USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

З пустого в порожнє: суд щодо луцької «євроактивістки» тривав декілька годин

16 Грудня 2013 21:23
Понад три години обговорювали клопотання щодо такого запобіжного заходу, як домашній арешт для активістки луцького євромайдану Майї Москвич. На думку слідчого Юрія Маркевича, дівчина може скоїти низку інших злочинів під час досудового слідства, зокрема викладати нотатки провокативного характеру у соцмережі та їздити у Київ на Євромайдан.
Нагадаємо, правоохоронці повідомили, що громадську діячку підозрюють у кримінальному правопорушенні, передбаченому частиною 2 статті 296 КК України (хуліганство, скоєне групою осіб), а саме пошкодження портретів Януковича.

На запитання адвоката Сергія Величка стосовно того, чи мала активістка при собі зброю в момент «вчинення наруги над портретом гаранта», слідчий відповісти не зміг.

Поки учасники судового процесу переливали з пустого в порожнє, за вікном не стихали вигуки «Майі волю!» та співи «Волинь моя!».

Захисник дівчини ще раз наголосив, що відповідно до статті 20 КУ портрет Януковича не відносять до державних символів.

Суддя запитав слідчого, чому згідно з пунктом 3 частини 1 статті 194 КК України у міліції не розглядають більш м’якого варіанту запобіжного заходу для підозрюваної, наприклад заставу, особисту поруку чи зобов’язання.

Нагадаємо, правоохоронці припускають, що відповідно до статті 296 та 295 КК Майі загрожує до 4 років позбавлення волі.

Так, суддя запитав у слідчого, чи дійсно є підстави для заборони відвідування активісткою масових заходів, застосування електронного засобу контролю, на що той відповів, що «злочини», вчинені дівчиною кваліфікуються як середньої тяжкості: «Вона є лідером організації Національний Альянс, і якщо перебуватиме на волі без контролю з боку правоохоронців, може негативно впливати на розслідування, викидати в мережу повідомлення із закликами до пікетування суду. Мітинги у підтримку ЄС тривають, а Майя використовує власне становище у суспільстві та мирні протести виключно для самопіару, на власну користь», - наголосив Юрій Маркевич.

Він також переконує, що потрібно заборонити Майі покидати власний будинок з 19 вечора до 7 ранку.

Зауважимо, у підозрі вказано про ряд свідків у справі громадської діячки, утім прокурор Вадим Приймачок не зміг назвати жодного із них.

«Я не розумію, у чому мене обвинувачують, та вважаю міру покарання занадто суворою. Адже згідно з Конституцією я маю право висловлювати власну думку, і в соцмережах теж. У сторони, яка мене підозрює, немає жодного доказу стосовно того, що я вчинятиму протиправні дії та перешкоджатиму слідству», - каже Майя.
Також дівчина стверджує, що на момент, з її слів, «агресивного» вручення документа про підозру у скоєнні злочину їй навіть не пояснили, що у неї є право на захист.

О 19:53 розпочалися судові дебати (судовий розгляд стартував о 16:30), під час яких адвокат припустив, що уся справа – штучно створена ситуація, і ніхто не може бути притягнений до відповідальності, поки його підозра не буде доведена.

Під час дебатів прокурор та слідчий попросили суддю задовольнити вимогу про запобіжний захід у вигляді домашнього арешту повністю.

За станом на 21:50 суд прийянв рішення застосувати до Майі Москвич запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання виконувати вимоги суду. Як пояснив суддя, у порівнянні з домашнім арештом таке рішення більш лояльне. Та чи так це?

Адже відтепер дівчині доведеться носити електронний засіб контролю протягом 60 днів, буцімто, у правоохоронців й так вистачає роботи під час мітингів, а таким чином вони постійно контролюватимуть місцезнаходження Майі. Разом з тим громадській діячці заборонили покидати межі Волинської області без дозволу слідчого та відвідувати масові заходи безпосередньо на Театральному майдані. Також їй доведеться звітувати правоохоронцям про зміну помешкання чи роботи.

«Вважаю таке рішення суду занадто суворим. Очевидно, що правоохоронці хочуть контролювати кожен мій крок» - наголосила активістка.

Захисник волинянки адвокат Величко запевнив, що разом із власною підопічною обов'язково подаватиме апеляцію стосовно рішення.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 37
юрист Показати IP 16 Грудня 2013 21:51
Таких активістів треба садити за грати. Українцям неможна давати свободу. Такий як Янукович для нас! Нам не потрібен Єс а потрібні мозги.
вася до юрист Показати IP 16 Грудня 2013 21:58
собі мозги пошукай
Іван Сергійович до юрист Показати IP 16 Грудня 2013 22:31
Прочитав статтю. Вважаю, що всі порядні люди сьогодні на боці цієї сміливої дівчини. А цирк який тепер відбувається з подачі правоохоронців лише показує моральну нікчемність тих, хто це все придумав. Побажаємо Майї успіху!
Misteria до Іван Сергійович Показати IP 17 Грудня 2013 00:31
Повністю з Вами згодна. Хотілося б, аби цей от цирк якомога швидше закінчився і Майю залишили у спокої. Особисто мене вразила єхидна посмішка на обличчі слідчого, коли суддя зачитував рішення про електронний засіб контролю.
Фанат до Misteria Показати IP 17 Грудня 2013 08:41
Заодно ще й жучок в браслет можуть загнати, щоб знати більше
Роман до юрист Показати IP 17 Грудня 2013 09:36
Боже, дай розуму цьому чоловіку
вчитель до юрист Показати IP 17 Грудня 2013 18:39
Я в тій макусі мозгів не бачу. Педстаж -30 років. Злочинець, він будь- де ним є, незважаючи на титули і корони. Ковельська колонія може вчепити і пишатись. Мені соромно про такі дії гаранта говорити дітям. \
Пострадавша Показати IP 16 Грудня 2013 22:02
за пошкодження портрету Януковича 4 роки. за розкрадання бюджетних коштів, і знищення чужого майна і доведеного до ще гіршого стану і небезпечного стану нічого .
Пострадавша Показати IP 16 Грудня 2013 22:34
Хай прокуратура відкриє кримінальну справу , яку закрила і також не видала протокол. щодо бездіяльності корупції Луцький міській раді. департаменту соціальної політики., померлому інваліду ВВВ 1985 - довідка була видана военкоматом 1999 р учасник військової служби. ПОЗОР ПРОКУРАТУРІ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ, ПОНИЖЕННЯ КАТЕГОРІЙ СТАТУСУ ЦЕ ЕКОНОМІЧНИЙ ЗЛОЧИН КОРУПЦІЯ. ФАЛЬСИФІКАЦІЯ І ЗЛОЧИНИ ПОЧАЛИСЬ З 1999 року. Хай перевірить , хто з суддів якого перевели в Рівно , працював в ти часи інспекторои соціального захисту , а це 1985-1987 роки. де видавались посвідчення інвалідам ВВВ, і прирівняних до них вдов. , а також хай не маніпулює ЗУ про Власність. до рухоме майно будинків є державне, є будинки які відносяться до місцевого житлового комунального місцевогосамоврядування. наш будинок де робили ремонт і два рази виділялись кошти відноситься до власного приватного .
Вілічко Показати IP 16 Грудня 2013 22:34
Хоть тут може замінять прокурорські і будуть підкідать халтурку бо вже ніхто не хоче зі мною затянутим мати справи.
Я Показати IP 16 Грудня 2013 22:52
Хто і де віднайшов ту маю-дурочку. ЇЇ використовують як хочуть, а вона за це все герой.
Майданутим Показати IP 16 Грудня 2013 23:10
Ото вже адвоката знайшла, такий же неадекватний як вона... Ще й футболку вдягнула шо небудь...
Підсудній Показати IP 16 Грудня 2013 23:24
Що ти корчиш з себе Зою Космодем"янську?
Доброжелатєль Показати IP 16 Грудня 2013 23:33
Оце Величко мочить. Ха-ха, молодець. Гарні доводи.
Читач Показати IP 16 Грудня 2013 23:39
Цирк на дроті... Всі учасники варті комедії: шо чудак в мантії, шо вілікій адвокат, шо ментовсько-прокурорське шобло
Тоха до Читач Показати IP 24 Грудня 2013 11:21
это да!!!
Оля Бандерівка Показати IP 16 Грудня 2013 23:39
Штатні ідіоти взялися до роботи, Маю зневажають Янека вітають. Будьте ви прокляті, урки кострубаті, пики заповзяті, йолопи вухаті
пожелание до Оля Бандерівка Показати IP 17 Грудня 2013 09:44
коментар було видалено
Вася до Оля Бандерівка Показати IP 17 Грудня 2013 11:42
Болеем девушка...........? А особисто ти не пробувала просто працювати і заробляти ? Так і Майя з Маневич, роботи немає, заробляти не вміємо, на базарі торгувати не будемо... Треба йти в політику.......Там же бонуси...........
Для Майї Показати IP 17 Грудня 2013 00:12
Ти вибрала не найкращого адвоката. В таких справах варто взяти надійну людину, яка не ляже під прокуратуру. Інакше ти навіть знати не будеш, що тебе зливає адвокат. Щей дякувати йому будеш! Та й сьогодні біля суду казали, що він тебе підставив.
Сергій Осійчук Показати IP 17 Грудня 2013 01:19
За спалення портрету Януковича - МОЛОДЕЦЬ! Янукович, як це не прикро, не ефективний Президент, таке враження - КЛОУН. Люди не просто так мерзнуть в Києві. І п'ятсот тисяч українців не купиш.
Віра до Сергій Осійчук Показати IP 17 Грудня 2013 08:23
А у 2004-му ви за якого циркового "діяча" майданили?:) Швидко у вас пам'ять reset робить!:) То вся циркова трупа зараз знову на сцені Майдану, що у Києві, що у Луцьку!:)
Фанат до Віра Показати IP 17 Грудня 2013 08:44
Тролики регівонівські сидять і пишуть
Сергій Осійчук до Віра Показати IP 17 Грудня 2013 10:34
Віра, не змінюються тільки дурні. можете натякути, яка саме Ви Віра. певні здогадки є. Ви чогось боїтесь, якщо підписуєтесь лише ім'ям?
Володимир Показати IP 17 Грудня 2013 01:40
За Януковича притягати до суду - це смішно! Але судячи з сорочки на Майї вона себе відносить до нацистської організації, а це її вже не красить
Леся Показати IP 17 Грудня 2013 08:24
Футболка, прапори біля суду - "НацАльянсу"?! Про що ще можна говорити? Націоналістичне угрупування яке завжди налаштоване на "боротьбу"! В літку проводять таборування у лісах і у відкриту говорять, що вчаться протистояти правоохоронцям та владі! Про що ще можна говорити?! СБУ - це ваше упущення, що такі розвелись!!! P.S. А Бондаря з Шибою і Ко. - браслетами до кімнатної батареї пристебнути!:)
Фанат до Леся Показати IP 17 Грудня 2013 08:43
регіонівських одразу видно
Олі бандерівці Показати IP 17 Грудня 2013 08:52
Поговори з старими людьми, вони розкажуть, що творили і енкаведисти і бандерівці - вони одного поля ягоди. І нема чого робити їх героями. ***
політик Показати IP 17 Грудня 2013 08:54
коментар було видалено
Андрій Показати IP 17 Грудня 2013 09:10
Лесю,судячи по ніку,Ви жінка або дівчина? Читаючи зміст коментаря починаєш в цьому сумніватися.Ви беретися судити про те,про що маєте доволі туманне уявлення.У Вас забагато жорстокості,що затьмарує здоровий глузд.Будьте добрішими,милосерднішими,ми напередодні великого християнського свята.Подумайте про свою душу ...По тону в якому написаний коментар відчуваються якісь у Вас негаразди з самою собою.Успіхів Вам в боротьбі за саму себе.
Леся до Андрій Показати IP 17 Грудня 2013 10:01
Це ви на Майдані скажіть, що під час посту, як і у 2004-му, заварили такий безлад! З 2004-го нічого не вийшло - так і тут все буде! Історія і граблі нічому не вчать!:)
Андрій до Леся Показати IP 17 Грудня 2013 11:42
Лесю,а як же полум"яне Шевченкове "Борітеся-поборите"?Даремно Ви так про граблі,в даній ситуації радше було б наголосити на цвяхах,які своєю злочинною діяльність сімейний клан,що називає себе владою ,клепає для свого розп"яття.Не заважайте йому в його натхненній праці.
Любі свині Показати IP 17 Грудня 2013 09:53
Шановні коментатори ! Не звертайте увагу на "антимайданівські" коменти - їх пише жалюгідна купка недоумків ( проплачених ) - під керівництвом такого собі Мельника ( здається Сергія )!!! Він називається різними ніками ( в т. ч. жіночими - ну такий він ... ). Коли купа таких коментів з"являється - майже одночасно і з характерним однаковим стилем написання. Так що хай лають - караван йде!!!
Александр Показати IP 17 Грудня 2013 10:10
Я бы хотел уважаемым комментаторам задать себе один вопрос: почему в Киеве на майдане никто не рвет привселюдно портретов президента (и кого-нибудь любого другого)?
Александр до Александр Показати IP 17 Грудня 2013 10:12
Как-то коряво написал в спешке, прошу простить, но уверен, смысл вопроса ясен
шрек Показати IP 17 Грудня 2013 14:24
Вся Україна рже від Волині.Це захід України , чи я помиляюсь???
льоня до шрек Показати IP 24 Грудня 2013 11:22
поглянь в дзеркало ы засмыйся дурню

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus