USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Затриманий спецпризначенець РФ хоче, щоб його визнали військовополоненим

22 Травня 2015 14:52
Статус найманця або бандита не подобається затриманому в Україні працівникові ГРУ, оскільки, як він стверджує, він як військовий виконував наказ командування.

Так, один із затриманих на Луганщині російських спецпризначенців Олександр Александров підтвердив присутність російської армії в зоні антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомляє «Вголос» з посиланням на «Новую газету».

Зокрема, Александров заявив, що хотів би мати статус військовополоненого, бо поїхав на Донбас у «відрядження, виконуючи наказ».

«Хотілося б, щоб був військовополоненим. Цей статус мені, скажімо так, подобається більше, ніж статус найманця або бандита. Був наказ, і як військовий я його виконував. Відрядження таке», – сказав він.

Разом з тим, коментуючи заяви влади Росії, що на території Донбасу немає російської армії, затриманий «грушник» сказав: «Як бачите, вона є. Просто невигідно зізнаватися в цьому».

Варто також відзначити, що другий узятий у полон російський військовий Євген Єрофєєв, заперечує наявність російських військових на Донбасі: «Спіймали нас, двох людей, і хочуть видати за всю армію».



Як повідомляє Укрінформ, Олександр Александров із сльозами на очах дізнався про інтерв'ю дружини, яка заявила, що чоловіка звільнили з армії ще у грудні 2014 року, а також про те, що не знала про його поїздку на Донбас.

"Я ж тільки наказ, я не терорист... Був наказ! Я ж присягу давав Батьківщині!. Чому вони відмовляються від нас?. Ми з нею (дружиною - ред.) разом, в одній частині...", - не розуміє сержант.

При цьому він до останнього сподівався, що це не його дружина: "Ну, може це просто тільки фотографія її?! (Александров затуляє обличчя рушником). Чому вона таке розповідає?! Я не знаю, як реагувати на таке. Не знаю, що взагалі тут сказати".



Журналіст припустив, що жінка могла говорити не з власної волі.

Як відомо, 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецпризначенців зі складу диверсійно-розвідувальної групи.

Один з військових РФ – Олександр Александров, сержант з третьої бригади спецназу в Тольятті (РФ), контрактник, служить з 12 грудня 2012 року. Чоловік розповів про те, що група базувалася в Луганську. Другий –капітан Євген Єрофєєв родом з Куйбишева.

Як розповіли журналісти ЗМІ Тольятті, вони отримали від влади негласну заборону на висвітлення ситуації з полоном в Україні тольятинських військових. При цьому біля військової частини в Тольятті 18 травня розігнали стихійний антивоєнний мітинг.

Після розгону мітингу в Міноборони Росії нарешті впізнали затриманих в Україні працівників ГРУ. Однак вони називають їх «колишніми військовими» і вимагають звільнити.

P. S. У п'ятницю, 22 травня, Шевченківський райсуд Києва заарештував військовослужбовця Головного розвідуправління Генштабу ЗС РФ Олександра Александрова, затриманого в Луганській області.

Відповідне рішення винесла суддя Валентина Малbновська у п'ятниця, повідомляють "Українські новини".

Таким чином, суд задовольнив клопотання прокуратури про арешт підозрюваного на два місяці до 19 липня включно.

Засідання проходило в режимі відеоконференції, оскільки Александров знаходиться у Київському військовому шпиталі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
13 Показати IP 22 Травня 2015 15:06
Ну що москалики - приїхали! Вас своя Батьківщина не признає, а ви довбні смердючі думаєте що все це з рук зійде!!!!!!!!!!! ха-ха-ха, задумайтесь бидлото!!!!!!!!!!!!!!
Анонім до 13 Показати IP 22 Травня 2015 18:12
Почитай иную сторону, и увидишь то, что ты сейчас сморозил полную чушь.
!!!! до Анонім Показати IP 23 Травня 2015 10:47
а чого з ними церимонитись. рашикі по всіх каналах трублять що ми їх катуємо.. ці мразі наших хлопців мурдують, знущаються та вбивають. ненавижу...за що такі почесті їм, постєлька чистенька. адже вони вбивають наших синів ці уроди... мда,таких дурних, як ми не має в усьому світі. СУДИТИ ЇХ ПОКАЗОВО НА ВЕСЬ СВІТ!!!!Як вони судять САВЧЕНКО.
НОНА Показати IP 22 Травня 2015 16:31
Так як для війни звичайна ситуація. Згідно міжнародних угод військовослужбовці з відповідними особистими документами, що ідентифікують їх належність до російської армії захоплені в полон. Вони автоматично були б військовополоненими якби Україна була в стані війни з Росією, а так це незаконне перебування в Україні у складі військового підрозділу- тероризм. Настав час речі називати своїми іменами. В Україні не АТО, а звичайна війна яку всіляко стимулює Росія.
Анонім до НОНА Показати IP 23 Травня 2015 10:49
вони терористи рашиські.
123 Показати IP 23 Травня 2015 18:26
Судити гадів. Згадайте, що творили з нашими кіборгами, які паради устроювали змі рашиків. сором, що ми такі гумані. Їх місце біля параши, а не віп палатах.
Анонім Показати IP 24 Травня 2015 17:14
Який плєвок людям. За що, ми маємо так гумано до них ставитися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus