USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як на Волині займаються спортом

20 Червня 2013 16:33
Понад 30 тисяч волинян займаються різними видами спорту, - повідомили у прес-службі ОДА.

Так, VI обласний фестиваль «Спорт для всіх – у кожному дворі» серед клубів за місцем проживання у рамках Всеукраїнського Олімпійського дня відбувся сьогодні у клубі «Олімп» Володимир-Волинського міського центру фізичного здоров’я населення.

Напередодні спортивного фестивалю начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Галина Карнаухова у телепередачі «Акценти», розповіла, що у навчальних закладах Волині функціонують 640 спортивних клубів, їх основним напрямком роботи є залучення учнівської та студентської молоді до занять фізичною культурою і спортом. У клубах олімпійськими та неолімпійськими видами спорту займається близько 32 тисяч волинян.

Наразі діють 13 центрів фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх»: обласний, 4 - у містах обласного значення (Луцьк, Ковель, Нововолинськ, Володимир-Волинський), 7 - у містах районного значення (Ківерці, Камінь-Каширський, Горохів, Берестечко Горохівського району, Устилуг Володимир-Волинського району, Любомль, Рожище) та 1 сільський центр в селі Хобултова Володимир-Волинського району. У фізкультурно-оздоровчих групах займається понад 4 тисячі людей різних вікових категорій.

В області працює школа вищої спортивної майстерності, де розвивається 7 видів спорту: бокс, вільна боротьба, важка атлетика, веслування на байдарках і каное, велосипедний спорт, волейбол, легка атлетика.

Також функціонують 43 дитячо-юнацькі спортивні школи, в тому числі - 3 спеціалізовані школи олімпійського резерву. У спортивних відділеннях займається 11961 учнів, яких тренують 486 викладачів. Тут розвиваються 26 видів спорту (18 олімпійських та 8 неолімпійських).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus