USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На що сподіватися «Волині» у грі з «Динамо»: розвідка ВН. ФОТО.ВІДЕО

8 Листопада 2013 11:05
ФК «Волинь» проведе перший свій матч другого кола української першості в неділю, 10 листопада, о 19.30 вдома, на стадіоні «Авангард». Суперником лучан буде титуловане київське «Динамо»

ТРЕНЕР СУПЕРНИКА ВСТАНОВИВ АНТИРЕКОРД

У нинішньому сезоні «Динамо» відверто розчаровує своїх прихильників. Справи команди не можна назвати успішними ні в чемпіонаті, ні в Лізі Європи. Саме луцька «Волинь» розпочала проблеми «Динамо», відібравши в киян бали у першому турі. Після тієї гри чимало хто прогнозував, що це лишень тимчасова невдача столичної команди, що дорогі новачки допоможуть «Динамо» впевнено битися за чемпіонство. Однак не так сталося, як гадалося. На разі, столичний гранд веде боротьбу не за золоті медалі, а за потрапляння до зони єврокубків. Левова частка вболівальників звинувачує у невдачах тренера Олега Блохіна. Критикують володаря «Золотого м’яча» і колишні гравці «Динамо».
Після поразки від «Зорі» Олег Володимирович встановив антирекорд з-поміж усіх тренерів столичного клубу. Ніхто ще з екс-наставників «Динамо» не програв протягом сезону чотири рази з різницею в два і більше голів.


Якщо «Волинь» навіть поступиться в неділю, але команда буде буквально помирати на кожному клаптику поля, то хлопцям Віталія Кварцяного ніхто й не скаже жодного поганого слова. В разі ж програшу гостей, як би вони добре не зіграли, тренерське крісло під Блохіним ще більше розхитається.

ПІСЛЯ ШВЕЙЦАРІЇ - ДО ЛУЦЬКА

У четвер кияни зіграли в єврокубках. Відстань від Києва до швейцарського міста Туна, де динамівці перемогли 2:0, становить понад 2200 кілометрів. Однак сучасні авіалайнери долають таку далечінь за кілька годин, тому сподіватися, що кияни надто втомляться через переліт не варто. Для «Динамо» гра в країні годинників і шоколаду стала в цій Лізі Європи другою виїзною. Першою такою мандрівкою був візит до віденського «Рапіда» (2:2). Матч відбувся третього жовтня, а через три дні «біло-блакитні» вдома приймали донецький «Металург». Рахунок поєдинку — 9:1!

КОГО БОЯТИСЯ НАЙДУЖЧЕ?
У «Динамо» вистачає гравців групи атаки: Ярмоленко, Ленс, Ідейє, Мбокані,Беланда, Безус, здалеку можуть вистрілити Аруна, Велозу, Сидорчук, гострі подачі з флангу здатні виконати Дуду, Гусєв, Тремулінас, Даніло Сільва. Чимало часу кияни не можуть забити після подачі з кутового, проте це не означає, що можна неуважно грати з гостями при подачах від прапорця. Напевно, найбільшу загрозу при стандартах для лучан складуть високий екс-«хрестоносець» Євген Хачеріді та Браун Ідейє (якщо нігерієць взагалі вийде на поле).

БУЛИ ЧАСИ, КОЛИ «ВОЛИНЬ» ГРОМИЛА ДИНАМІВЦІВ УДОМА

«Хрестоносці» вже мають досвід після «Шахтаря» грати з «Динамо». Так, в сезоні 2002/2003 лучани, перемігши вдома «Шахтар», поступися в столиці – 1:3 (Гащин – Шацкіх, Хацкевич, Чернат). Однак в Луцьку вже три очки були зараховані до скарбнички господарів – 1:0 (Кривенцов).
У першому турі сезону 2003/2004 Прем’єр-ліги «Динамо» в рідних стінах познущалося над волинянами – 5:1. Голи забивали: Хацкевич, Белькевич (2), Несмачний, Шацкіх – Гавранчич (автогол).
У сезоні 2007/2008 вже «Волинь» вдома в офіційному матчі розтрощить, наче горішки, «динамівців» – 5:1. Щоправда, сталося це в першій лізі, і опонентом для команди Віталія Кварцяного було «Динамо-2». За лучан в той день забивали Пищур (2), Карковський, Лісовий, Власко. За киян відзначився нинішній полтавчанин Денис Дедечко. Також за команду Геннадія Литовченка й Юрія Калитвинцева бігали ще невідомі Гармаш, Морозенко.
У наступному сезоні першої ліги ворота Києва в Луцьку захищав Артем Кичак. А на заміні в гостей значився ще один нинішній волинянин Темур Парцванія. Поєдинок закінчиться нічиєю – 1:1.

У сезоні 2010/2011 на стадіоні імені Лобановського «найкращий воротар світу» Ндойє пропустив п’ять «банок». По дублю оформили Мілевський та Кравець, один раз відзначився Алієв. За «Волинь» забив… «біло-блакитний» Коваль (у власні ворота).
У минулому році перша гра теж пройшла в Києві. Однак тоді наші земляки нічого не зуміли протиставити – 1:4 (Лопес – Ідейє-2, Кранчар-2). В Луцьку «біло-блакитні» зову взяли гору – 0:2 (Ярмоленко, Гармаш). Що казати про ту зустріч, коли голкіпер луцький Максим Старцев був визнаний найкращим в складі господарів; найгіршим став гламурний нападник Даніель Суботіч.

СКОБА СПРОБУЄ ДОВЕСТИ, ЩО НЕ БУВ ЗАЙВИМ У «ДИНАМО»

У складі «хрестоносців» виступає Ігор Скоба, який є вихованцем «Динамо». Волинські Новини запитали Ігоря, що той думає про майбутній поєдинок. «Хочу доказати грою, що дарма мене колись відпустили з Києва», — відповів «88» номер лучан. Сподіваємося, що наш опорний півзахисник буде надійно стримувати атаки команди Блохіна. Також ігровий стиль «Динамо» добре знають вищезгадані Кичак та Парцванія.
Матч пропускає один з лідерів «Волині» і героїв першого туру Сергій Сімінін, якого Віталій Кварцяний похвалив після перемоги над Донецьком. Сподіваємося, що до кінця одужав Темур Парцванія і він що вміє «зацементувати» правий фланг оборони. Схоже, ще не здатний допомогти команді бразилець Рамон.
Наші гості також не дорахуються захисника – Александара Драговіча. Як правило, тренери не міняють переможний склад, проте від Віталія Володимировича можна очікувати будь-що. Тим паче, не гратиме Сімінін, тому ми точно не побачимо той стартовий склад, який побив «Шахтаря».
Судитиме гру буда арбітр Ярослав Дердо.

ОРІЄНТОВНИЙ СКЛАД НА ГРУ ЛУЧАН:
Неділько – Парцванія, Шиков, Масло, Нємчанінов (Шиш) – Скоба, Шершун – Матей (Бікфалві), Бабатунде, Мемешев – Шумахер

«Динамо» в УПЛ сезону 2013/2014
1 тур
«Динамо» — «Волинь» — 1:1(Мбокані, 28 — Кінаш, 2). Вилучення: Мемешев («В», 90+1)
2 тур
«Говерла» — «Динамо» — 1:2 (Балашов, 87 — Мбокані, 39, 40). Нереалізований пенальті («Г», 87)
3 тур
«Динамо» — «Севастополь» — 2:0 (Аруна, 14, Мбокані, 50)
4 тур
«Шахтар» — «Динамо» — 3:1 (Срна, 2, Едуардо, 53, Тейшейра, 86 — Беланда, 7)
5 тур
«Динамо» — «Чорноморець» — 1:2 (Сидорчук, 55 — Прийомов, 42, Фонтанелло, 87)
6 тур
«Динамо» — «Таврія» — 2:0 (Безус, 50, Ярмоленко, 74)
7 тур
«Металург» З — «Динамо» — 1:2 (Штурко, 68 — Мбокані, 12, Ярмоленко, 67). Вилучення: Матеус («МЗ», 90+4)
8 тур
«Динамо» — «Дніпро» — 1:1 (Ярмоленко, 64 — Зозуля, 22)
9 тур
«Металіст» — «Динамо» — 3:0 (Хав’єр, 43, Соса, 90+2, Марлос, 90+5)
10 тур
«Динамо» — «Карпати» — 1:0 (Ідейє, 84)
11 тур
«Ворскла» — «Динамо» — 2:2 (Яховіч, 33, Громов, 45, п — Беланда, 40, Аруна, 90+1). Вилучення: Ідейє («Д», 50)
12 тур
«Динамо» — «Металург», Д — 9:1 (Ярмоленко, 21, 64, Ленс, 27, 62, Беланда, 48, 71, 74, Аруна, 67, Мбокані, 89 — Лазіч, 40). Вилучення: Голайдо («МД», 19)
13 тур
«Арсенал» — «Динамо» — 0:2 (Ленс, 17, Ярмоленко, 30)
14 тур
«Динамо» — «Іллічівець» — 1:0 (Гусєв, 82, п). Вилучення: Ярмоленко («Д», 70)
15 тур
«Зоря» — «Динамо» — 2:0 (Даніло, 9, Болі, 65)










Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus