USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

За студентську парту в Ковелі сідають пенсіонери

10 Листопада 2008 15:22
Банальна фраза «Вчитись ніколи не пізно» найточніше відображає філософію інституту, який уже четвертий рік працює на Волині. Безкоштовні знання тут дарують людям похилого віку, – 10 листопада інформують «Волинські Новини».
 
За інформацією офіційного сайту ICTV, досвід подібного вузу запозичили у сусідній Польщі та готові ділитися ним із іншими регіонами України. За студентські парти у Ковелі сідають пенсіонери. В університеті розпочався четвертий навчальний рік. Здобути вищу освіту наразі прийшли більш ніж сто бабусь і дідусів. Навчання тут безкоштовне, факультети й програму студенти обирають самі. Жодних іспитів немає.
 
Заняття для однолітків проводять їхні ж однолітки. Лекції та практичні заняття – двічі на тиждень, тривалість – дві години. Найпопулярніший факультет – основи медицини. Тут знайомлять із правилами надання першої меддопомоги та хворобами, які загрожують у пенсійному віці.
 
Куратор факультету основ медицини Анатолій Соболєв зауважив, що «это самые послушные студенты, которые все впитывают с одного раза».
 
В університеті усе, як у звичайних вузах: ректор, статут, емблема, прапор і гімн. Наймолодшій студентці – 57 років, найстаршій – 85. Охочих вчитися щороку більшає, тому в університеті мріють відкрити нові факультети – кулінарний та садово-городній. Також планують запросити професійних нотаріусів та адвокатів. Заклад працює як структурний підрозділ соцслужби.
 
Заступник Ковельського міського голови Ігор Прокопів розповів, що «фактично усі куратори факультетів працюють на добровільних засадах. Тобто люди не отримують за це платню і тільки завдячуючи своєму доброму серцю приходять проводити лекції».
 
Щоб вступити до вузу не треба здавати іспити чи проходити конкурси. Досить лише зателефонувати до управління соціальної політики. Досвід ковельського університету вже переймають інші регіони України. Наприкінці року подібні навчальні заклади обіцяють відкрити в Києві, Полтаві та Черкасах, – інформує ICTV.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus