USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Звірівське мисливське господарстві: хто замішаний у корупції. ДОКУМЕНТИ

23 Грудня 2014 17:17
Численні порушення виявили у фінансово-господарській діяльності Державного підприємства «Звірівське мисливське господарство».

Низку зловживань зафіксували в діях екс-директора підприємства ДП «Звірівське МГ» Андрія Шпорука, головного бухгалтера цього підприємства Тетяни Гриневич, що вбачається з відповідних документів, - повідомляє прес-служба Самооборони Майдану Волині.

ПРАЦІВНИКИ, ЯКИХ НЕ ІСНУЄ

Активісти Самооборони Волині виявили, що на «Звіріському МГ», нібито, працювали кочегаром та єгерем Володимир Оліферчук та Юрій Гриневич й отримували нараховану заробітну плату головним бухгалтером. Останній, до речі, рідний брат головного бухгалтера Тетяни Гриневич. Обидва чоловіки згідно наказів були звільнені 15 квітня 2014 року хоча в наказі про звільнення відсутні їхні підписи. Проте, хто і коли взяв їх на роботу – невідомо. Так, самооборонівці виявили, що у журналі реєстрації обліку наказів є накази з 2009 року до сьогодні, за винятком усіх наказів за 2013 рік. Як відомо Самообороні, «так звані», працівники на роботу не з’являлися, але заробітну платню отримували справно. В зв’язку з тим, що з наказами вони не ознайомлені, і тому не вважаються звільненими із займаної посади.



Важливо додати й те, що останній запис у журналах вхідної і вихідної документації датується 26-м березня 2012 року. Складається враження, що після цього дня у підприємство не надходила жодна кореспонденція і жодного документа не було відправлено з підприємства.

ШТАТНИЙ РОЗПИС

У штатному розписі підприємства керівництво Волинського управління лісового та мисливського господарства в особі екс-начальника Богдана Колісника, який затвердив фонд заробітної плати на суму 41 тисяча 12 гривень бюджетних коштів (це чітко вказано на документі вгорі). Натомість головний бухгалтер Тетяна Гриневич самовільно збільшила фонд заробітної плати до 45 тисяч 511 гривень. Чи це було відомо самому Коліснику, який підписав даний документ – невідомо?



КОЛІСНИК І КВАРТПЛАТА

Ні для кого не є секретом, що колишній очільник Волинського ОУЛМГ Богдан Колісник має обійстя на території Звірівського лісового господарства. За віднайденими документами активістам Самооборони стало відомо, що він сплачує підприємству аж 38 гривень та 14 копійок за квартплату, що відображено в касовій книзі як оплата за квартплату від Колісника.

БОРГИ ПІДПРИЄМСТВА - ДИРЕКТОРУ ШПОРУКУ

Згідно з фінансовими документами підприємства, його екс-директор Андрій Шпорук неодноразово закуповував предмети необхідності для «Звірівського МГ», нібито, за власні кошти, які подекуди перевищували суму заробітної плати. Так, екс-директор Андрій Шпорук отримував кошти від підприємства, але не складав авансових звітів з підтверджуючими документами (за період з 2013 до 1 листопада 2014 років).



За цей період підприємством було виплачено Шпоруку готівки в сумі 91 тисяча 684 гривні. Оскільки Шпорук витрачав більше коштів, аніж йому видавалося з каси, то нині підприємство боргує ще передним станом на 01 грудня 2014 року 45 тисяч 65 гривень. «Існує підозра про злочинну змову директора підприємства Шпорука та головного бухгалтера Гриневич, про що свідчить можлива підробка відомостей у журналі-ордері № 3 «Підзвітні особи». Головний бухгалтер «Звірівського МГ» Тетяна Гриневич виконувала свої функції та функції касира. Не виключено, що вона й сама собі здійснювала доплату за лише ймовірне виконання інших функціональних обов’язків», – кажуть у Відділі протидії корупції Самооборони Волині.

Усі зібрані матеріали щодо зловживання посадовими особами на державному підприємстві «Звірівське мисливське господарство» оформлені у заяву та передані нинішньому начальнику Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та керівнику УМВС у Волинській області для подальшого розслідування зловживань усіх названих вище працівників.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЗВІРІВСЬКОМУ ЛМГ ВБИЛИ ТРЬОХ ОЛЕНІВ. ТРОФЕЇ НА ЗАМОВЛЕННЯ? ФОТО

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 22 грудня активісти ГФ «Самооборона Рожище», «Автомайдану України», а також «Правого сектору Волині» завітали до першиого заступника начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергія Шеремети із вимогою написати заяву на звільнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
браконєр Показати IP 23 Грудня 2014 17:33
по шпоруку вязниця плаче вже давно
ШПОРУК до браконєр Показати IP 23 Грудня 2014 17:35
Без Тані не сяду.
лісник до браконєр Показати IP 23 Грудня 2014 21:13
Компенсував свої витрати бо було куча команд накрити стіл, організувати полювання та ін. Князьок Колісник тільки давав команди. Не виконав вигнав , тому привчив всю систему красти, так як вижити в цих умовах було неможливо. Вигнали професіоналів залишились сраколизи, а від них тільки рабська покора, і ніякої роботи, Дякуємо Богдане Павловичу за популяцію Зубра, за промисловий ліс, і збереження лісу для ваших і наших внуків.
йося моргенштерн Показати IP 23 Грудня 2014 17:36
Можливо я помиляюсь, але подивимось УВАЖНІШЕ!!! Підпис на заяві Шеремети (сьогоднішня стаття ВН "ОДНОГО З КЕРІВНИКІВ ВОЛИНСЬКОГО ЛІСГОСПУ «ПОПРОСИЛИ» ЗВІЛЬНИТИСЯ") ну дуже подібний до підпису Колісника. А кажете дива не буває!!!
пес Показати IP 23 Грудня 2014 18:49
а ще нечесті вистачило совісті іти в суд і доказувати свою правоту. Х У Д О Б А....
Про Колісника Показати IP 23 Грудня 2014 20:48
Але ж таки сплачував! І це тільки квартплата, а мабуть була ще електроенергія, опалення і все інше А Данильчук казав, що все хоче на халяву
!!! Показати IP 23 Грудня 2014 20:57
На документі вгорі (штатний роспис) не підпис Колісника, і навіть не схожий
да-да до !!! Показати IP 23 Грудня 2014 23:10
шеремета підпис
мако Показати IP 24 Грудня 2014 10:02
странно оленей убили. Оставили у всех на виду... Гнильцом история тянет. С подставной составляющей.
23 Показати IP 24 Грудня 2014 14:23
ха-ха-ха..... підпис Шереметіка..... Доскакався ..... А я казав це ж буміранг, що людям те і тобі......
лось Показати IP 1 Лютого 2015 12:28
Шпирук то шавка,виконував вказівки колісника. Пішов тато за ним і диб.. синок.Думав буде тихенько пойоб таню і жити , рано чи пізно все кінчається. От незнаю як його ше місцеві охотнікі не вбили за скількі часу .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus