USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У районах Волині будують європейські стадіони. ВІДЕО

6 Жовтня 2015 16:46
Легка атлетика Волині отримала довгострокову можливість фінансової підтримки та розвитку інфраструктури. У кожному районі запланували звести нові спортивні поля, роботи наразі вже розпочаті.

Про це йшлося під час підписання Меморандуму про взаємовідносини щодо розвитку фізичної культури і спорту між Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк» та Громадською організацією «Федерація легкої атлетики Волинської області» сьогодні, 6-го жовтня, на стадіоні «Авангард».

Документ уклали до 31 грудня 2020 року. Він передбачає фінансове забезпечення навчально-тренувальних зборів та змагань з легкої атлетики, фінансування наданих Федерацією легкої атлетики пропозицій щодо покращення та розбудови спортивної інфраструктури в області. Згідно з ним планують спорудити легкоатлетичні стадіони у кожному районному центрі області.

Вже у 4-х районах (Маневицькому, Камені-Каширському, Любешівському, Ківерцівському) активно ведеться будівництво спортивних арен, із біговими доріжками, волейбольними, баскетбольними майданчиками, із футбольним полем за європейськими стандартами. Подібні вони будуть до стадіону СНУ імені Лесі Українки.

Зі слів Президента Федерації легкої атлетики Волинської області Володимира Рудюка, вартість одного такого проекту - приблизно 3 мільйони гривень. Він зауважив, що цього року на Волині відбувся соціальний прорив у сфері спорту.

«За останній рік «королева спорту» отримує на Волині стільки уваги, скільки ніколи не мала за всі роки незалежності України. Нагадаю, що 13 червня Федерація легкої атлетики Волинської області підписала перший Меморандум із Фондом Ігоря Палиці про співпрацю. Так, зараз ми маємо чудовий оновлений «Авангард». Ворота на стадіон відкритті зранку і до вечора - усі охочі можуть займатися безплатно. Тепер же життя ставить перед нами нові виклики й підказує нові проекти. Так назріла ідея нового Меморандуму. Тепер спортивна інфраструктура буде активно розвиватися і в районах. Ці проекти - унікальні для всієї України, адже таких масштабів спортивного будівництва немає в жодній області. Як казав раніше Перший заступник Міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул, вся увага Міністерства прикута саме до Луцька», - розповідає Володимир Рудюк.
Президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк
Президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк
Зауважимо, що підписуючи Меморандум, Федерація бере на себе зобов’язання наповнити повноцінним спортивним життя районні центри.

Із цього приводу голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк відзначає, що спільні дії дозволять кардинально змінити ситуацію в області щодо спортивної інфраструктури.
«Підписання Меморандуму є логічним послідовним кроком у співпраці із Федерацією легкої атлетики, адже, як нещодавно повідомив засновник «Нового Луцька» Ігор Петрович, найближчим часом Фонд перейменують на Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» - у нас є наміри взяти під опіку усю область. Тому це - наш перший крок. Сьогоднішній Меморандум дасть можливість комплексно змінити ситуацію щодо легкої атлетики в області. Федерація зі спортсменами, тренерами напрацьовуватиме пропозиції, як розвивати легку атлетику на Волині. Ми допоможемо їм втілювати ідеї, це буде і будівництво стадіонів, і сприяння організації змагань та підтримка спортсменів у виїздах на змагання», - наголосив Олександр Товстенюк.

ЧИТАТИ ЩЕ: Нові можливості для Луцька - в обличчях. Фоторепортаж

На урочисте підписання меморандуму прибув й тренер з легкої атлетики з Маневичів, який виховав олімпійського спортсмена, Володимир Засєкін. Він каже, що на європейський легкоатлетичний стадіон в Маневичах чекали понад 20 літ, і ось, цього року їхня мрія збувається.
Тренер з легкої атлетики із Маневич Володимир Засєкін
Тренер з легкої атлетики із Маневич Володимир Засєкін
«Я підготував Максима Богдана, який є володарем Кубку Європи, спортсменом міжнародного класу. Це свідчить про те, що можна виховувати висококласних спортсменів і на периферії. Втім, раніше ми тренувалися на ґрунтовому покритті й дітки завжди питали, коли ж ми матимемо достойні умови для тренування. Минуло 20 років і цей час настав. Це велика подія для всього району. Цього року планують завершити реконструкцію», - розповідає Володимир Засєкін.

Після підписання Меморандуму, учасники проінформували ЗМІ, що вже цього місяця запланований приїзд на Волинь видатного українського легкоатлета Сергія Бубки, яких хоче побачити реконструйований «Авангард» та реалізацію проектів в районах.

Зауважимо, як раніше інформував Фонд Ігоря Палиці, велику увагу та підтримку надають спорту, адже хочуть, аби краянам допомагали відкривати свої таланти, аби вони мали можливість реалізовувати їх в себе на Батьківщині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
спортсмен Показати IP 6 Жовтня 2015 17:08
ооо, ще й Сергія Бубку приплели... буде хвалити- прихвалювати наших кандидатів...
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2015 18:01
іди тусуйся
спортсмен до Анонім Показати IP 6 Жовтня 2015 19:21
піду краще на нових доріжках стадіону побігаю, якщо пустять звичайно )))))
Ольга Показати IP 6 Жовтня 2015 19:27
Луцька Товстенюку мало, вже й до районів добрався ...
знаючий Показати IP 6 Жовтня 2015 20:55
скрізь то пишу - влада піде ,політики підуть, а стадіони залишаться. Якщо не за*ирати, то ще й для кількох поколінь
ользі Показати IP 6 Жовтня 2015 21:24
шо жаба давить
Маневичанин Показати IP 6 Жовтня 2015 22:46
А чому не в Горохові, Іваничах, Турійську??? Бо у 23 - му окрузі вакансія нардепа після Єремєєва! А це саме Маневичі, Ківерці, Любешів і Камінь-Каширськ. Допетрали?..
Бро Показати IP 7 Жовтня 2015 07:41
І тут Конокевич
Конкевич до Бро Показати IP 7 Жовтня 2015 09:21
Бро, чи як там тебе. Ти ж під кожною такою новиною те саме пишеш - "І тут Конокевич". Приходь, поговорим
Маневицький Показати IP 7 Жовтня 2015 07:58
Ич, як райони побігли підіймати - це дійсно округ Єремеєва, буде Палиця балотуватись - нещодавно люди там бідкались що так продалися необачно, а зараз знову перевірка на стійкість до халяви. Але 100% там нікому з толкових більше не дадуть балотуватись - дадуть в конкуренти кого-небудь.
Кріс до Маневицький Показати IP 7 Жовтня 2015 09:01
Ну і що? Вам не потрібен стадіон???
meri до Маневицький Показати IP 7 Жовтня 2015 14:28
яка вам різниця, хто балатується, аби про людей дбали, школи та стадіони для дітей будували, щоб наші діти мали де нормально час проводити а не ходити за кутками., а нашим людям не вгодиш, така вже натура, та я всеодно за Палицю!
323 до meri Показати IP 8 Жовтня 2015 10:16
Чого вони не можуть просто робити добрі справи і щоб не піаритись??? Зробили б стадіон і все. А то половину витрачених коштів на будівництво піде на піар(((
Ялинка Показати IP 7 Жовтня 2015 09:09
от що й треба було довести, БУРШТИН, наступним кроком підкупу буде спонсорування однієї з шкіл
хехх Показати IP 7 Жовтня 2015 09:49
Вже родюк в тенісі надилетанствував...
ОКРУГ 23 Показати IP 7 Жовтня 2015 20:45
ЩОСЬ Я НЕ БАЧУ ЩОБ В ЛЮБЕШОВІ АКТИВНО БУДУВАВСЯ СТАДІОН. У НАС Є ГАРНИЙ СТАДІОН ЯКИЙ ЗБУДУВАЛА ГРОМАДА- БЕЗ ЄРЕМЕЕВИХ І ПАЛИЦЬ.ПРАВДА ЛЮДИНА ЯКА ОЧОЛЮЄ ПАРТІЮ УКРОП В ЛЮБЕШОВІ ПОСТУПОВО ЗНИЩУЄ НАШ КРАСЕНЬ.=-СТАДІОН.. МОЖЛИВО ЯКЩО МАЄ СОВІСТЬ ХОЧ ВІДРЕМОНТУЄ ЗА ГРОШІ ПАЛИЦІ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus