USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Знайдена «вибухівка» у Луцьку – соціальний експеримент

3 Липня 2015 16:16
Соціальний експеримент показав, наскільки пильними і уважними є жителі обласного центру, - повідомили у прес-службі волинської міліції.

Зі слів громадського активіста Сергія Абрама, ініціювали таку акцію для лучан, щоби перевірити, як вони відреагують на появу підозрілого предмету в громадському місці, а також аби перевірити готовність державних служб області діяти у випадку підготовки або ж скоєння теракту:

- Про нашу ідею ми нікому не розповідали. Напередодні акції із правоохоронцями узгодили чіткий план дій. Скажу відверто: ми були зацікавлені у тому, як пройде експеримент і які будуть його результати. Змоделювали ситуацію, діяли відкрито на очах у сотні мешканців обласного центру. Зробили так, щоб із коробки перехожі могли побачити «механізм вибухового пристрою»: дроти та пристрої. Однак байдужість чи звичайна безпечність громадян змусила нас кардинально змінити задум.

Згідно із задумом, учасники акції заклали «вибухівку» о 14:00 на Театральному майдані поблизу Свято-Троїцького собору. Понад дві години активісти та правоохоронці спостерігали, як лучани проходили повз підозрілий пакет, не звертавши уваги на нього або ж у випадку його виявлення просто пришвидшували крок.

За цей час жодного дзвінка ні міліціонерам, ні рятувальникам не надійшло, тож учасники експерименту змушені були вдатися до більш рішучих дій. Щоби привернути увагу лучан, позашляховик чорного кольору без номерних знаків із порушенням Правил дорожнього руху виконав кілька маневрів на Театральній площі. Зупинившись просто на пішохідній вулиці, молодики викинули із машини коробку із «вибухівкою». Лише після цього небайдужий пенсіонер викликав правоохоронні органи.
- Телефонний дзвінок на лінію 102 надійшов лишень за три години від початку експерименту. Викликав міліціонерів лучанин поважного віку, на очах якого відбувалося дійство. Прикро, але свідками нашого «терористичного акту» було чимало людей: одні з них просто не відреагували, інші – втекли. Однак, незважаючи на результати, експеримент таки вдався: громадяни зрозуміли, що в період нестабільної ситуації в державі слід бути особливо обережними та пильними, - підсумував начальник управління громадської безпеки УМВС України у Волинській області Володимир Солоненко.

Після надходження повідомлення про виявлення підозрілої коробки, за командою оперативно-чергового управління на місце події прибули слідчо-оперативна група, експерти-вибухотехніки, кінологи та лікарі.

Керівник групи спеціалістів-вибухотехніків НДЕКЦ при УМВС України у Волинській області Ігор Заболотний прийняв рішення зруйнувати корпус небезпечної знахідки за допомогою гідроудару. У результаті експерти констатували: у коробці виявили муляж саморобного вибухового пристрою.

Насамкінець учасники акції вручили громадянам інформаційні листівки із чітким алгоритмом дій у випадку виявлення підозрілих предметів.

Зі слів лучан, які мимоволі стали учасниками експерименту, вони, незважаючи на події в державі, у рідному місті почуваються безпечно і навіть не задумуються над тим, що небезпека – може бути поруч. Тож ідею та саму акцію схвалили та підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
8888 Показати IP 3 Липня 2015 16:34
Треба було не розказувати, що це експеримент, бо тепер всі думатимуть, що це експеримент, навіть коли це буде справжня бомба.
Ще не кінець Показати IP 3 Липня 2015 16:55
На українцях вже 100 років експеременти проводять...
Фейспалм Показати IP 3 Липня 2015 18:05
Вони нас що за дебілів мають? Тільки дитина повірить що це бомба, а насправді це пускова апаратура для холодильного компресора..
lol Показати IP 3 Липня 2015 18:29
Ніхто нічого не зрозуміє. Хоч кожен день справжню закладувати. Ніхто не буде дзвонити бо відповідно до наших стереотипів вважатиме себе "стукачем". + моя хата скраю!
my_gift Показати IP 4 Липня 2015 22:41
А в мене питаннячко! Якщо я побачу щось підозріле-на мою думку, думку звичайного мешканця (!) підозріле-викличу міліцію, а там буде щось невинне. Чи не змусять мене штраф за хибний виклик платити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus