USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

До Луцька приїхали найсильніші каратисти України

26 Березня 2015 21:21
У Луцьку відбувся ювілейний десятий Чемпіонат України ІКО Мацушима з кіокушинкайкан карате серед юнаків та юніорів.

Майже 240 кращих спортсменів змагались у 25 категоріях за звання Чемпіона України. На змаганнях представили 18 клубів з 10 областей України. Особливістю луцького турніру є відкритий статус, що дозволяє приймати спортсменів з інших гілок кіокушину. Це підвищує рівень змагань.

«Приїхали спортсмени зі всіх гілок кіокушину, тут ми бачимо всі стилі. Тому наш чемпіонат є дуже складним. Учасники отримують на татамі безцінний досвід, а медалі та кубки – це гарні сувеніри на згадку про добре проведений час», – розповідає голова правління Української федерації Кіокушинкайкан карате, Бранч Чіф України Шихан Дмитро Волинець (5 дан).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЙСИЛЬНІШОЮ КАРАТИСТКОЮ СВІТУ СТАЛА ВОЛИНЯНКА. ВІДЕО

«Змагання в Луцьку завжди є чесними, справедливими. Бійці працюють дуже акуратно, зумисних травм ніхто не наносить. В цілому, чемпіонат не є травматичним. Та зауважу, кіокушин – це найтяжчий вид карате», – каже суддя Олександр Лавренчук.



Львів’янин Олег Базилевський у бою пошкодив руку, але продовжив боротьбу. Хлопець вже дев’ять років займається карате і не збирається покидати цей спорт ні за яких обставин. «Мені дуже подобається кіокушинкай карате. Навіть на канікулах приходжу, беру ключ і йду в зал, – каже Олег. – Тренер задоволений моїм виступом, але я знаю, що можу краще. Як тільки рука загоїться – я знову в зал».



«У Луцьку завжди гарно організовували турніри. Це вже мій четвертий візит сюди. На попередніх трьох чемпіонатах я мав одне «срібло» і два «золота», тому цьогорічна «бронза» не дуже тішить. Можливо, спад пішов через зміну вікової групи. Тут рецепт один – більше тренуватись», – розповідає Олексій Лисков з Броварів.



Єгор Кондратенко з Миколаєва виступає у абсолютній ваговій категорії +50 кілограмів серед юнаків 12-13 років. Каже, що коронних прийомів немає, лише цілеспрямовано наносить удари в район печінки. Це його секрет перемоги. «Люблю цей спорт, бо тут можна добре побитися, навчитись різних прийомів, вміти постояти за себе, – пояснює юнак. – Атмосфера турніру святкова, суперники – сильні».



У секціях кіокушину займаються не лише хлопчаки. Анастасія Нестеренко з Броварів вже три роки у цьому спорті. «Я багато чим пробувала займатися: гімнастико, плаванням, ушу, танцями… Найбільше мені сподобався кіокушин, тут ти відчуваєш силу і виховуєш у собі витривалість».



Нагадаємо, волинянка Ольга Лещук та її тренер Дмитро Волинець увійшли до списку найкращих спортсменів Волині 2014 року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus