USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Діаспора українців-східняків у Європі взялась допомагати АТО

8 Грудня 2014 15:20
У німецькому місті Франкфурт-на-Майні українська діаспора здавна розкололась на «західну» і «східну» в залежності від попереднього місця проживання на території України. Однак, зі слів волинських активістів, відтепер «ворогуючі діаспори» почали об’єднуватись та допомагати українським військовим.

Про це стало відомо під час прес-конференції учасників автопробігу «HelpUkraineSaveEurope», які прибули у Луцьк 5 грудня.


Як пояснив один із активістів Роман Охримович, у Франкфурті діаспора була поділена на західних та східних українців, останні з яких сповідували досить-таки проросійську позицію. Обидва «клани» затято ворогували між собою. Утім, зважаючи на збройний конфлікт на сході країни, з часом представники «східної діаспори» переглянули власні погляди і почали активно допомагати українським бійцям АТО.

Варто зазначити, що боячись шахрайства, представники діаспори допомагають військовим адресно, надсилаючи усі необхідні речі конкретним людям чи батальйонам.

«У Європі є класні люди з діаспори, але вона не вся об’єднана. На три українця припадає чотири бійки. Але, перебуваючи протягом трьох днів у Братиславі, де ремонтував авто, зрозумів, що вони морально хочуть допомагати й навіть потребують цього. Діаспора оживає, коли ми приїздимо. Такі автопробіги підживлюють і пробуджують діаспору, об’єднують її. Ми хочемо їздити містами і кричати про те, що Україна є», - додав один із учасників автопробігу Павло Цапюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus