USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Лучанин виборов «бронзу» завдяки відеоповтору

22 Травня 2015 07:00
Всеукраїнська Олімпіада з дзюдо серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів серед юнаків та дівчат 14-15 років відбулася у Києві. Також у рамках цього турніру визначили переможців та призерів чемпіонату України U-16.

Учасниками змагань стали 525 борців із 24 регіонів України. На чемпіонаті збірна Волинської області зайняла четверте загальнокомандне місце і третє на шкільній першості.

«Змагання були дуже тяжкі. Специфіка полягала в тому, що усі сутички відбулися в один день. Для цього задіяли чотири татамі. Бувало й таке, що мої вихованці одночасно виступали на різних килимах, а тренерська порада потрібна всім. Доводилося буквально бігати залом», - розповідає тренер Микола Марчук.


Збірна нашої області завоювала шість нагород. Ще десятеро волинян здобули залікові очки, увійшовши у першу десятку.

Першим у ваговій категорії 50 кілограмів став Вадим Чернов з Любомля.


Максим Москальчук (42 кілограми) з Шацька виборов «бронзу».


Анастасія Кузьміна стала третьою серед дівчат у ваговій категорії 63 кілограми. «Вона проявила характер, в її виступі я побачив велике бажання перемагати. Вона довела, що може боротися на рівні з такими сильними школами дзюдо як Київ та Дніпропетровськ. Анастасія програла сутичку за вихід у фінал, а «бронзу» відібрала у киянки», - прокоментував виступ дівчини тренер Марчук.


Станіслав Гуленков (Луцьк, «Динамо») став третім у ваговій категорії 66 кілограмів. Хоча лучанин міг залишитися і без медалей, якби не пильність тренера. Під час сутички судді не оцінили дзюдоїста. Марчук наполіг, аби суддівська колегія переглянула відеозапис. Тільки тоді Станіславу присудили оцінку «юко» і відкрили йому шлях до наступного етапу. В результаті хлопець виборов «бронзову» нагороду.


Виступали за Волинь також дві уродженки Хмельницького. З нового навчального року дівчата навчатимуться в луцькій школі-інтернаті у спецкласі дзюдо.

Олександра Камінська у ваговій категорії 40 кілограмів виборола золоту нагороду. «Я дуже рада, що перемогла на цих змаганнях, і також вдячна за підтримку моїм тренерам! Мені було нелегко, але я перемогла», - каже дівчина.


Її землячка Анна Островська стала другою (у ваговій категорії 44 кілограми).


«До Києва ми поїхали великою делегацією – 30 спортсменів. Як бачимо – недаремно. Приємно, що й хлопці мають багато нагород. Адже останні роки на Волинь зазвичай медалі привозили лише дівчата», - розповів Віталій Терешкевич, виконавчий директор Федерації дзюдо України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Да уж Показати IP 22 Травня 2015 17:55
Великий тренер Марчук, бігав разом з плотніковою від килима до килима, А переможці з Любомля, Шацька. Утіль.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus