USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Януковича судитимуть заочно

20 Січня 2017 22:31
Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання слідчого військової прокуратури щодо надання дозволу на проведення стосовно екс-президента Віктора Януковича процедури спеціального (заочного) досудового розслідування за підозрою в державній зраді.

Таке рішення у п'ятницю ухвалила слідчий суддя Христина Тарасюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд постановив: клопотання прокурора задовольнити - надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні від 14.06.2014 року", - сказала вона і додала, що ця ухвала оскарженню не підлягає.

Перед початком розгляду клопотання прокуратури по суті сторона захисту заявила близько 30 клопотань. Зокрема, адвокати просили суд провести виїзне судове засідання Печерського райсуду в Генеральному консульстві України в Ростові-на-Дону або в іншій українській дипломатичній установі на території Російської Федерації з метою надання Януковичу можливості участі в ньому.

Також захисники просили викликати на допит Президента України Петра Порошенка, секретаря РНБО Олександра Турчинова, голову Верховної Ради Андрія Парубія, колишнього міського голову Слов'янська Нелю Штепу та інших. Адвокати клопотали про витребування низки документів з Адміністрації Президента, Верховної Ради, просили суд долучити до матеріалів справи заяву екс-президента Януковича, в якій він повідомляв суду, що не отримував підозру у державній зраді.

Натомість прокурори заявили в суді, що Янукович переховується від слідства на території РФ.

Після того як суддя Тарасюк розглянула і не задовольнила більшість із заявлених клопотань сторони захисту, адвокати заявили про відвід слідчій судді, звинувативши її та весь склад Печерського районного суду, з вимогою передати справу до Апеляційного суду міста Києва для визначення підсудності. Суддя відхилила заяву про відвід, оскільки раніше адвокати вже заявляли відвід судді Тарасюк і тоді клопотання не задовільнив інший суддя Печерського суду.

Крім того, адвокати двічі клопотали про оголошення перерви у розгляді клопотання прокуратури, але суддя щоразу вмотивовано відмовляла, посилаючись на норми КПК України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
78 Показати IP 20 Січня 2017 22:39
Тільки в диб ....і льній Україні таке може бути . Стидоба
123 Показати IP 20 Січня 2017 23:00
Заочно судить и чуть чуть посадить. Не надоело? Уже не смешно!
Іван Показати IP 20 Січня 2017 23:18
Розстріляйте його заочно! Маразм! )))
Сибиряк Показати IP 21 Січня 2017 09:35
За что его судить? За то, что при нём россияне на Украине закупались (цены были ниже), за то что коммуналка дешёвая была, за газ по разумным ценам, за мир в стране.
Юрист до Сибиряк Показати IP 21 Січня 2017 11:12
Повністю сніжний.
Анонім до Юрист Показати IP 21 Січня 2017 12:30
він відморожений а не сніжний і п"яний
Анонім до Сибиряк Показати IP 21 Січня 2017 11:13
Печерський суд або й інший при розгляді справи за гроші виправдає янека! Ну а ми будемо сплачувати янеку матеріальні та моральні збитки!Так що не переймайся! Суд -це бізнес !
Сумрак Показати IP 21 Січня 2017 12:05
Да чхати він хотів.Д*біли а не влада.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus