USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі хокеїсти вибороли першість

23 Березня 2015 22:20
Фінальні ігри відкритого чемпіонату Волинської області з хокею з шайбою серед аматорських команд на Кубок Гербор-БРВ у неділю, 22 березня, приймала льодова арена «Снігова Королева».

«Золото» відкритої першості Волині залишилося у Луцьку. Срібні нагороди дістались рівненському «Фавориту», а бронзовими призерами стали нетішинці.

Так, у матчі за третє місце зустрілись ХК «Нетішин» - ХК «Володимир». Фінальна зустріч визначала сильнішого у парі ХК «Луцьк» та ХК «Фаворит» (місто Рівне).

«Нетішин» - «Володимир» - 6:5 Б (1:2, 0:2, 4:1, 1:0)

Неабияка боротьба розгорнулася у малому фіналі за бронзові нагороди турніру. До останнього періоду майже всі були переконані у перемозі ХК «Володимир». У володимирців забивали Леонід Палімарчук, Артур Груй та двічі Ігор Коцюк. А «Нетішин» за перші 50 хвилин гри спромігся лише на одну шайбу (Віталій Педько, 16-а хвилина) – 1:4.

Поворотний момент у грі настав на 58-ій хвилині, коли вилучили володимирця Михайла Сямука. Вже за 10 секунд у більшості Андрій Шпакович забиває другу шайбу «енергетиків» - 2:4. А через три хвилини «Нетішин» блискавичними ударами Дмитра Васільєва та Віталія Педька зрівнює рахунок – 4:4. В останні хвилини гри суперники ще раз обмінялись шайбами. Спершу Шпакович оформив дубль на 73-ій хвилині – 5:4. А за 25 секунд до фінальної сирени Сергій Венгер перевів гру у серію після матчевих буллітів – 5:5.

Там теж не все було просто, лише з другого кола «Нетішин» переміг – 3:2.

«Фаворит» - «Луцьк» - 3:4 (2:2, 0:2, 1:0)

Вже традиційно для волинського хокею у фіналі зустрілися луцька та рівненська дружини. Останній їхній матч у першому етапі цьогорічного чемпіонату завершився перемогою рівненського «Фаворита» з урахуванням буллітів. Цього разу лучани налаштувалися на реванш.

На 23-ій секунді гри це продемонстрував Андрій Вершецький, відкривши рахунок у грі – 0:1. В середині періоду першим номером почали грати рівненчани, за дві хвилини вони вийшли вперед стараннями Сергія Орєхова та Андрія Аксютова – 2:1. Та до кінця періоду паритет відновив лучанин Сергій Горбатюк – 2:2.

У другій 25-хвилинці і Вершецький, і Горбатюк оформили по дублю – 2:4. Лучани намагались втримати прийнятний рахунок, а «Фаворит» всіма силами йшов у атаку. На 61-ій хвилині рівненчанин Василь Чичук скоротив відставання до мінімуму – 3:4. Апогей хокейної боротьби настав за дві хвилини до свистка. Тоді суддя Дмитро Цимбал вилучив з поля Романа Маленького («Фаворит») та Віктора Трофимчука («Луцьк»), ще через хвилину поле покинув Вершецький. Однак це ніяк не вплинуло на фінальний рахунок гри.

«Трошки не вистачило часу. Наприкінці ми домінували на полі, мали гострі моменти, але трохи нам не пощастило. Та нам дуже приємно, що нас підтримували наші вболівальники», – коментує зустріч «фаворитівець» Олексій Денисов.

Після ігор організатори турніру нагородили найкращі команди та найкращих гравців. Цього сезону змагання відбулись завдяки титульному спонсору чемпіонату – відомим волинським меблевим підприємствам «Гербор-холдінг» (Володимир-Волинський) та «БРВ-Україна» (Нововолинськ). Керівники підприємств Олег Борбелюк та Олександр Гоцка підтримали ініціативу Федерації хокею Волинської області та надали необхідну фінансову підтримку. Вони розуміють, що за таких складних обставин в державі спорту дуже важко розвиватись без підтримки меценатів.

Отож, «золото» відкритої першості Волині залишилося у Луцьку. Срібні нагороди дістались рівненському «Фавориту», а бронзовими призерами стали нетішинці.

Згідно з підсумками усіх ігор, найкращі гравці за амплуа були нагороджені пам’ятними шайбами. Так, воротарем номер один турніру став Вячеслав Рейкін з ХК «Ковель». Найкращим захисником став рівненчанин Олексій Денисов, а нападником – Вадим Бесараб (ХК «Луцьк»).

«З кожним роком рівень гравців чемпіонату росте, тому матчі стають цікавіші та інтригуючі. Глядачі від цього отримують яскраву і видовищну гру, - резюмував заступник голови Федерації хокею у Волинській області Андрій Вершецький. - Підростає молода зміна на Волині. Діти 2002-го року у другому своєму сезоні посіли четверте місце на Чемпіонаті України. Це є досить високим здобутком. Зараз вони теж прийшли повболівати за своїх старших колег».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Чому Показати IP 23 Березня 2015 22:55
Чому у футбол грають у коротких шортах а у хоккей у довгих? Тому що у хоккей грають справжні мужчини !!!
Не дуже Показати IP 23 Березня 2015 23:25
Хочеться щоб держава була сильною і каток був у кожному місті а не тільки у Луцьку . А хлопці молодці як бачите уже в віці але колись всі катались на ковзанах а тепер ????????????????????
Про Показати IP 23 Березня 2015 23:28
Організаторам подяка гравцям подяка спонсорам подяка вболівальникам подяка здоровому способу життя подяка
А до Про Показати IP 24 Березня 2015 10:26
Та хоча б раз дали турнірну таблицю! З якого дива я повинен знати, що Луцьк - переможець, якщо вище по тексту він програв Рівному 6:5???
Лекавальє Показати IP 24 Березня 2015 01:16
Окрема подяка Еду Попову

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus