USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Краса і сила: у Луцьку – Кубок України зі змішаних єдиноборств

24 Вересня 2016 14:40
160 учасників з усієї України, крім Луганської області та АР Крим, прибули на змагання Кубку України зі змішаних єдиноборств до Луцька.

Відкриття відбулося сьогодні, 24 вересня, у ТРЦ «Порт-Сіті», де цілий день триватимуть бої.

Один із організаторів - старший тренер спортивного клубу «Воїн» Андрій Зінчук розповів, що за Кубок України змагатимуться сильніші з сильніших. Починають змагання найлегші учасники – вагою 57 кілограмів, а наприкінці виступлять спортсмени у ваговій категорії 93+.
«ММА – змішані єдиноборства, які поєднують самбо, бойове самбо, тайський бокс, вільну боротьбу. Серед учасників є призери світу, Європи, є хлопці, які вже б’ються на професійних аренах. Волинь представляє команда з 6 чоловік. Це - молоді хлопці, ми півтора року, як стартували», - розповідає він.
Учасник змагань - Нарек Арутюнян з Одеси - вже має в своєму заліку два професійні бої, які занесені до міжнародного рейтингу. Боротьбою займається, каже, давно. До цього займався джиу-джитсу, бойовим самбо, панкратіоном, здобув звання чемпіона України по панкратіону, чемпіонське звання по джиу-джитсу, був призером по бойовому самбо, також був призером на Чемпіонаті України по змішаних боях, призером кубків. Команда, яка приїхала з Одеси, наразі представлена у всіх вагових категоріях.
«Різниця між любительськими і професійними боями полягає в правилах, в часі і наявності амуніції: в любительському виді є накладки на ноги, більші рукавички. В професійному накладок немає, рукавички менші. І мотивація, відповідно, інша – люди, які цим живуть, в професійному спорті цим і заробляють», - пояснює він.
Власне, Нарек хоч в Луцьку вперше, але з містом у нього особливі зв’язки. Так, сьогодні на ньому футболка луцького клубу з джиу-джитсу та греплінгу «GARDA». Виявляється, з тренером клубу Михайлом Савчуком вони давні друзі, більш того – вихідці одного клубу. Тож саме Михайло зустрів одеситів у Луцьку і допоміг познайомитися з обстановкою.

Також, додає Михайло Савчук, Нарек учора провів експрес-тренувальний семінар для юніорів, які будуть виступати в змішаних боях. Сам же клуб «GARDA», з його слів, починає перші кроки в федерації ММА. Наразі педставників клубу тут немає, бо команда з 12 чоловік поїхала на змагання з панкратіону в Києві.

До слова, важко не помітити серед учасників Кубку України представниць прекрасної половини людства. Дівчата також змагатимуться за звання найсильнішої. Всього до Луцька приїхало 6 дівчат.
«Досі ми не проводили змагання по жіночому відділу, але вже в клубах є по 2-5 дівчат, і, думаю, скоро будуть масово брати участь в змаганнях», – розповідає президент федерації ММА Олег Рошкевич.
Він зауважив: сьогодні до Луцька приїхали спортсмени високого рівня, ті, хто не здобув титул чемпіона України, мають шанс здобути звання чемпіона Кубка України. Крім того, сьогоднішній захід ще й майстерський турнір. Олег Рошкевич додав: організація змагань на рівні, тож у виборі місця проведення, переконує, не помилилися.
Привітав учасників під час відкриття і начальник управління з питань фізичної культури і спорту Луцької міської ради Юрій Волинець.
«Сьогодні знакова подія в нашому місті. І я надіюсь, що це тільки початок праці, яку започатковуємо ми зі співорганізаторами, щоб наше покоління росло здоровим, сильним, мужнім і готовим стати до захисту нашої вітчизни», - наголосив він.
Після офіційного відкриття стартували безпосередньо бої. Найцікавіше, обіцяють організатори, відбудеться після 18.00. Саме з цього часу, згідно з розкладом, мають розпочатися фінальні бої. Як повідомляє Волинське агентство розслідувань, першими визначали переможниь серед жінок у ваговій категорії до 56 кілограмів. За результатами боїв перемогу отримала представниця Донецької області Катерина Нелюбова, другу сходинку зайняла представниця львівщини Олександра Козак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дьодік Показати IP 24 Вересня 2016 22:27
Дівчина з табличкою Донецької області шикарна...
... до Дьодік Показати IP 25 Вересня 2016 17:14
Це сарказм?
Лучанин Показати IP 25 Вересня 2016 07:51
А Авраменко вже тут до чого, вже тато не знає як розпіарити того безтолко......вого Андрійка
РБ Показати IP 25 Вересня 2016 19:05
Вже скільки років лікарі спортивноі медицини незмінні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus