USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку змагалися сильні духом

23 Серпня 2014 19:39
У День Державного Прапора та напередодні Дня Незалежності України у Луцьку відбулися фізкультурно-оздоровчі змагання серед людей з особливими потребами «На крилах віри».

Учасниками змагань стали команди з Горохівського, Ратнівського районів, Ковеля та Луцька, члени Волинського обласного молодіжного центру реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя», Волинської обласної громадської організації «Інваволинь» та обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів.


Хвилиною мовчання присутні пом’янули борців за волю та незалежність України, героїв Небесної сотні, бійців української армії, які загинули на сході України.

Заступник начальника ВОГО «Інваволинь» Василь Шевчук побажав присутнім міцного здоров’я, благополуччя, нових спортивних і життєвих перемог.

Своєю чергою, заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич привітала присутніх з Днем Прапора та прийдешнім Днем Незалежності України.

«Сьогоднішні змагання, які відбуваються в тривожній атмосфері, але в передчутті свята, є дуже знаменними. Коли з’являється зневіра, то, дивлячись на вас, хочеться сказати, що справді, з вірою, з гартом, з впевненістю треба починати завтрашній день. Від імені засновника фонду Ігоря Палиці дякую організаторам, які зуміли згуртуватися і докласти зусиль, аби продемонструвати велич власної віри і сили духу і показати, що такими повинні бути всі українці. Нехай відчуття перемоги буде з вами завжди. А благодійний фонд зі свого боку і надалі буде підтримувати такі заходи, які дозволяють нам бути поруч з вами у гарній атмосфері. Нехай сьогодні переможе велика віра в життя», – сказала Ірина Констанкевич.
Учасники фізкультурно-оздоровчих змагань боролися за першість у боччі, дартсі, кеглях, перегонах та естафетах на візках.

Отож, найкращою у боччі стала команда «Горохів-2». У змаганнях з дартсу перше місце серед жінок виборола Надія Смик-Коменда, серед чоловіків – Володимир Фінюк. З кеглями найкраще впоралися Аня Сучко та Дмитро Петровський. У перегонах на візках перше місце здобули Марина Мажула та Петро Літвінчук – серед жінок та чоловіків, відповідно. Переможцем у естафеті на візках стала команда Ковеля (Василь Мельничук, Валерій Литвинець). Усіх учасників змагань відзначили подарунками.

Голова ВОГО «Інваволинь» Валерій Бакаєвич розповів, що змагання проводяться п’ятий рік поспіль.
«Змагання назвали «На крилах віри», бо кожна людина повинна мати віру і надію. Такі заходи - потрібні, адже «в здоровому тілі – здоровий дух». Люди з особливими потребами повинні працювати над собою. Адже чим людина більше рухається, тим довше жити. Ми хотіли показати приклад сили волі здоровим людям. Дуже дякую за підтримку Департаменту соціальної політики, благодійному фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», який підтримав змагання, надав призи, благодійним фондам, які надають засоби реабілітації, церкві «Милосердя» та всім небайдужим людям», - сказав Валерій Бакаєвич.

І справді, оптимізму і позитиву цих особливих, але сильних духом людей, варто вчитися і нам, адже часто за щоденними клопотами забуваємо про те, яку цінність має кожен день, прожитий у здоров’ї та мирі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
GALA Показати IP 23 Серпня 2014 20:16
Гарний був захід, дякую організаторам...
Ліля до GALA Показати IP 23 Серпня 2014 20:56
повна фальш......для цих людей що на фото то свято, для інших...... навіть уваги ноль.... У моїй сім"і мій син інвалід по зору, брат з дцп- середньої тяжкості....... ніхто не запросив на захід....... вибачте але я не можу все сомостійно взнавати і йти туди
Gala до Ліля до Ліля Показати IP 23 Серпня 2014 22:30
Я розумію Ваш сум, але Вам теж потрібно зробити перший крок, потурбуватись про те, щоб Ваші рідні відвідували спеціальні заклади, двері ж відкривають тому хто стукає, є прекрасна спортивна школа на привокзальній для людей з особливими потребами з хорошими і чуйними спеціалістами, зверніться, я впевнена Вам допоможуть і від них будете знати про заходи, Бог в поміч....
Ліля до Gala до Ліля Показати IP 23 Серпня 2014 23:01
Бог в поміч вам, мій брат ще 90-ті (зараз йому 45 мені 40) збирав діток по хатках, просив мам відводити діток на певні тренування,я сама допомагала в цьому.... а коли це стало за гроші.....то його поросили.... а про школу для дітей з особливими можливостями повинні не батьки шукати, а нам повідомляти..... для статистики нам завжди двонять з соціальної служби, але про це ніколи не повідомляли.
вася до GALA Показати IP 24 Серпня 2014 00:18
у вас є хвора дитина?
Gala до вася Показати IP 24 Серпня 2014 07:57
так, і ми приймали участь в заході без всяких "блатів"
Ліля Показати IP 23 Серпня 2014 23:32
Якщо ви така активістка, і у вас є хвора дитина то візьміть нас до уваги..... бо я напевно погана мати і сестра постійно тут на сайті але попередньо нічого не знаю...сиджу і чекаю запрошення (ПОВІРТЕ ВСІ ІНШІ ХТО БУДЕ ЧИТАТИ, НАМАГАЛАСЬ ДІЗНАТИСЬ ЩО МОЖЕ ОТРИМАТИ МОЯ ДИТИНА ІНВАЛІД ТО МАКСИМУМ БЕЗКОШТОВНИЙ ТАБІР ПРИ ШКОЛІ......А МОГЛА І НЕ ОТРИМАТИ БО Є ЧОРНОБИЛЬЦІ....) Ось так в 90 зі мною поступали дівчата з маневицького району по льготам Чернобель, вийшли бігом заміж, вже є внуки....... ВСІ ЧЕРНОБІЛЬЦІ, за харчування не платимо.., ні в школі ні всадочку.... А ми дякуємо господарю за свято на яке запрсили вибраних людей з обмеженими можливостями
Gala до Ліля до Ліля Показати IP 24 Серпня 2014 08:04
чому Ви вирішили, що я активістка??? Звичайна мама, яка хоче для своєї дитини кращого... Я не дякую "господарю", я вдячна людям, які знайшли час і бажання зробити щось для цих діток...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus