USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Європарламентарій у Луцьку розповіла про ставлення до ЄС в Англії

27 Серпня 2015 18:06
Про свою роботу на посаді депутата Європарламенту, ставлення до Європейського союзу у Великій Британії та свої стосунки з Луцьком розповіла студентам Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки член Комітету з питань культури, освіти та громадянського суспільства Джулія Уорд.

Жінка зауважила, що у Луцьку вона вже вчетверте. Вперше побувала на Волині у 2011 році, адже до свого обрання вона займалась питаннями культури та брала участь у різноманітних міжнародних проектах. Один із них стосувався луцького джаз-клубу.

Депутатом Європарламенту Джулія стала у травні 2014 року, обиралась від ліберальної партії, яка є ліво-спрямованою і опозиційною. До того вона близько 20 років займалась бізнесом, проте була змушена залишити справи після свого обрання. З її слів, робота парламентарія і члена комісії з питань культури, освіти та громадянського суспільства, попри те, що є надзвичайно цікавою, вимагає повної віддачі та багато вільного часу.
А тому жінка залишила бізнес сестрі, з якою раніше вела справи, і цілковито присвятила себе парламентарській діяльності. Попри це, з її слів, закон не забороняє депутату Європарламенту займатись бізнесом.

Присутні поцікавились, наскільки самим британцям подобається членство у Європейському союзі і як вони ставляться до діяльності ЄС, на що Джулія Уорд зазначила, що це залежить від низки факторів. Зокрема, дуже проєвропейсько налаштовані бізнесмени, у яких справи зав’язані на імпорті, експорті та співпраці з іншими країнами-членами: «Перед своїм обранням я жила по сусідству з людиною, яка обіймає високу посаду на одному з заводів автовиробника «Ніссан». І він мені говорив, що якщо країна вийде з ЄС, то завод піде з країни. 22 тисячі робочих місць буде втрачено».
Знають про преваги членства у ЄС і представники культури, освіти, молодь. Оскільки це дає змогу реалізувати масштабні проекти завдяки грантовому фінансуванню, що сприяє культурному та науковому обміну.

«Чимало студентів завдяки грантовим програмам навчаються у Великій Британії. Також британські студенти можуть навчатись у європейських вузах», - зазначила вона.

Пані Уорд каже, що у випадку, якщо Велика Британія вийде зі складу Євросоюзу (хоча дискусії щодо цього тут не точаться), найбільше постраждають соціально незахищені верстви населення:

«Я думала про те, хто втратить найбільше, якщо ми вийдемо (зі складу ЄС, - авт.). Це - жінки, діти, інваліди та маргінальні спільноти».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus