USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Юрист прокоментував «напад» на журналіста на Волині

27 Березня 2015 08:44
Юрист Інституту Медіа Права Ігор Розкладай прокоментував дії міліціонерів у Нововолинську, коли вони не побачили у ситуації із нападом на журналіста порушення ст. 171 Кримінального кодексу України, - пише Громадське.Волинь.

Нагадаємо, що 12 березня у Нововолинську на редактора волинського інтернет-видання «БУГ» Андрія Медину напали працівники заводу «Кроноспан УА», під час того, як він проводив зйомку біля підприємства.

Зі слів медіа-експерта, такі дії охоронців слід трактувати як перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Натомість коментар правоохоронців про те, що «Медина не являється журналістом, не працює в засобі масової інформації, а в засобі масової комунікації» назвав «отсєбятіною».

Згідно статті 171. ККУ «Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років».

Міліція ж обмежилась складенням адміністративного протоколу за статтею дрібне хуліганство, попри те, що постраждалий вимагав притягнути нападників до відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
не пацик Показати IP 27 Березня 2015 09:26
частина 1-ша марзелонського балету від міліціі ? а що скаже прокуратура -напевне поступить по закону буде весело
Штефан, Луцьк Показати IP 27 Березня 2015 09:48
Прокурору не мона. Зарплату получати, оздоровчі, премії, квартири, ділянки під забудову, передпенсійну допомогу в 20 посадових окладів, пільги для його членів родини, носити зброю і "кришувати" паханів - мона. А боротися із злочинністю - не мона. Мафія не велить!
Анатоль_ до Штефан, Луцьк Показати IP 27 Березня 2015 11:39
Усьо правильно ти кажеш Наталія Семеннівно! Я за тебе піду у вогонь та воду у Нововолинську, бо ти наша надія на сите життя і дешеві ціни на базарі. Дай боже щастя та їдла твоїм собачкам!
Небайдужий Показати IP 27 Березня 2015 10:31
Чому ж цей мудрий журналіст Шелеп не взяв інтерв"ю у Медини, який просив адмінку, а не відкривати кримінальне провадження. Тут і без Розкладая все ясно. Прошу відповіді пана Шелепа
Анатоль_ Показати IP 27 Березня 2015 11:47
Хочу шоб усі знали -пані Наталія Семенівна Камишнікова (вона же Штефан,Луцьк) -найкраща журналістка Нововолинська! Має також у власності собачого притулка у селі Низкиничі! Пише навіть вірши!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus