USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Новий волейбольний сезон обіцяє волинянкам медалі

21 Жовтня 2016 20:05
Новий сезон волейбольної Суперліги, де виступає луцька команда «Волинь-Університет», розпочнеться сьогодні, 21 жовтня.

Уже третій сезон, відколи першість покинула євпаторійська «Керкінітіда», склад вісімки — незмінний. Припущення, що в новому сезоні заявиться одеська «Джинестра», спростувалися. Та волейбольна карта країни не виглядає дуже стабільною. Багато колективів зазнали як кадрових втрат, так і придбань. Лише лучанки у новий сезон йдуть 100-відсотково минулорічним складом.

Команда непогано підготувалася до старту «регулярки». У міжсезоння волинянки мали два збори — на Світязі та за підтримки благодійного Фонду Ігоря Палиці«Тільки разом» в Болгарії. Після ВК «Волинь-Університет» взяла участь у товариських турнірах в Тернополі, Білорусі та Луцьку.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТРЕНЕР ВОЛИНСЬКОЇ ЖІНОЧОЇ ЗБІРНОЇ ПРИСВЯТИВ ВОЛЕЙБОЛУ 42 РОКИ

«Готовність команди оцінюю на 70% від оптимальної. Хоча, чесно кажучи, не дуже задоволений, як прогресують волейболістки. Цілі у нас завжди одні і ті ж самі – перемога в чемпіонаті», — розповів головний тренер волинянок Богуслав Галицький.

Цьогоріч для лучанок таки склалася сприятлива ситуація, аби втрутитись в погоню за медалями. ВК «Северодончанка» та «Орбіта» значно ослабли у міжсезоння. «Галичанка» отримала нового керманича — Віктора Туркулу, який у кращі часи волинського волейболу тренував фарм-клуб лучанок ВК «Континіум-Ковель». Незначні зміни відбулися у складах тернополянок і «Хіміка». Вільні зони южненчани закрили досвідченими гравцями з Тернополя, які прийшли разом з новим головним тренером Андрієм Романовичем. Але тернопільський клуб не страждає від знекровлення. Це доводить перемога на домашньому турнірі пам’яті Юрія. Традиційно скромно навіть за вітчизняними мірками проводять міжсезоння Вінниця, Чернігів та Рівне.

Традиційно у першому турі підопічні Богуслава Галицького зіграють у Тернополі. 21-22 жовтня ВК «Волинь-Університет-ОДЮСШ» протистоятиме місцевій «Галичанці».

«Фізично та технічно команда до чемпіонату готова, а який це принесе результат покажуть безпосередньо ігри чемпіонату», — прокоментував наставник тернополянок Віктор Туркула.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛЕЙБОЛ: ВОЛИНЯНКИ ВИВЕЛА ЗБІРНУ УКРАЇНИ НА ЄВРО-2017
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus