USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

З початку року в Луцьку вирубали майже 90 дерев

29 Серпня 2016 14:36
За першу половину 2016 року на території обласного центра Волині ліквідували 85 аварійних та «фаутних» (сухостійних) дерев.

Про це під час засідання постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму сьогодні, 29 серпня, повідомив директор департаменту економічної політики Олександр Озінович.

З його слів, задля благоустрою території та утримання у належному стані міських зелених насаджень цьогоріч на території міста видалили 85 аварійних та фаутних дерев, викосили газонів площею 1652 квадратних метрів. Разом із тим, у Луцьку посадили квітників на площі 2 527 квадратних метрів.

Загалом же, за перше півріччя 2016 року роботи із облагородження зелених насаджень обійшлися місту у «кругленьку» суму - 1 мільйон 144 тисячі гривень.

Натомість, іще до Пасхальних свят очистили від графіті, оголошень і реклами 44 скляні закриті павільйони на міських зупинках громадського транспорту. На павільйоні зупинки транспорту по проспекту Василя Мойсея відновили знищену панораму Луцька з «аракалу».

На забезпечення роботи фонтанів у святкові та вихідні дні використали 62,3 тисячі гривень.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що реконструкція головної пішохідної вулиці Луцька викликала у містян низку питань, зокрема щодо зрізання дерев, вартості і доцільності самого проекту. Злободенна тема нищення зелених насаджень не перестає хвилювати лучан. Тільки-но чиновники муніципалітету пообіцяли небайдужим захисникам зелених насаджень, що не чіпатимуть дерева, як уже на наступний день (27 липня) розпочалася вирубка за адресою проспект Відродження, 2. Згодом позрізали дерева по проспекту Перемоги та на вулиці Винниченка, аби облаштувати «кишеню» для заїзду громадського транспорту на зупинці. Це призвело до того, що навіть ліквідація дерев, які постраждали внаслідок стихії, «накручений» люд почала обурювати. Окрім того, у дворах, які ремонтуються, – також скандали. Плодові дерева, які висаджували мешканці, вирубували заради нового асфальту або, мотивуючи це тим, що вони аварійні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 29 Серпня 2016 14:42
А скільки дерев посадили?
отакоі до Анонім Показати IP 29 Серпня 2016 17:39
ну жодного! квітники ж висадили! а дерева може й самі виростуть?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus