USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Центр Луцька перетворили на баскетбольний майданчик

23 Серпня 2014 17:41
Відкритий чемпіонат міста зі стрітболу організували на центральній площі міста перед Драмтеатром імені Тараса Шевченка сьогодні, 23 серпня.

Як зазначають організатори, у Луцьку такий турнір відбувається вперше. На перший погляд, стрітбол, будучи «вуличним» аналогом баскетболу, практично ідентичний класичній грі. Проте, ця дисципліна має декілька принципових відмінностей. По-перше, у класичному стрітболі команда складається з 3 гравців. По-друге, гра відбувається у «одне кільце» - для цього гравцю достатньо довести м’яч в трьохочкову зону та повернути назад.

Разом з тим, стрітбол не має таких жорстких правил, як баскетбол – гравці можуть домовитися про правила безпосередньо перед грою. Тому й гра тут може бути дещо жорстокішою. Проте, за змаганнями спостерігали професійні судді, тому гра відбувалася згідно з правилами.

До участі у відкритому турнірі організатори запрошували всіх охочих. Для цього було достатньо подати заявку відразу на місці проведення змагання. До слова, охочих виявилось чимало – всього 18 команд. Всіх їх поділили на дві вікових категорії – юнаки (до 1997 року народження) та дорослі (без вікових обмежень). Долучилися до змагання не лише лучани, але й гості з Рівного, Володимира-Волинського, Ковеля, Рожищ та інших районів Волині.

Зі слів головного спеціаліста по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради Ірини Корнелюк, Волинь має потужний спортивний потенціал. Мовляв, команді з Луцька навіть вдалось стати срібними призерами всеукраїнської першості, а це неабияке досягнення. Саме тому організатори вирішили почати шукати таланти серед місцевої молоді. Разом з тим, таким чином хочуть популяризувати спорт та долучити дітей до занять спортом.

До слова, переможцям турніру вручать не лише пам’ятні грамоти та нагороди, але й цінні призи від спонсорів дійства. Зокрема, компанія «Воля» зобов’язалась надати переможцям право безкоштовно користуватись двома послугами протягом року безкоштовно.

.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
йося Показати IP 23 Серпня 2014 17:53
Дивує ця активність у час, коли війна у країні. І сві прикриваються благородною метою: бігаємо - заради миру, ганяємо мяча - заради миру. До абсурду доходить.
Вiйна Показати IP 23 Серпня 2014 18:04
З чого взяли, що заради миру? Нi в якому разi! Все це робиться заради пiдняття патрiотичного духу! Доки вiн витiснятиме розум у волиняк, доти ми шануватимемо загиблих, а шанувати загиблих ми можемо краще за всiх! Це також корисно для патрiотичного духу!
Олімпія до Вiйна Показати IP 23 Серпня 2014 21:46
Як повязане закидання мяча у кошик із патріотичним духом?
Вiйна до Олімпія Показати IP 24 Серпня 2014 00:17
Так само як i Бандерштат
123 Показати IP 23 Серпня 2014 18:14
коментар було видалено
Здрасте Показати IP 23 Серпня 2014 18:30
Центр перетворили не на баскетбольний майданчик, а на свинюшник де розливають пиво, торгують їдлом, продають китайське барахло. В час війни для мера та голови ОДА важливо не підняти дух патріотизму краян, а отримати мзду від заїжджих торгашів. P.S. Я за торгівлю медом, книгами, виробами РУЧНОЇ роботи, але те на що перетворився центр сьогодні - це ЖАХ НЕЗАЛЕЖНОСТІ.
коля Показати IP 23 Серпня 2014 19:09
кому війна а кому розваги щось таке робиться кращеб таких хлопців підготували до боротьби з терористами з тими хто на нашу землю зазіхає
діма до коля Показати IP 24 Серпня 2014 00:28
!"краще" б ці хлопці підготувалися до боротьби в барі, а не на таких розвагах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus