USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На фестивалі бойового мистецтва у Луцьку «сіяли» зерна патріотизму

9 Травня 2015 14:39
У Луцьку 8 травня Волинська федерація таеквон-до (ІТФ) разом із Волинською обласною організацією Української спілки ветеранів Афганістану організували благодійний фестиваль бойових мистецтв. Усі зібрані кошти підуть на потреби воїнів АТО на сході України.

У програмі заходу спортсмени демонстрували п’ять основних дисциплін, які існують в таеквон-до. «Массогі – звичайний спаринг, це те, що об’єднує нас з іншими бойовими мистецтвами. Туль – боротьба з невидимим суперником. Хосинсуль – самозахист, коли на людину нападають без правил. Кепа – техніка розбиття предметів. Тукі — техніка нанесення ударів ногами у стрибках. Якраз тукі є характерною особливістю таеквон-до. В середньовіччі, коли Корея була окупована Японією, була спеціальна каста монахів. Вони утворювали партизанські загони, які нападали на японських самураїв і ударами ніг збивали їх з коней. Віддаючи данину цим традиціям генерал Чхве Хон Хі ввів спеціальну дисципліну стрибкової техніки», - пояснив голова волинського осередку таеквон-до Олександр Кінах.

Кінах переконаний, що подібні акції потрібно проводити, щоб пробудити почуття патріотизму. А нашим солдатам дуже потрібна допомога, як матеріальна, так і моральна. До слова, на сході воюють і батьки учнів секції таеквон-до. «В цей час, коли йде війна, ми вирішили сконцентрувати нашу увагу на благодійності. Ми «сіємо» своєрідні зерна патріотизму», - зазначив Кінах.

Сама благодійність, жертовність і витримка входять до списку основних постулатів цього корейського бойового мистецтва, філософія якого пригодиться всім і у звичайному житті.

«Людина виплавляє свій характер через фізичні навантаження. У нас є спеціальні техніки поклону, які виробляють поняття відданості, чесності, наполегливості. Те, що в нас не виходить, ми не кидаємо на півдороги, ми стараємося довести діло до кінця. Тобто виробляється відчуття наполегливості, самоконтролю. І в результаті з’являється непохитність духу. В будь-якій ситуації людина не панікує. Не впадає в якусь депресію, а бореться і йде до кінця», - підкреслив тренер.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 9 Травня 2015 17:23
а юбка зачем?
Хто Показати IP 10 Травня 2015 12:55
в хакамі з стиснутими кулачками?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus