USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

З Волині до війська призвуть до двох тисяч чоловіків. ОНОВЛЕНО

5 Січня 2015 14:38
Четверта хвиля мобілізації буде проходити у два етапи. Згідно з планом, під час першого етапу мобілізації на Волині призвуть 900 чоловік. Про деталі мобілізації розповів 5 січня заступник військового комісара Волині, полковник Роман Кулик, - інформує «Волинський інформаційний портал».

Роман Кулик розповів, що рішенням РНБО скоро в Україні відбудеться четверта хвиля мобілізації. Власне четверта хвиля мобілізації буде складатись з двох етапів.

Під час першого етапу мають призвати до 900 чоловік, з них 80 офіцерів. Під час другої хвилі планують призвати до 850 чоловік, з низ 60 офіцерів.

«Відповідно до розпорядження генерального штабу, планується, що мобілізації підлягають громадяни віком 20-60 років, які перебувають на обліку у військових комісаріатах та визнані військово-лікарськими комісіями придатними до несення служби», - наголосив Роман Кулик.

Як заплановано, військовозобов’язані повинні мати відповідні спеціальності. Також до війська покличуть людей, які мають відповідні цивільні спеціальності, що будуть затребувані у війську (для прикладу медики та механіки).

Зі слів Кулика, випускники військових кафедр, які рахуються офіцерами запасу, теж підлягатимуть мобілізації.

«Мобілізовані будуть проходити військово-лікарські комісії по районах. Якщо вони будуть не згідні, то в обласному комісаріаті вже проводитиметься окрема перевірка. Варто додати, що резерв військовозобов’язаних в області є, адже зараз допускаються споріднені спеціальності», - наголосив Кулик.

Варто додати, що четверта хвиля мобілізації триватиме 90 діб. Від 20 січня по 19 квітня.

Також Роман Кулик повідомив, що під час четвертої хвилі мобілізації на Волині планують зібрати 90 одиниць техніки.

«Техніку мобілізовуватимуть з народного господарства. Всіх видів власності. Включаючи державні установи та приватні. Нам визначатимуть відповідні типи та марки, потім виписуються наряди. Але ми зважатимемо на те, що життя продовжується. Адже йде весна й господарська техніка буде потрібна господарям», - наголосив Кулик.

Нагадаємо, раніше глава РНБО Олександр Турчинов офіційно анонсував – в 2015 році буде мінімум три хвилі мобілізації. Також відновлять призов на строкову службу. Вік строковиків зсувається – призиватимуть чоловіків з 20 до 27 років, а не з 18 до 25 як раніше.

ЧИТАТИ ПРО ПОДРОБИЦІ МОБІЛІЗАЦІЇ: НА ДОНБАС - З 25 РОКІВ

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що військкомати Волині вже активно готуються до нової хвилі мобілізації. Як стверджують військові, на цей раз мобілізація найбільше торкнеться будівельників. При цьому це буде не «совковий стройбат», а підрозділи, що споруджуватимуть інженерні комунікації, укріпрайони, а згодом і відновлюватимуть інфраструктуру Донбасу. Серед військових спеціалістів, на передовій гостро не вистачає кулеметників, гранатометників, керівників кулеметних підрозділів та БМП. Потрібні також командири та заступники взводу, механіки, водії. А ще, як кажуть військові, на фронті зараз гостра нехватка поварів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus