USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чемпіонка світу виховуватиме спортсменів на Волині

22 Вересня 2014 14:25
Вселити у дітей натхнення займатися спортом хоче волинянка, що здобула титул чемпіонки світу з кіокушинкайкан карате Ольга Лещук.

Про це йшлося під час прес-конференції з чемпіонкою світу з

кіокушинкайкан карате Ольгою Лещук та її тренером Дмитром Волинцем, що відбулася 22 вересня у Луцьку.

Ольга Лещук, уродженка села Хорлупи Ківерцівського району, нещодавно здобула перемогу у ваговій категорії 62,5 кілограма у чемпіонаті світу, що відбувся у Південноафриканській республіці. Чемпіонка розповіла, що бажання займатися карате у неї виникло в дитинстві, коли мама привела її за руку у спортзал. Тоді захоплення дівчинки викликало тренування, удари, розтяжки.

«Я такого раніше не бачила, у нас в селі такого не побачиш, а тут – безліч людей в кімоно, їхні ноги літають вище голови. Спочатку було захоплення – я так хочу, а потім я потренувалася 2 місяці, у Рівному здала на пояс, після чого у мене виріс азарт. А після цього на одному з обласних чемпіонатів я здобула свою найпершу малесеньку медаль, яку зберігаю як талісман», - розповіла спортсменка.

Після першої медалі, з її слів, Ольга Лещук зрозуміла, що карате – це її. Тренування зазвичай відбуваються 3-4 рази щотижня, однак якщо триває підготовка до змагань, на зборах доводиться тренуватися 4 рази щодня. Наразі дівчина заочно навчається у Східноєвропейському національному університеті, у магістратурі, за спеціальністю олімпійський та професійний спорт. Ольга Лещук зазначила, що буває прикро, коли, здобуваючи високі результати, наприклад, друге місце у чемпіонаті Європи, не чуєш на Волині привітань та прихильності з боку посадовців. Цього разу, з її слів, вперше її офіційно привітали зі спортивним досягненням.

Говорячи про плани на майбутнє, Ольга Лещук зізналася, що хотіла б бути тренером. Водночас спортсмени не мають значної фінансової підтримки, тому непросто відкрити спортзал для тренувань. Вона розповіла, що дуже хоче виховати чемпіона, чи, принаймні, вселити у дітей натхнення займатися спортом.

Своєю чергою, тренер чемпіонки Дмитро Волинець, який розповів, що його вихованка досягла «стелі», найвищого щабля у своєму видові спорту, наголосив, що важливо залучати дітей до занять спортом з трирічного віку, як це роблять, наприклад, в Японії. Так, він розповів, що займається навчанням маленьких лучан карате у декількох дитячих садочках міста. Ті ж діти, які приходять на тренування у семирічному віці, з його слів, часто вже мають проблеми із хребтом. На думку тренера, потрібно робити наголос, передусім, навіть не на спорті, а на здоров’ї, адже нам потрібна здорова нація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus