USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Заяву на реєстрацію шлюбу в Луцьку можна подати через інтернет

7 Жовтня 2015 16:44
Увідділі державної реєстрації актів цивільного стану Луцького міського управління юстиції у Волинській області запроваджено пілотний проект, який дає змогу фізичним особам подавати заяви до відділу державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет з використанням веб-порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану».

Про це повідомили в управлінні державної реєстрації головного територіального управління юстиції у Волинській області.

Веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану», адреса якого http://dracs.minjust.gov.ua, є офіційним сервісом щодо подачі заяв або звернень у сфері державної реєстрації актів цивільного стану та буде доступним усім користувачам мережі Інтернет.

Відтепер, фізична особа зможе подати до відділу державної реєстрації актів цивільного стану наступні заяви:

- про державну реєстрацію шлюбу;

- про державну реєстрацію розірвання шлюбу;

- про державну реєстрацію зміни імені;

- про внесення змін до актового запису цивільного стану, їх поновлення та анулювання;

- про повторну видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану та витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, або звернення щодо їх формування.

Крім того з використанням функціональних можливостей Веб-порталу користувач може здійснити попередній запис на відвідування відділу державної реєстрації актів цивільного стану із зазначенням зручних дати та часу з вказаних вище питань, а також з питань державної реєстрації народження, смерті.

Вищенаведені заяви повинні містити електронний цифровий підпис фізичної особи або бути підписаним під час її особистого звернення до відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

Водночас даним програмним забезпеченням передбачена можливість здійснювати сплату державного мита за послуги у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, плату за послугу щодо видачі витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, а також оплату платних послуг.

Проект стартував з метою підвищення ефективності роботи відділів державної реєстрації актів цивільного стану та якості обслуговування громадян у сфері державної реєстрації актів цивільного стану Міністерством юстиції на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.06.2015р. № 669-р., з 07 вересня 2015 року
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль_ Показати IP 7 Жовтня 2015 16:45
Оце діло! За це владі від нас низький доземний уклін!
Альфонс Показати IP 7 Жовтня 2015 17:13
Тепер подаватиму заяви щодня, без черг і затримок!!!
Мірчук Віталій Васил Показати IP 30 Липня 2022 05:40
Маю бажання одружитися як подати заяву про шлюб в онлайні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus