USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Під час міжнародних змагань у Луцьку юні боксери отримали нові шоломи

7 Грудня 2016 17:44
Під час міжнародного боксерського турніру пам’яті майстра спорту України з боксу Василя Лотоцького дітям подарували боксерські шоломи.

Про це повідомили у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Упродовж трьох днів у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою за звання найкращих змагалися понад 200 боксерів різного віку. Турнір відбувається четвертий рік поспіль. Його географія і рівень постійно зростають.

Цьогоріч участь у міжнародному боксерському турнірі, присвяченому пам’яті Василя Лотоцького, взяли спортсмени з 14 областей України та з Брестської області республіки Білорусь. Турнір охопив різні вікові категорії учасників: чоловіки, молодь, юніори, юнаки.

Василь Лотоцький – видатний волинський боксер, наймолодший майстер спорту України з боксу на Волині. Працював тренером-викладачем із цього виду спорту. Його життя трагічно обірвалося у вересні 2012 року під час автопригоди. Авто, в якому їхав Василь із двома друзями-спортсменами, злетіло з траси. Вижити не вдалося нікому.


У спортивному залі ліцею зібралися друзі, тренери, рідні Василя. У їхній пам’яті боксер назавжди залишився молодим, наполегливим, цілеспрямованим хлопцем. Представники влади говорили про досягнення волинян у спорті та дякували батькам, що виростили сина, яким пишаються земляки та якого наслідують молоді спортсмени. Тим часом учасники турніру налаштовувалися на бій. Хтось із них практикує тактику Василя, хтось керується власними напрацюваннями. Проте кожен знає, хто такий Василь Лотоцький. Присутні вшанували пам’ять майстра спорту хвилиною мовчання. Під звуки оркестру ліцеїсти поклали квіти до могили Василя.

Один із його тренерів Петро Боярчук пригадує, як до них на заняття прийшов десятирічний Василь. Минуло зовсім небагато часу, як наставники побачили у хлопцеві перспективного спортсмена. Уже через три роки Василь Лотоцький став призером України.

«Василь – неодноразовий переможець міжнародних змагань. Він постійно виборював призові місця, – це вже ділиться спогадами про учня тренер з двадцятирічним стажем Артур Каменєв. – Коли дитина йде у бокс, у неї мають бути ціль і характер, решту дадуть тренування. За рік Василь виходив на ринг і показував хороші результати. Він був наполегливим хлопцем, багато тренувався. Теперішні діти рівняються на нього».
Мама Василя Світлана Лотоцька зі щемом у серці говорить про сина. Пригадує, як він, маленький Василько, ходив на карате, та у сім’ї не було грошей, щоб оплачувати ці заняття. Потім хлопець ходив на футбол, знову-таки не склалося – попри те, що йому цей вид спорту подобався, пані Світлана не мала змоги щоразу водити сина на тренування. Тоді Василь і подався у бокс. Правда, мамі про нове захоплення сказав лише тоді, коли потрібно було їхати на змагання. Усі кубки та медалі боксера досі зберігаються в його кімнаті, що стала своєрідним музеєм пам’яті Василя.
Наталія Горошко-Лотоцька, сестра загиблого боксера, яка також була присутня на змаганнях, розповіла, що її брат був лідером – завжди довкола себе гуртував людей. Ще за життя Василя вона пишалася, що її брат – боксер. Тепер жінка вдячна, що Василь живий у пам’яті друзів, тренерів, підопічних…

«Коли турнір проходив уперше, було дуже важко, адже рана втрати ще боліла, кровоточила. Зараз, коли від дня трагедії минуло чотири роки, мені приємно, що Василя не забувають. Ми долучаємося до організації таких заходів, – розповідає Наталія. – Хотілося б, щоб не забували і про його друзів, які загинули в той день. Вони – теж відомі в Україні спортсмени. Дем’ян Усик – член збірної України з боротьби дзюдо, неодноразовий чемпіон країни. Олег Фурс – кандидат у майстри спорту України з греко-римської боротьби, переможець і призер багатьох міжнародних турнірів. Ці хлопці також достойні того, щоб на їхню честь проводили змагання».
Міжнародний боксерський турнір, присвячений пам’яті Василя Лотоцького, відбувався за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

«Надзвичайно приємно сьогодні перебувати поряд із вами. Цей турнір присвячений великій людині, яка досягла висот у спорті, яка була чудовим наставником та тренером, славним сином України», – звернувся до присутніх менеджер Фонду Олексій Сорокун, який був особисто знайомий з Василем.
Від засновника Фонду Ігоря Палиці Олексій Сорокун вручив боксерські шоломи для дітей, яких тренував Василь.

«Із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» ми співпрацюємо вже давно. Ще коли Василь працював тренером, Фонд допоміг відкрити дитячу школу боксу, що на вулиці Потебні у Луцьку, яка досі успішно функціонує, – зазначає тренер Петро Боярчук. – Фонд нам постійно допомагає з боксерським інвентарем. Цьогоріч у нас була вкрай нагальна потреба в шоломах, які потрібні і для навчально-тренувального процесу, і для змагань. Тому ми вдячні за такий подарунок».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus