому зараз потрібні ті пам"ятники юща, все позаростало. А пройшло небагато часу. Так буде і з цими творіннями.Точно "Собаче серце". Плачемо та співаємо
До нешановних владці Показати IP 2 Вересня 2014 14:42
Я то добре розумію, що є велике бажання гроші "освоювати".. Мали б ви совість пам'ятниками займатися коли в країні війна! Думати зараз треба про живих! Подвиг Героїв майдану назавжди збережеться в наших серцях, а для того, хто цього досі не відчув - жоден пам'ятник не допоможе. Хіба Небесна Сотня помирала аби в час війни чинуші пам'ятники ставили?
шило Показати IP 2 Вересня 2014 16:54
коментар було видалено
13 до шило Показати IP 2 Вересня 2014 17:07
Підтримую.... Українці збоживоліли вкрай...... Масова шиза оволоділа умами.... Спочатку 2010-го оберають Президентом ЗЕКА, потім 2014-го роблять повстання проти нього..... після чого оберають Президентом Пороха, який преслужував і був віце-прем"єром за час правління ЗЕКА.... Зараз, пам"ятники хочуть стоїти.... При всій повазі.... і не применшуючи заслуг, але зараз у ЗОНІ АТО набагато більше героїв, ніж були ті романтики із "Небесної Сотні"....... І давайте піклуватися про живих....... Запитувати чому влада залишила воїнів без підтримки під Ілловайськом, чому обласний військомат штампував на мобілізацію і кривих, і слабих і багатодітних....??!?! Давайте виліковуватися від шизи та ідолоПАКЛОНСТВА...
шило до 13 Показати IP 2 Вересня 2014 17:20
..Але щось "Волинській правді "не дуже подобається правда від народа:) Чому видалили мій комент? Розкажіть , хто одягнув вже існуючи пам'ятники? Для чого це робиться? Хто цей дурень, що чіпляє одяг на пам'ятники? Згоден! Зараз не до пам'ятників! Йде війна гине купа наших героїв! А скільки лежить поранених в шпиталях! Зайдіть до нашого військового шпиталю - подивіться! Треба зробити все можливе і неможливе, щоби подбати про них, які воюють і які вже лікуються. А не про пам'ятники думати!
Оля до шило Показати IP 3 Вересня 2014 14:40
А Ви дійсно зайдіть у госпіталь. Скільки там так званих "хворих" лежить. Чому ніхто не перевірить хвороб "особливих"?
сірий вовк Показати IP 2 Вересня 2014 19:58
Кому війна, кому біда, а дурням радість. Куди ми котимось?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus