USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Журналістка англійської газети приїхала в Луцьк писати про переселенців

28 Липня 2014 18:37
Журналістка англійської газети «The Guardian», яка випускається з 1821 року, відвідала Луцьк, для того щоб поспілкуватись із сім’ями, які були змушені тікати зі Сходу України, де триває війна.

Еллі Роуз (EleanorRose) приїхала до Луцька прямо з Сирії, де висвітлювала стихійне лихо, яке там трапилось. Як розповіли громадські активістки Юлія Вусенко та Ірина Осіпова, жінка сама знайшла їх та звернулась з пропозицією написати про переселенців зі Сходу, які нині живуть на Волині:

«В листі Еллі вказала, що вона є незалежним журналістом і відвідує різні центри благодійного фонду «Карітас» по всьому світу і хотіла би поспілкуватись з місцевими переселенцями», - розповіли активістки.

Як зазначила Еллі, здебільшого вона пише для англійської газети «The Guardian» та американського журналу «Readerʼs Digest» про гуманітарні питання та проблеми у суспільстві. Попри те, що жінка не володіє ні українською, ні російською мовами, їй все-ж вдалось поспілкуватись з місцевими. Загалом, її цікавило питання стосунків місцевих жителів з переселенцями та чи нормально сприймають волиняни чоловіків, які втекли зі Сходу, де триває війна. Жінці вдалося порозмовляти з 5 родинами.

Окрім того, журналістка поспілкувалась з волонтерами та просто небайдужими громадянами, які допомагають переселенцям облаштуватись на новому місці. Зокрема, з Ганною Зінчук – представником ВОБФ «Карітас –Волинь» та керівником волинської філії фонду Володимиром Кметьом.

Після декількаденного візиту у Луцьку жінка планує повернутись назад в Сирію. Висновки, які зробила журналістка опісля спілкування із переселенцями, вона обіцяла опублікувати у матеріалі, який згодом з'явиться на сторінках англійської газети, або ж на шпальтах електронної версії видання.

Нагадаємо, на Волинь приїхало більше 200 вимушених переселенців зі Сходу. Зазначимо, деякі переселенці продовжують нарікати на роботу соціальних служб і не погоджуються з умовами проживання у селах, куди їх поселяють. Раніше деякі депутати обласної ради висловлювали думку про те, що окремі переселенці виглядають так, наче приїхали спеціально поширювати хибну інформацію про Волинь. З метою безпеки чоловіків-переселенців особливо ретельно перевіряють правоохоронці та СБУ.

Довідково:

Гардіан (англ. The Guardian) — британська газета, що виходить у Лондоні і Манчестері. Вважається однією з найкращих газет Великобританії. Була заснована в 1821 році під назвою «Манчестер Гардіан» (англ. The Manchester Guardian) і стала щоденною газетою в 1855 році. Газета займає незалежну ліберальну позицію в своїх передовицях, але надає велику увагу широті та глибині охоплення новин. Видання дотримується ліво-центристської орієнтації, має попит серед ліберальних читацьких кіл Великобританії і велику читацьку аудиторію по всьому світові. Виходить в кольоровому форматі, але в деяких інших країнах ще зберігся чорно-білий варіант. Газета отримала декілька впливових нагород, зокрема Нагороду Британської преси в 1999 та 2006 роках. На думку багатьох — Гардіан має найкращу електронну версію в інтернеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus