USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кварцяний про корупцію у футболі. Скандальне ВІДЕО

5 Грудня 2011 16:32
Головний тренер ФК «Волинь» Віталій Кварцяний погрожує розказати всю правду про український футбол, якщо суддівський комітет ще хоч раз зачепить «Волинь».

Про це стало відомо 4 грудня на прес-конференції після матчу «Металіст» - «Волинь».

Скандальне відео оприлюднив офіційний сайт харківського клубу.

«Ну, мабуть, для того і існує футбол, аби створювати людям адреналіновий настрій, переживання та емоції, які народжуються під час матчу. Це все відбувається завдяки футболістам, і сьогодні, що стосується напруги, я думаю, матч вийшов», - зазначив тренер.

«Можливо, не було дуже якісного футболу. Бо створювати якісь комбінації чи наднасичені, віртуозні та індивідуальні дії з «Металістом» нашій команді дуже складно. Сьогодні ми маємо ротацію складу – дуже багато травмованих. Навіть Майкон(нападник Олівейра Майкон – «ВН»)– і той рідко грав через червоні картки, які йому постійно старалися дати, аби він не розвивався, не забивав голи і не прикрашав футбол. І це все – завдяки комітету, на якому я детальніше зупинюсь після оцінки гри», - додав наставник команди.

За словами Кварцяного, їм не соромно програти такій хорошій команді, як «Металіст». Можливо, «Волинь» трохи недооцінили. Бо, зі слів тренера, їх головний пріоритет - це старання, і намагання старатись якомога більше.

«Було завдання більше грати «вперед», однак футболісти чомусь діяли обережно. Важко достукатись до всіх. Спортсмени все одно грали боязливо, що дуже погано. Втрачали м’ячі в простих ситуаціях, не хотіли завершувати комбінації логічним ударом або ж якісною подачею. Гол на початку гри як дав надію, так її і забрав. Перестали грати – почали зберігати рахунок – з Харковом це складно. У перерві я сказав, що з цього нічого не вийде. Сказав, грати в футбол, бути обережними. Утім суддя надавав «жовтих» як попередження, а потім і видалив», - наголосив Кварцяний.

За його словами, методику роботи суддів він відчув одразу.
«Металіст» діяв добре. Це - індивідуально сильні гравці. Швидкісні футболісти зробили свою справу. Нестандартна філігранна обводка, техніка в штрафній площадці та холоднокровність допомогли завершити атаки взяттям воріт. А ми цими рисами не володіли, ми - осиротілі 9 чоловік - не змогли витримати ігрової напруги, і, як би, здались», - охарактеризував гру тренер.

«Більше всього в наших гравцях мене здивували молоді Павлов і Бабир (нападники Євген Павлов і Олексій Бабир – «ВН») .
От я йому кажу: Льоша, бери м’яч, обігруй Бабиря, працюй з м’ячем, не бійся. А він узяв, обвів двох поперек, кинув м’яч в зону, і зупинився. Пішла контратака, забили гол», - нарікає Кварцяний.

З його слів, не просто навчити молоду людину грати в футбол. «Будеш індивідуально сильний - гратимеш. Відпихуватимешся від м’яча, не збиватимуть тебе, не будеш битий захисниками – нічого не буде. Однак до футболістів не доходить. Вони прагнуть зберігати себе», - наголошує наставник команди.

Керманич «Волині» зазначає, що програла команда заслужено і нічого не повернути. Не враховуючи, що грали лише 9 чоловік, це, з його слів, є другорядним фактором, поразка заслужена.

Що стосується суддівства, то Кварцяний наголосив: «Там схеми, там варіанти, там кібернетика, і туди додали людину, де один із найпоказовіших футболів в Європі і світі, де існують «навколофутбольні» ігри, як ні в одному іншому чемпіонаті».
«Я давно працюю, хоч і не мав великих успіхів у Вищій лізі. Та «Волинь» обіграла всі команди – ми обігравали і «Дніпро», і Київ, і «Шахтар» - всіх. Постійно не виходить – не стає міці. Нас швидко «глушать» і відводять убік.
Тому я просив «наших»! Я, як тренер, попросив враховувати наш «робочо-селянський» тренерський труд. Він дуже важкий і невдячний. Ми ж – винуватці поразок, конфліктів, якогось «тертя» в команді. Вирішують «шури-мури» інші люди – звинувачують нас. Я не хочу виправдовуватись, я хочу просто згадати – нас трохи «затушили»», - наголосив Кварцяний.

«Але я говорив не чіпати «Волинь», врахувати, що ми прагнемо грати, що не варто проганяти команду з Вищої та Прем’єр-ліги. Казав врахувати, що у нас постійно щось відбувається, скажімо так, «півгравця» в збірні проходить! У нас є чим сказати історичні слова про команду.
Ми хочемо народжувати, давати Блохіну гравців. Але як нам це робити? Якщо нас «шарашать» кожного матчу. 19 ігор – жодного пенальті ми не мали. Ми пробили лиш 2: «Іллічівцю» дома на кубок, і з «Дніпром» на кубок. Одну міні-задачу ми як би виконали. Та в цьому чемпіонаті – жодної. Маємо – 8-10 видалень, відсотків 50 матчів граємо у складі 10 чоловік», - обґрунтував наставник команди.

«Повертаючись до цього, я просив суддівський комітет, не чіпати Кварцяного! Я ж знаю все! Кому дають, коли дають, скільки отримують, за що. Інспектори, делегати, перелякані бокові судді - корумповані всі, до шнурівки, до шкарпеток! Вони на 100 % деформують тренерську роботу!», - висловив своє ставлення до футбольного комітету тренер.

«Знову судді – винні… Ні, вони – не винні. Вони роблять кримінальний злочин!
…Раніше мені потрібно було 5-10 хвилин заспокоїтись, вип’ю 100 грамів коньяку, - мені легше і вже все «добре». Зараз я так не можу. Серце не туди качає. А тверезому важко відновити свій стан після гри, бо гра для мене – все: велике свято і велика позитивна напруга. Та її спалюють люди збоку, які не грали в футбол.
Раніше судив Канана – грав в футбол, судив П’яних, Звягінцев, Панчик Костя, Авдеж Валєра – вони в футбол грали.
А хто зараз судить у нас? Їм потрібно дати пограти 2-3 роки у другій лізі, півтора – у першій, і хоча б рік – в Прем’єр-лізі. Отримай ліцензію – іди суди. Відчуй це! Ні, синочок - синочка. Грисьо-тато судив, його син судить – і так само знущається, як і це було раніше. (Ярослав Грисьо - український футбольний суддя, чиї сини Андрій та Юрій теж судять матчі у першій та прем’єр-лізі України – «ВН»).
Родинний спадок передається. Навіщо йому дітей тренувати, давати нам таланти? Навіщо йому переживати? Він приїхав, до нього підходиш із пропозиціями не чіпати, ще щось… А той: Шо такоє?... Дурнем виглядаєш!», - показово демонструє Кварцяний.

«Тренуєш: три тренування, два, одне – і нічого не можеш зробити. Виходить це «мурло» до гри в костюмі, краватці, солідний як прем’єр-міністр і починає керувати. Ти виглядаєш приниженим, ображеним за те, що працюєш і хочеш щось заробити», - додає керманич «Волині».

«Стоять! Ти - номер 16», - і ти винний лиш тим, що хочеш їсти! А ми їсти добре хочемо, бо ми – судді.
До нього я відносився солідно. Та він – або сліпий, або не бачить, або не знає чи прикидається! І на кожну ситуацію має пояснення.
- Що там тренер каже? От ми – судді, і ми робимо правильно, а ви - дурні!»,- демонструє поведінку суддів Кварцяний.

«Це ми – дурні, які з лопатами і граблями працюємо в полі, копаємось, сіємо, траву косимо, за дітьми бігаємо, дивимось,і ми – дурні?
Цей Бойко, який над нами знущався з «Карпатами» дома, вигнав Майкона …Він побачив мене на концерті в Києві, і як «рвонув» - йому соромно!
Хто дає команди у нас?», - запитує тренер.

«Так, Слободян (Олександр Слободян – президент ЗАО «Оболонь» - «ВН»), якого я поважаю, директор концерну «Оболонь», чи як він там називається, місяць назад сказав: над дітьми знущаються, дають хабарі.. Приходить якийсь Петренко з Рівненської області чи з Тернопільського села Забігайлівка, і починає «винищувати дітей», свистіти. Йому дали 1000 гривень, а діти після гри плачуть», - розповідає наставник команди.

За словами Кварцяного, своїм тренерам в дитячій школі він заборонив давати хабарі та створювати підстави.
«От, як буде реально, то нехай так буде. Я знаю клуби, де в кожному обласному центрі, в кожній команді, у другій лізі, першій, вищій – суцільні підстави. Знаю також, що Ахметов в «Шахтарі» заборонив змови, і сварить, аби не було підстав.
Однак 90% клубів дитячих шкіл – всі заангажовані. Та зайдіть у нашу федерацію, так там чоловік 50 сидить! А судять скільки їх! І у всіх одне – як отримати більше!
Кажуть, давайте додамо тисячу, дві, три, вісім – та їм хоч 20 дай! То їм тільки на шнурівки! Жінці шубу купи, на наступний рік – іншу», - емоційно розповів тренер.

«А ці гроші платять клуби! Мова йде про величезні кошти, які клуби платять суддям! І усі судді дають інтерв’ю», - сказав він.
«У переддень Чемпіонату Європи буде така ганьба Україні, що ніхто сюди не приїде», - продовжив Кварцяний.

«Хай нас ще зачеплять дома з «Іллічівцем»! Однак я ще нічого не сказав! Завтра це інтерв’ю почитають у федерації, забігають, скажуть, що з Кварцяним треба щось робити… Треба його чи вбити, чи… Але, запам’ятайте, я цей лист вже написав, він лежить у мене в сейфі. І, якщо мене вб’ють, то усі прочитають, що там написано.
А там написано, кому дають, які клуби дають, скільки дають – так що пізно вбивати! Вірніше, можна зробити, однак про це дізнається весь світ. І Україна – така, я так люблю цю Україну, своє місто! І служити щирому футболу хоч в якійсь мірі – десь щось може бути! Але ж, якщо ми даємо, «Металіст» дає, то нехай суддя судить чесно» - наголосив тренер.

«Гроші, які судді отримують до гри, по відомості, нібито по закону, нічого не означають. Я вам скажу, вони – нуль. А пріоритетним командам за вказівками надходять передбачувані суми – тим вибудовується зелена дорога. А у нас як би нема клубів! Що «Волинь» , хіба команда? 7 чирв і туз бубновий! «Шахтар», «Металіст», «Динамо-Київ» - все, інших не підпускають.
Як нас підпустять? Жовту - одну, другу і тихенько вигнав. А як грати? Навіщо ми тоді взагалі граємо?», - звернувся до публіки Кварцяний.

«Як можна створити комбінацію, якщо нас 9 чи 10 чоловік у 10 матчах із 20. І всі прикидаються - ви ж теж прекрасно знаєте! Кажуть, мовляв, знов тема суддів, але я дав характеристику «Металісту»: класна команда, класний тренер – супер все, XXI століття, все реально і добре. Але «нафіга» знущатись наді мною? Я попереджав: «бийте» тих-тих, але не чіпайте «Волинь»! Вони сьогодні зачепили мене за живе, знищили, розтоптали як людину, цілком не байдужу до футболу!

А через ці нервові клітини пройшло багато футболістів, яких я дуже поважаю і люблю! Але «нафіга» зі мною так? Вони мене дістали цим – це ж не тільки одна гра! Не тільки я страждаю. Слободян сказав, так його вирішили більше не чіпати, бо він міг сказати більше! Так от – одну гру виграв, другу – бачите, як добре!», - емоційно розповідає наставник команди.

«Не треба говорити: дав суддя пенальті – не дав, вигнав – не вигнав, штрафний в ту сторону – не ту. Інтуїція на кожен момент присутня, я уважно слідкую за грою, не упускаю жодного моменту – що, як і куди дихає суддя.
Забивали футболісти, та принизили всю команду і тренерський склад, Волинську область, яка спостерігає за всім, місто Луцьк, у якому я народився, яке теж дивиться футбол – сидять з пивом і дивляться футбол! Ким я виглядаю?», - запитав керманич «Волині».

«Скажуть, він не вміє опиратися! Так, наш клуб має проблеми з організацією «навколофутбольних» питань, якими займається не зрозуміло хто і навіщо. Я кажу: не дають працювати, не дають грати. І так буде – постійно, поки ми не налагодимо все, поки не навчимося рахувати, що 2 на 2 – 4, а не 3 і не 5. Бо у нас постійно: або 3 або 5! І все - кудись не туди! Сьогодні у нас так!», - нарікає Кварцяний

«І я хочу сказати суддівському комітету - розумним симпатичним людям, в прекрасних костюмах за великі гроші, в сорочках, краватках, - дивіться, аби ви не поміняли їх на щось інше. На якусь робу! Бо мене вже ніхто не зупинить. Завтра хтось подзвонить і скаже, що я тут наговорив. Але зараз, тут скажіть, що я не так сказав?! Ви ж навіть теж боїтесь про це написати!», - звернувся до суддів та присутніх журналістів тренер.

За словами Кварцяного, подібні теми згладять, однак знущання продовжуватимуться.
«Ви подивіться, скільки видалень! І не навчити цих «навколофутбольних» істот правильно, по-людськи, з чистою совістю обслуговувати футбольний матч, який сьогодні дивиться і Європа, і Інтернет, і весь світ – їх нічого не зупиняє!», - пояснив він.

«Раніше не було телебачення, судді не робили таких пагубних вчинків, які роблять зараз. Якшо пан Колліна (П'єрлуїджі Колліна - футбольний суддя, голова суддівського комітету УЄФА, є куратором суддівського корпусу української федерації футболу – «ВН») не може навчити неандертальців бути людьми в житті нашої футбольної української родини, то у нього єдиний вихід – давати «жовті», щоб футболіст мовчав! Потім давати «червоні», щоб він не грав! Він певно «засланий козачок – лазутчик». Попала збірна України із збірною Італії – нашу країну треба знищити, не дати футболістам розвиватись, і отримати задоволення від цього», - обурився Кварцяний.

Тренер звернув увагу присутніх на матчі в Германії та Італії. Якби там, за його словами, суддя надавав стільки «жовтих», то ніхто б не зрозумів, кого і за що виганяють. Мовляв, мова про червоні навіть не йде. Тоді б такий суддя ніколи більше б не судив.

«Подивіться, грали «Динамо» і «Сток сіті» (Англія – «ВН»). Так, там взагалі можна було 100 штрафних дати. Впав? Вставай! Гра йде! В Англії суддю б взагалі «з’їли», якби він давав свистки! Я суддів питаю, чому ви не судите, як в Англії?», - акцентував Кварцяний.

«Я своїх сварю, якщо ті падають! Вставай давай! Я не дозволяю їм лежати! А вони все одно дивляться і лежать! Деформують дисципліну. Однак, що я їх бити буду? Упав – вставай грай! 5:0 ведемо, 10:0 програємо – вставай, не ганьбись! Жінки сидять, коханки, діти, мами, тати! Що ти лежиш? Тобі не соромно? Мужиком будь! Подряпали тебе? Вставай і грай! Шишка на лобі? Вставай і грай! Ні! Вони лежать… Встає, йому там болить! Соромно дивитись», - дорікнув тренер і закликав жінок не гуляти з такими футболістами. Мовляв, дівчат в кутку будуть бити, а спортсмени лишать їх і втечуть, бо їм болітиме.

«І звідси - потворне відношення, вказівки, щоб всі мовчали, коли треба «закрити рот» і всі можливості грати динамічний футбол. Дають одну картку-другу – не грай!», - пояснив наставник команди.

Кварцяний зазначив, що у їх «доробку» вже 50 з чимось жовтих карток, «море» червоних, і, як наслідок, «Волинь» - на останньому місці.

«Ми - груба команда? Назвіть мені хоча б один епізод, де ми грубо зіграли! Я питаю суддів, чому вони так судять? У нас не той футбол, що в Англії, - відповідають.
В Англії – інші, «футбольні» люди, там засвистиш – люди вибіжать, затопчуть! Він судити не буде! Там вболівальники хочуть видовищ, аби футболісти бігали і не зупинялись! А у нас суддя не встигає свистіти, та «жовті» давати, поки запише, відпочине, понюхає щось, далі свисне… Люди прагнуть життя, емоцій – нема», - розповідає тренер.

«У нас із 93 хвилин, 70 – футбол без динаміки. Суддя зупиняє ритм, зупиняє розвиток футболіста. А той мусить прогресувати: сьогодні - ліпше, ніж учора, а завтра – краще, ніж сьогодні! І здібні гравці ідуть у «володіння» Блохіна. Вони йдуть у сильніші матчі, однак народжуються вони тут - у чемпіонатах. Чи для чого у нас чемпіонат тоді, якщо не для того, аби готувати гравців до збірної – на конкурентному службовому ґрунті. Однак судді закривають всі ці можливості», - додав він.

«І я попереджаю останній раз, якщо ще хоч раз комітет зачепить футбольний клуб «Волинь», буде принижувати мене, моїх футболістів, знищувати славу моїх міста та області, я розкажу все, що робиться в українському футболі. Я й так дещо натякнув. Скільки клуби платять, скільки отримують інспектори, делегати, бокові – все розкажу! Лишіть в спокої мене і мою команду», - пригрозив керманич «Волині».

«Вони не зрозуміли, вони забули, та я ж – не склерозний! Мені 60 років, а пам’ять в мене - слава Богу. Пам’ятаю, хто, коли, скільки і навіщо. Папірців, правда, я не тримаю, бо прийдуть, заберуть, скажуть: тут написано «Іванов, Петров, Сидоров…», - додав він.

Кварцяний закликав присутніх журналістів поговорити із суддями. Мовляв, ті – вища каста. Та у світі футболу вони – ніхто, а звати їх – ніяк.
Зі слів Кварцяного, судді знущаються над ним, «б’ють» його за те, що він думає про футбол.
«А ми всі посміхаємось! Бо все «добре»! Не треба нам нічого! Бо нічого ми не зможемо зробити! Чи ви зможете? Колліна зможе? Не зможе - там інший напрям. І я назву прізвища людей, які там працюють, якщо ще хоч раз «Волинь» зачеплять! Назву всіх! А я знаю все», - невтомно наголошував тренер.

Також він додав, що на усіх конференціях з боку журналістів присутня зацікавленість до його персони. Мовляв, журналістам ICTV, де з його слів, працюють дуже серйозні люди та дають цікаві матеріали, Інтеру, ТРК-Україна, Першого каналу він обіцяв поговорити у кінці сезону.

«Я знаю, що вас заінтригувала ця тема, та я не комісар Каттані. У житті я бував у всіляких ситуаціях: був ляканий і неляканий, попереджений і оштрафований – який я тільки не був. Та поки я живий, я хочу чинити опір на славу волинського футболу. За це я працюю. А сьогодні мене дістали!», - звернувся до журналістів Кварцяний.

«Я розмовляв з мером стосовно футболу, зараз у нас хороший мер Микола Романюк. От, він такий задоволений говорить, що ми прославляємо наш Луцьк, Волинь. Мені це подобається! Область на телебаченні є, живе! Якщо у місті є футбольна команда, значить, місто живе! Може не бути моста якогось там, переходу, перукарні, туалету, універмагу, але, якщо є футбольна команда – є життя! Я так рахую.

Я вже казав колись: їдеш у Житомир, думаєш, там білі ведмеді. У Рівне чи Івано-Франківськ і, здається, там пустеля Гобі, ніби вимерло все. Усе ніби в фарбах, яскраве, світиться, однак, я вважаю, життя там нема. Мені жаль тих людей. Вони – такі психологічно та культурно збіднілі… Вони не живуть – вони існують. А ми на Волині живемо, і нас за це винищують!», - висловив свою думку Кварцяний.

Після невеликої паузи він додав: «Я опублікую, за мною діло не стане. Я – людина слова. Це буде сенсація, Євро перенесуть в іншу країну».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
волиняка Показати IP 5 Грудня 2011 17:27
Пану Віталію Кварцяному Слава і Велика-Велика Повага, як до людини,як до наставника,як до нашого непідкупного земляка
Вася з Красного до волиняка Показати IP 6 Грудня 2011 07:59
Кварц попередив, що якщо його убють.то бумаги є. Жалко буде його коли убють.
перший Показати IP 5 Грудня 2011 17:28
Кварцяному респект і уважуха, та думаю нічого у нього не вийде "система" така
Виктор Показати IP 5 Грудня 2011 17:37
Виталий прав на все 100%.Говорил и буду говорить:Верил и буду верить команде и Виталию Кварцяному.
Кіндрат Показати IP 5 Грудня 2011 18:01
Уроди, убили команду, я все сам бачив, с..кі, Кварца жалко, треба Коліну гнати, а цю судю-пад..ль вигнати і дати всім знати хто!
D Показати IP 5 Грудня 2011 18:42
Саме краще когось винити у своїх помилках..
микола Показати IP 5 Грудня 2011 19:09
кварцяний людина яка все життя з футболом м Луцьк- його слова це биль розирваной души в першу чергу за мисто людей за правду- результат а хто хоче його правду послухати пидтримати в цьому вся трагедия циеее неординарное людини- бережи тебе бог (тренер Кварц)
відповідь Показати IP 5 Грудня 2011 19:11
D. А ти дивився цю гру?
kotyk Показати IP 5 Грудня 2011 19:14
бере за живе!
відповідь Показати IP 5 Грудня 2011 19:22
D. А ти дивився цю гру?
КаЛьОк Показати IP 5 Грудня 2011 19:47
Ото приклад! О це так сила волі!!!!!!!!
СВ Показати IP 5 Грудня 2011 20:05
І хто скаже що Він не любить футбол, А "Волинь" грала СУПЕР 5+++
гол Показати IP 5 Грудня 2011 20:29
Знаю Кварца давно, як справжнього футбольного бійця "Приладу",як тренера,як людину.Так тримати.Україна потребує таких патріотів,професіоналів.Майбутнє за такими людьми.
Pavel Показати IP 5 Грудня 2011 22:31
Жалко якщо таку людину загубить та банда, надія на власника Шахтаря. Кварц - жива легенда! Хто ще може зробити з г..мна конфету? Дійсно в інших обл. центрах заходу футболу нема! А нема тому, що немає такої людини! Ех як я вас поважаю!
Вася до Pavel Показати IP 6 Грудня 2011 11:54
а ми тебе
VCS до Pavel Показати IP 6 Грудня 2011 14:46
Який власник Шахтаря?! Ви що?! Подивіться хто в тому Шахтарі грає, багато українців?! Всю кашу донецькі і варять, прагнучи "всунути" Колеснікова у крісло президента ФФУ, їх судді і замордували Волинь, щоб у грі з Іллічівцем (фарм клубом Шахтаря) Волинь не дорахувалася ключових гравців - це і дурню зрозуміло! А ви про власника Шахтаря - маячня!
Волиняка Показати IP 5 Грудня 2011 23:15
Я не є великим фанатом футболу,але ігри луцької Волині дивлюсь постійно.І дуже прикро,коли так відкрито "чесні" судді, вибачте за жаргонне слово,чморять наших гравців.Команда цією грою показала, що вона дійсно КОМАНДА!Вміють все-таки хлопці грати! Якби не було видалень,було б все по-іншому.Дякую Вам всім за гарне видовище!Так тримати!Перемога буде нашою!
ВОЛИНЬ Показати IP 5 Грудня 2011 23:45
КВАРЦЯНОМУ СЛАВА.МОЛОДЕЦЕЮ.
КаЛьОк Показати IP 6 Грудня 2011 00:00
Кварцяний дав приклад...мужик
КаЛьОк Показати IP 6 Грудня 2011 15:56
З ним можна на барикади
футболітс Показати IP 6 Грудня 2011 18:15
ПРОСТО СУПЕР!!! ЛУЦК-ЧЕМПІОН!
ГОЛ Показати IP 6 Грудня 2011 19:44
Футбол України в питаннях реформування повині робити такі люди,як Кварцяний.В них є досвід,практика,знання внутрішніх проблем.Збірна не заграє на високому рівні доти,поки суркіси,коліни будуть гнобити клуби,команди заради власного гаманця і хворих амбіцій.ВОЛИНЬ-край футбольний.СЛАВА КВАРЦУ-Україні СЛАВА!!!!!!!!
арбітр Показати IP 6 Грудня 2011 22:02
Кварц всегда любил арбитров,а за одну игру невзлюбил...
Лучанин Показати IP 6 Грудня 2011 22:10
Да, КВАРЦ- супер СТАР. Тільки не розумію, хто хворих допускає до роботи з льдьми.
Romanas Показати IP 9 Грудня 2011 13:06
З льдми хай і хворі працюють, а здорові працюватимуть з людьми!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus