USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фонд «Тільки разом» підтримав баскетболістів на міжнародному турнірі

31 Травня 2016 18:45
Фонд Ігоря ПалиціТільки разом” підтримав юних баскетболістів на “LUBLIN BASKET CUP 2016”.

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

26-29 травня баскетбольна юнацька збірна команда міста Луцька під керівництвом тренерів Дмитра Чайковського та Володимира Журжія брала участь у престижному Міжнародному баскетбольному турнірі “Lublin Basket Cup 2016” в Любліні (Польща), який цьогоріч проводився вдруге.

Поїздка команди відбулася за підтримки Фонду Ігоря Палиці “Тільки разом”, який профінансував проїзд спортсменів в обидві сторони.

На турнір запросили команди партнерських міст Любліна, у складі яких було чимало гравців, яких включили до складів юнацьких збірних країн.
Дванадцять команд учасниць, а саме: Брест (Білорусь), Нікчіш (Чорногорія), Понівежец (Литва), Ріжон ле Зіон (Ізраїль), Алкара де Хенарес (Іспанія), Нілуфер (Турція), Луцьк (Україна), Новий Сад (Сербія), Бяла Подляска, Варшава і дві команди Любліна (Польща) були поділені на чотири групи, де в очних зустрічах визначали підсумкові місця команд.
Лучани, відповідно жереба, боролися у групі С. Першу свою гру проти команди Бяла Подляска (Польща) луцькі баскетболісти провели впевнено і перемогли з рахунком 64-45. Окрилені стартовою перемогою лучани і в другій грі проти команди з міста Новий Сад (Сербія) грали в атакуючий баскетбол і здобули чергову перемогу з рахунком 75-68.

У підсумку перше місце у групі і гра в півфіналі з переможцем групи Д, командою з міста Понівежец (Литва). Лише у першій чверті наші хлопці гідно протистояли супернику з країни, де баскетбол — це найпопулярніший вид спорту, яку завершили перемогою з рахунком 23-21. В подальшому наші суперники перехопили перевагу, яку нарощували з кожною чвертю і в результаті перемогли з рахунком 89-56.
У фіналі, в грі за третє місце луцьким спортсменам протистояла команда з ізраїльського міста Ріжон ле Зіон, у складі якої було шестеро гравців національної юнацької збірної. Першу чверть луцька команда провела активно, без розвідки і як наслідок повела в рахунку 25-13. Друга чверть видалася менш результативною для нашої команди, проте рахунок на табло був мінімальний — 41-40 на користь нашої команди. Останні дві чверті були на боці наших суперників, в яких провідну роль зіграли гравці національної збірної. У них виходило все — і швидкі контратаки, і трьох очкові і штрафні кидки, чого бракувало нашим юнакам. Як наслідок, після третьої чверті наші суперники вигравали три очки, а у підсумку перемогли з рахунком у десять пунктів 86-76.

Отож, поразка і четверте місце на турнірі (у минулому році лучани були п’ятими), проте маса ігрового досвіду і урок ведення гри від найкращих гравців Європи, які були представлені на цьогорічному турнірі.
А перемогла на цьогорічному Міжнародному баскетбольному турнірі “Lublin Basket Cup 2016” наш кривдник, команда з міста Понівежец (Литва), яка у фіналі переграла команду з Туреччини з рахунком 94-87.

На урочистому закритті турніру, капітан луцької команди Максим Дейна отримав кубок і диплом за почесне четверте місце, а гравці та тренери – медалі фіналістів.
Також призом кращого гравця турніру було нагороджено гравця луцької команди Івана Мисковця.

Вітаємо луцьких баскетболістів та їх тренерів з успішним виступом на престижному міжнародному баскетбольному турнірі та зичимо нових перемог.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Мася Показати IP 31 Травня 2016 19:12
Таку саме інформацію читав на сайті міськради ще 30 травня. Слово в слово. Правда без згадувань про фонд) і фото ті самі
Я Показати IP 1 Червня 2016 10:29
Інформація з сайту Волиньбаскет

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus