USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Поховали загиблого в ДТП луцького «кіборга»

26 Лютого 2015 14:55
Юрія Федчука, друга Юза, бійця 2 штурмової роти 5 Окремого батальйону Добровольчого Українського Корпусу, 1968 року народження, якого збив насмерть п’яний член ГО «Самооборона Волині» в ніч на 25 лютого, провели в останню путь вигуками «Юра – герой!».

До будинку, де жив Юрій, приїхало чимало бойових побратимів з ДУКу та бійців добровольчого батальйону «Азов». Звідти похоронна процесія вулицями міста рушила до Свято-Пантелеймонівської церкви в селі Рованці. Побратими супроводжували процесію вигуками «Юра – герой!», «Батькам Юрія – слава!». Водії та перехожі зупинялись для того, аби віддати шану загиблому кіборгу.

Побратими згадують друга Юза як добру, світлу та позитивну людину. В селище Піски, що знаходиться поблизу Донецького аеропорту, Юрій їздив більше 4 разів, загалом пробувши там декілька місяців, обороняючи кордони країни від російського агресора.

ЧИТАТИ ЩЕ: З ВОЛИНІ НА РОТАЦІЮ ВІДВЕЗЛИ ДОБРОВОЛЬЦІВ. РЕПОРТАЖ З ФРОНТУ

Очільник Правого сектора Любомля Віталій Семенюк пригадує, що вперше познайомився з Юрієм Федчуком ще на тренувальній базі ДУКу. Каже, що Юз був енергійною людиною, завжди кудись рвався, хотів змінитись щось в цьому житті та країні, і робив це не словом, а ділом - своїм добровольчим духом, з яким йшов воювати. Зауважує, що Юз був з тих людей, які були готові пожертвувати всім, заради кращого майбутнього для своїх дітей та внуків:

«Казав, хлопці, треба щось робити. Якщо хочете щось змінити, то кидайте дітей та сім’ї. Хай наші родини зрозуміють, що це правильно та пробачать нас. Бо якщо ми, прості люди, самі цього не змінимо, то інші, за гроші, не зможуть цього зробити».

Віталій Семенюк пригадує, що востаннє бачив друга Юза два дні тому під час пікету міськвідділу Любомля. Тоді чоловіки востаннє випили кави на прощання, а вже через день він під час нічого патрулювання кордону з Польщею дізнався страшну звістку:

«Ми тоді (після мітингу біля міськвідділу, - авт.) посиділи, поговорили, випили кави. А вночі поїхали на відпрацювання лісом, після чого нам подзвонили та сказали, що Юза з нами більше немає. На тому наше спілкування з ним і обірвалось. Але пам’ять про нього, як про героя, житиме вічно».

Нагадаємо, Юрій Федчук загинув в ніч на 25 лютого в страшній ДТП. П’яний член ГО «Самооорона Волині» на великій швидкості збив його автомобілем Mercedes-Benz, коли Юз намагався взяти на буксир автівку, що вийшла з ладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus