USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині пригадали, за що стояв Майдан

22 Листопада 2014 22:00
У Володимирі-Волинському відбувся вечір-спомин під назвою «За що стояв Майдан» вчора, 21 листопада. Організував його відомий волинський бард та композитор Сергій Шишкін.

У затишній атмосфері Культурно-мистецького центру зібралися ті володимир-волинці, які з перших днів листопада і до трагічних днів лютого були на Майдані у Києві.

На сцену, обладнану в майданівському стилі шинами та бочкою для обігріву, маестро по черзі запрошував активістів Майдану, аби ті поділилися своїми спогадами.

Насамперед запросив Світлану Коширець. Саме вона першою з жителів міста розгорнула на Майдані Незалежності прапор з написом «Волинь. Володимир-Волинський». Фото з прапором Сергій Шишкін використав на афіші.

Світлана розповіла, що вперше побувала на Майдані у листопаді і привело її туди загострене почуття справедливості.

«В інтернеті прочитала пост Мустафи Наєма про те, що «якщо тисячі людей під моїм постом поставлять лайк, то ми збираємося на Майдані». Сотні відгуків на цей пост посипалися відразу і стало зрозуміло, що на Майдан їдуть не лише зі Львова, але й з Харкова та Сімферополя. Пропустити такий потужний рух суспільства, яке прагнуло змін, я не могла», - зазначила Світлана Коширець.

Не пропустив пробудження суспільства і волонтер Костянтин Зінкевич.

«На Майдані я вже був 28 листопада. Відразу пішов на ніч, бо розумів, що в день легше, адже більше людей. Тоді якраз з’явилася перша польова кухня. В ту ніч я побачив цікаві групи людей мого віку, які були серед студентів. Я підходив до цих людей, щоб порозпитувати звідки вони та вони не були багатослівними. Наступної ночі студентів побили і я зрозумів, що ці групки людей планували побиття студентів. Наступного дня, коли студенти втекли у Михайлівський монастир, я зі шваґром був там, об’їжджав вулиці, дивився, що відбувається. Після цього я ще тиждень був на Майдані», - зазначив активіст.

Сергій Шишкін розповів, що коли його сина побили на Майдані беркутівці і того доправили до Володимира, то йому була потрібна медична допомога, але отримати її потрібно було анонімно, адже правоохоронні органи слідкували за активістами. Батько Костянтина Зінкевича, лікар Володимир-Волинського ТМО, з цим якраз і допоміг.

Найбільш трагічними спогадами про події на Майдані поділилися Ольга Нечитайло, яка була десятником Волинської сотні, та Олександр Приступа. Вони розповіли, як їх напівживих ледь вивезли з Києва 18 лютого, після побиття беркутом.

Затягнувся вечір-спомин на кілька годин. Час від часу спогади учасників Майдану доповнювали та ілюстрували пісні авторства Сергія Шишкіна, які присвячені Революції гідності.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 38
Анонім Показати IP 22 Листопада 2014 22:05
коментар було видалено
Ректор Показати IP 22 Листопада 2014 23:18
задовбали вжи тим майданом усіх!
Всезнайко до Ректор Показати IP 23 Листопада 2014 21:42
Министр иностранных дел Германии Франк-Вальтер Штайнмайер заявил, что видит Украину только как партнера, но не члена НАТО и Евросоюза.
Нормальний до Всезнайко Показати IP 23 Листопада 2014 21:48
А в Парижі встановили ялинку з Росії...
Анонім Показати IP 22 Листопада 2014 23:48
Ага, і шо той майдан настояв,теж можна вже пригадати.
Дончанин Показати IP 22 Листопада 2014 23:51
"Світлана розповіла, що вперше побувала на Майдані у листопаді і привело її туди загострене почуття справедливості", которая требовала начать борьбу с Путиным. А как иначе можно прокомментировать вчерашние слова Парубия, высказанные им в Киеве?
справедливий Показати IP 23 Листопада 2014 04:20
Майдан стояв ,щоб на виборах перемогли іВАХІВ, ЄРЕМЕЄВ,МАРТИНЯК І СТАДО БАРАНІВ.
чеснаааа до справедливий Показати IP 23 Листопада 2014 14:20
Про Гуся з Лапіним забули!!!:)))
дідо Показати IP 23 Листопада 2014 07:50
Ригівсько-ментовська мафія боїться Майдана,як чорт ладана. Раби не розуміють цінності Майдана.
Хлоп до дідо Показати IP 23 Листопада 2014 08:35
Зато ii дуже добре розумiють та використовують у власних iнтересах книжники та фарисеi
Лучанин до дідо Показати IP 23 Листопада 2014 08:36
і вчому ціність? війна в країні і повний безлад в державі? за це гибнули хлопці на майдані?
дідо до Лучанин Показати IP 23 Листопада 2014 08:44
війну почав карлик Путлєр, коли перелякався Майдану. безлад в країні розвели ригінальні злодії та московська псевдоцерква.
Дончанин до дідо Показати IP 23 Листопада 2014 13:12
коментар було видалено
Лучанин Показати IP 23 Листопада 2014 09:07
і регіонпли по всій країні бомбили і трощили приміщення держустанов і міліції? Добре що хоть е на кого стрілки перевести
дідо до Лучанин Показати IP 23 Листопада 2014 09:15
У держустановах сиділи злодій,хабарники та взагалі вся людська підлота.А міліція - це було бандформування .що хотіли -те робили.
Хлоп до дідо Показати IP 23 Листопада 2014 10:59
Дiдо, вiд вiдповiдальностI косячи пiд дуракiв ви все рiвно не уйдете. Матерi, що вiддали вам синiв на загибель, не дозволять.
Дмитро до дідо Показати IP 23 Листопада 2014 12:05
ну в тебе бачу розуму багато щоб таке писати... це яким нада бути "дибілом " щоб таке писати
Анонім до Дмитро Показати IP 23 Листопада 2014 13:12
Це хвора людина - не звертайте уваги!!!
Та ти шо до дідо Показати IP 23 Листопада 2014 12:16
А зараз? Їх відбілили? Ще кращих посадили!
свояк Показати IP 23 Листопада 2014 11:30
Згадайте такж попа Гінайла, бо піп- граф Гапон тоже був на Майдані А чо на такому зібранні не найшлося місця міському голові Петру Саганюка. Чого ж не запросили його в президіуму на сценці КМЦ у Володимирі- Волинському.
факт Показати IP 23 Листопада 2014 12:09
коментар було видалено
Анонім Показати IP 23 Листопада 2014 12:28
коментар було видалено
Наталка Позняк Показати IP 23 Листопада 2014 13:44
Цікаво спостерігати останнім часом дискусію на тему "За що стояв Майдан". При чому, найчастіше це питання задають ті, хто там не стояв. Бо ті, хто рік тому вийшов, знали відповідь ще тоді. І зараз вони не надто задаються цим питанням, а, як і тоді, працюють в поті чола: хто на волонтерстві, хто на фронті, хто ще на якомусь своєму "фронті". Тим, хто не побачив змін, варто нагадати народну мудрість: "Дурням половину роботи не показують". Навіть для того, щоб зробити косметичний ремонт у квартирі, потрібно спочатку обдерти шпалери. Так, у нас зараз не держава, а квартира з обдертими шпалерами, з винесеними меблями, купами будівального сміття під ногами. Але питання: так і залишити чи таки довести ремонт до кінця? Так, не все так склалося, як гадалося. І знову до Верховної Ради пройшли і Єремєв, і Мартиняк, і Івахів. Але хто за них голосував - Майдан? Цікаву статистику оприлюднив напередодні річниці Фонд демократичних ініціатив і Ірина Бекешкіна - тим чи іншим боком у Майдані брали участь... 20% українців. У той час, як 80% сиділи і чекали, чим це все закінчиться. А тепер плачуться, що ці 20% (а серед них, погодьтеся, були і горлопани, і "туристи" і ті, хто і на революції добряче нажився, як і зараз багато хто наживається на війні) не збудували їм Європейську Україну, як обіцяли. А самі хоч цеглинку до цього будівництва принесли? Майдан не закінчився. Він лише починається. При чому - з кожного з нас. І коли цих "будівничих Майдану" стане не 20, а відсотків 50 - тоді можна буде про щось говорити і чогось вимагати. І від влади, і від тих, хто нею прикидається. А на завершення поділюся виразом, який підгледіла на Фейсбуці: "Коли мене запитують: "Чи не шкодуєте ви, що почали свій Майдан?" я відповідаю: "А чи повинен шкодувати організм, що почав виводити з себе глистів". Вибачте, якщо зарізко. Але давайте називати речі своїми іменами.
з майдану до Наталка Позняк Показати IP 23 Листопада 2014 14:00
Ну так, звісно - Майдан з самого початку планувався і виник, щоб був "фронт" ну-ну... коментуйте далі...
Наталка Позняк до з майдану Показати IP 23 Листопада 2014 14:25
А ми ж усе життя воювали. То "битва за урожай", то "освітній фронт", то "культурний фронт". Чого ж зараз це слово Вас так лякає?
Валерій Ленартович Показати IP 23 Листопада 2014 13:52
Вже вкотре зауважую велику кількість ватних коментаторів на Volynnews... Звісно під тупими "ніками" або "анонім"(тобто-або сцикуни, або професійні троллі)...цікаво ,скільки ж них насправді волиняки? ...чи "бійці" інформополчєнія і волинськими ресурсами не брєзгають...тоді Вітаю "Волинські Новини"! Про Добре пишете! Слава Україні!
ВалерійЮ до Валерій Ленартович Показати IP 23 Листопада 2014 14:01
Це ми десь вже чули - любий комент, що не співпадає з вашим - це ватний!:) Так тримати...
Валерій Ленартович до ВалерійЮ Показати IP 23 Листопада 2014 14:14
виключення :-) - а де ти тут, курко сліпа, мої "коменти" бачила? :-)
В. Л. до Валерій Ленартович Показати IP 23 Листопада 2014 14:06
ps:1.з ніками не дискутую. 2.невже у справжніх "дончанин"ів,окрім як тут коменти строчити, більше проблем немає :-)
ЛенартовичУУУ до Валерій Ленартович Показати IP 23 Листопада 2014 14:09
"Остряк" з "розумним" ніком! Да буде вам відомо, що волинян багато, хто дійсно правильно і тверезо оцінює Майдан і його наслідки! І якщо ви не поділяєте думку того чи іншого дописувача - це ваше особисте! Навчиться поважати думку людей, якщо вона навіть кардинально відрізняється від вашої! Скільки людей - стільки і думок і не треба всіх під одну гребінку - ватник! Наслідки майдану і без "вати" українці особисто відчувають на своїй шкурі, рідних, близьких, гаманцю...!!!
shyshkin Показати IP 23 Листопада 2014 14:11
"Анлалітикам-геополітикам" слово ГІДНІСТЬ нічого не значить. А ті, хто пристосувались до Яника в рабовласницькому, пристосуються і до первіснообщинного. Бульбу можна сапати за будь-якого пана. Тільки "контрабас" возити вже не вдасться - не буде чого. І якщо сайт такий олігархічний, то чого тут сидіти? Це ж нонсенс - клясти олігархів і розкручувати їх сайти :) В мене на ФБ пишуть під своїмим іменами. І тоді може з`явитися гідність... Якщо не страшно.
shyshkinУ до shyshkin Показати IP 23 Листопада 2014 14:15
краще співати...
shyshkin до shyshkinУ Показати IP 23 Листопада 2014 14:29
Я ще можу зрозуміти, коли за троллінг власник сайту доплачує. Яка не яка - робота :) Щастя-здоров`я! ( пішов співати... )
Хлоп до shyshkin Показати IP 23 Листопада 2014 18:03
Справа в тому, що для досягнення бажаного, що ви розумiли пiд словом гiднiсть, ви розкололи та знищили територiю краiни та пiдь гаслами отримання гiдностi вiдправили на загибель тисячи людей, сотнi тисяч iнших вимушенi залишити домiвки, краiна залишилася без важкоi промисловостi, вугiлля, газового морського шельфу, населення збiднiло в рази...I вам ще не страшно, але це тимчасово...
shyshkin Показати IP 23 Листопада 2014 22:15
Це ви про Голодомор? Коли в тому регіоні винищили українців і прислали ешелони переселенців, які досі українців зневажають настільки, що зрадили при першій нагоді? Вчіть справжню історію. Може перстанете бути Хлопом. Тоді і ім`я справжнє згадається. Бо це в московії ховають солдат без імен. І взагалі сенсу дискутувати не бачу з тим, хто боїться власних слів та імені. Є Фейсбук.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus