USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Зупинка, яка вбила лучанку: підозри прокуратури щодо розслідування

3 Червня 2015 19:00
У справі щодо смерті жінки на зупинці громадського транспорту призначена повторна експертиза. А прокуратура області просить УМВС перевірити неналежне проведення досудового розслідування кримінального провадження.

Нагадаємо, 15 березня 2014 року на вулиці Львівській під час негоди зупинка впала на жінку. Лучанка від травм померла.

Донедавна розслідування здійснювала транспортна міліція. Слідчі допитували посадовців, які причетні до ЖКГ Луцька.

Так, влітку 2014 року правоохоронці не виявили серйозних зауважень до роботи тих працівників, які займалися замовленням та встановленням зупинок.

Начальник Волинського лінійного відділу УМВС України на Львівській залізниці Михайло Ільїн запевняв журналістів, що слідство проводитиметься прозоро з цього факту. Бо, мовляв, відділ знаходиться в Ковелі, тож працівники «не перетинаються» з посадовими особами Луцька.

Та попри те, що подія трапилася більше року тому, результатів слідства досі немає. Натомість за цей час у зв’язку з реформою МВС, транспортна міліція ліквідована.

Як повідомили Інформаційному агентству Волинські Новини в прокуратурі області, в лютому 2015 року провадження передали до слідчого відділу Луцького МВ УМВС. З’ясувалося, що наразі призначена повторна судово-будівельно-технічна експертиза, оскільки перша результатів не дала.

В УМВС області, своєю чергою, повідомили, що досі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, порушеному за частиною 2 статті 275 КК України (Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд, а також порушення під час проектування чи будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд особою, яка зобов’язана дотримувати таких правил, якщо воно спричинило загибель людей).

Згадане діяння карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Під час досудового розслідування слідчі допитали осіб, які встановлювали зупинку, зібрали документацію. Та винних і досі не знайшли.
Натомість таких зупинок у Луцьку на момент трагедії встановили ще 14. Директор департаменту ЖКГ міськради Іван Кубіцький розповідав, що 300 тисяч гривень за виготовлення і монтаж цих зупинок місто заплатило ТОВ «Луцьктехнобуд». Саме ця організація кріпила злощасну конструкцію, яка стала вбивцею.

Як повідомили у прес-службі прокуратури області, орієнтовно за кілька тижнів очікують результатів повторної експертизи. А ось проведенням досудового розслідування прокуратура невдоволена.

«15 травня 2015 року прокуратурою області скеровано в УМВС України у Волинській області доручення на проведення перевірки щодо неналежного здійснення досудового розслідування в цьому кримінальному провадженні», – інформують в прокуратурі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
укр Показати IP 3 Червня 2015 19:18
НА тому мsсцs стояла хороша цегляна зупинка яку потрsбно було трошки пsдшаманити та нs КУПИ ЛИ НОВУ.... вбила людину а тепер працsвники кромберга як миші під деревом ховаються...
Юра Показати IP 3 Червня 2015 21:33
КОму нада ті зупинки де не можна сховатися від дощу, зі всіх сторін лє. Ганьба меру за відмивання грошей .
Лучанин до Юра Показати IP 3 Червня 2015 22:14
Абсолютна правда! Не так давно доводилося в звичайнісінький легкий дощик стояти біля такої зупинки (на Красному). А біля тому, що з усіх дір краплі капають та розбризгуються - в самій "зупинці" більше калюж ніж поряд під дощем. І таких горе-зупинок тільки більшає. Якби з відповідальних осіб вирахували б затрачені на це л@йно кошти, то може б щось і зрушилося з місця.
Лучанка Показати IP 3 Червня 2015 21:48
Зупинки просто жахливи,Зимою замітало снігом і заливало водою Для чого витрачати кошти платників податків на такий хлам?
Юра Показати IP 4 Червня 2015 00:19
Це тільки в нас таке можливо: вбило людину зупинкою, а 14 іще ДОСІ! стоять + тому хто їх ставив і робив - нічого. В США чи в Європі давно б зупинки зняли а підриємтсву виставили б багатомільйонний штраф! От мені цікаво, не дай Бог вітром знесе ще одну зупинку, буде тоді якась реакція?
Муковозу ганьба Показати IP 4 Червня 2015 08:34
Ганьба Романюку, більше за нього не проголосую!!!! Вбили людину і навіть не відреагували!!! Муковоз зажує справу по цій зупинці---ганьба!!!!!
11 до Муковозу ганьба Показати IP 4 Червня 2015 08:41
..а при чому тут Романюк......а ніхто не подумав що ті дятли які встановлювали "загнали" цемент і арматуру.....і зробили на халяву...чи мер для того щоб за таким слідкувати......перш ніж писати то думайте..якщо є чим.....
Оля Показати IP 4 Червня 2015 09:53
Це що коїться вражає цинізмом, брехнею і корупцією в кожній справі, яка починається і де замішані гроші. Все робиться через голову, гроші розкрадають, пропивають. А хто первіряє зроблене цими ворами.А ніхто, ні одна почата робота не робиться, як слід-це ракова опухоль у нашому суспільстві- це безнаказаність, корупціія і підлість.Всі крадуть.Подивітья на дороги,де відмиваються які гроші так і туту.Гроші відмили, фуфло поставили і радійте.А те,що гинемо ми- їм по барабану, вони все роблять,щоб ми подохли всі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus