USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

«Земля вільної держави завжди окроплена кров’ю патріотів». Прощання із Героєм

30 Серпня 2014 12:56
Не встиг Луцьк оговтатись від попередньої жалоби, як на Театральному майдані міста знову лунало тужливе і, на жаль, уже до болю знайоме «Пливе кача». Не стало ще одного Героя. Обірвалось молоде життя 23-річного лучанина Максима Шульги.

Як і решта героїв, Максим поліг, захищаючи неньку-Україну від ненависного агресора.

Народився хлопець 23 березня 1991 року у Луцьку. Навчався у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №25. Після школи здобував освіту у Волинському технікумі Національного університету харчових технологій, однак спражнього себе знайшов у військовій справі. Тож у 2010 році його призвали на військову службу за контрактом.
Відспівавли героя у у верхньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору. Після гіркого реквієму «Вічна пам'ять», Митрополит Луцький і Волинський Михаїл виголосив промову:

«Cьогодні скорбота знову покрила наше місто, а душа кожного лучанина знову плаче. Так, заупокійне богослужіння та жалобні дзвони покликали нас до храму. Ми ховаємо Героя, молодого хлопця, якому належало переступити церковний поріг і стати на вінчальний рушник. Але він «переступив» цей поріг у труні. Усьому виною – братовбивча віна на Сході. Що ж, північний сусід виявив своє істинне обличчя. Тому молодь, небайдужа до майбутнього держави, вступає до добровольчих батальйонів. Так склалося, що роль чоловіка – захищати. Максим не був одруженим, але він виконав свій чоловічий обов’язок – берегти землю, яка належить його батькам, Батьківщину. Проводжаючи його в останню путь, ми ще раз переконуємось, що Господь обирає кращих для служіння на небесах. Немає нічого вічного, тож усе залежить не від того, скільки ми проживемо на цьому світі, а як. І без війни люди часто помирають у різному віці. Але життям Максима ми будемо пишатися. Дякуємо батькам за сина Героя», - із сумом сказав священник.
Опісля на Театральному майдані відбулась громадянська панахида. Так, труну із тілом загиблого принесли до Волинського академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка, де власні співчуття рідним воїна висловив Луцький міський голова Микола Романюк:

«Не минуло й п’яти днів, як ми проводжали в останню путь одного із Героїв. А сьогодні ми вшановуємо пам'ять іншого Героя, який не пошкодував життя, захищаючи Україну. Прийміть мої співчуття, нехай Бог допомагає вам пережити це горе», - звернувся міський очільник до родини Героя.

Разом з тим, товариш по службі Максима Роман Сільвестр зазначив, що «земля вільної держави завжди окроплена кров’ю патріотів».



За життя волинський боєць Максим Шульга був неабияким патріотом. Перед тим, як відправитись на війну, він написав на власній сторінці у соцмережах: «У разі агресії Росії проти незалежної Української Держави зі зброєю в руках буду убивати російських окупантів доти, доки в моїх грудях б’ється серце. Слава Україні!».



Опісля лунав Гімн України, який більшість присутніх намагались співати, захлинаючись від сліз.

Героя поховали на Алеї почесних поховань на кладовищі у селі Гаразджа.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
наталя Показати IP 30 Серпня 2014 13:06
як шкода молодих хлопців. Боже накарай винних!!!!!!!!співчуття нехай земля буде пухом тобі
віктор Показати IP 30 Серпня 2014 13:10
не ображайтесь на аноніма ... на хворих не ображаються
Валерій Показати IP 30 Серпня 2014 13:57
Спочивай з миром!!!!!!
Анна Показати IP 30 Серпня 2014 14:13
Невимовний жаль за молодими хлопцями.
Справедливий Показати IP 30 Серпня 2014 14:44
Вічна память Герою і царство небесне, а тим політикам, які розбурхали цю нікому не потрібну війну-вічне прокляття!!! Слава Україні!!!
Лучанка Показати IP 30 Серпня 2014 16:56
Вічна пам"ять... Слава герою! Спочивай з миром
Свєта Показати IP 30 Серпня 2014 19:42
Ти назавжди в наших серцях!!! Спочивай з миром((((
анжела Показати IP 2 Вересня 2014 17:46
люблю помню и печалюсь. пусть бог упокоит твою душу. ничто незабыто и никто незабыт. спи спокойно солнышко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus