USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Американські тренери вчили лучан баскетболу

22 Липня 2014 08:00
У Луцьку відбувся триденний табір для молодих баскетболістів. Організатором вже третій рік поспіль виступає Асоціація християн спортсменів України.

Директор відділу з розвитку баскетболу цієї організації рівненчанин Олексій Юхимчук зазначив, що вони мають можливість запрошувати тренерів-волонтерів з багатьох країн світу. Цього року до Луцька приїхали тренери зі США Кейсі Харіс та Черіті Стайн.

«Система проведення табору складалася з декількох частин, - пояснює Олексій Юхимчук. - За баскетбольну частину відповідав Кейсі. Також була фізична частина тренувань, а саме крос-фіт. Це одна з частин інтенсивних тренувань для всіх видів спорту. І третя частина – це робота над душею. Тема табору – віддати все. Як ми можемо віддавати все, і чим ми можемо жертвувати для того, щоб досягати в житті? Звичайно, першою чергою в наших відносинах з Богом і людьми, які поряд».

Американський тренер Кейсі Харіс вважає, що всі діти – талановиті. Для успіху їм потрібно лише розвивати свої здібності. Зокрема і луцькі баскетболісти теж приглянулися тренеру. Рецепт успіху від заморського тренера – більше ігрової практики.

Тренер Черіті Стайн зазначає, що дітям варто починати тренувальний процес з найменших літ, адже лише так можна зліпити боєздатну команду. «Я дуже ціную підтримку тренерів, які допомагають дітям чогось досягти, - розповідає Черіті. - Мені дуже весело працювати з дітьми, трішки відчувається мовний дискомфорт. Та це є для мене поштовхом вивчити українську чи російську, щоб краще їх розуміти».

Спостерігав за тренувальним процесом на дитячому таборі й головний тренер БК «Лучеськ-Університет» Дмитро Чайковський. Він розповідає, що візити спеціалістів з країни №1 в баскетбольному світі дають луцьким хлопчакам ентузіазму для занять спортом. «У американців приваблює їхня емоційність. Навіть елементарні речі вони дуже емоційно пояснюють, - каже Дмитро Йосипович. - Тому й хлопці краще розуміють тренерські настанови».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
діма Показати IP 22 Липня 2014 12:30
Нарешті!!! Зал ОДЮСШ відкрили для дітей, які займаються баскетболом. Дуже вдячний всім хто до цього причетний. Такий зал повинен приносити користь баскетболу - це один із двох залів де можна повноцінно тренуватися баскетболістам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus