USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Стихія руху: нова відеоробота волинських паркурщиків

25 Грудня 2014 07:00
Їм підвладні рух і енергія. Вони знають, як зробити з гімнастики і бойових мистецтв справжній тандем. Команда Twist freerun family самостійно розвиває маловідомий у Луцьку вид спорту Freerun і мріє відкрити в місті спеціалізовану школу.

Один із учасників команди Дмитро Лавнічек розповів Інформаційному агентству Волинські Новини, що в Луцьку цим видом спорту мало хто займається. Лише нещодавно почали з’являтися небайдужі до паркуру. Його ж власна історія розпочинається ще зі шкільних років.

«Займатися паркуром почав у 8 класі разом з друзями. Вчилися у дворі, на вулицях. Ніхто нас не тренував. Надихнула кінострічка «13 район», де в головній ролі знімався засновник паркуру Давид Белль», - розповідає Дмитро.

З його слів, усе розпочиналося саме з паркуру - подолання перешкод без акробатики. Наразі хлопці розвивають вид спорту Freerun, який поєднує і паркур, і гімнастику, і бойові мистецтва. Щоправда, зізнається, люди найбільше знають, що таке паркур. Freerun – поки що мало відомий стиль.

«Команда як така з’явилася у 2008 році. У 2013 ми змінили назву і стали Twist freerun family. Починали займатися четверо. Зараз основа групи складається з шести чоловік. А в цілому нас - близько 60 хлопців з усіх районів Волині. До нас приєднуються ті, хто хоче розвиватися в цьому спорті, кому цікава наша команда, і хто хоче виступати під нашим логотипом».



У спортивному доробку спортсменів – більше 20 відеоробіт, вони є постійними активними учасниками обласних та всеукраїнських фестивалів. «Подорожуємо, тренуємося, знайомимося з іншими атлетами», - додає Дмитро. До слова, нещодавно з'явилася нова відеробота хлопців.


«Зараз Freerun як вид спорту набирає популярності, відбуваються різноманітні змагання. В Ковелі, наприклад, ми були на відкриті майданчика для паркуру. Тоді змагалися волинські, львівські і рівненські хлопці. Також їздили на змагання "Free games" у Київ, де також брали участь представники різних країн, дуже сильні атлети світового рівня», - розповідає спортсмен.

«Побудувати майданчик, відкрити в Луцьку школу і розвивати цей вид спорту», - такі немаленькі плани команди Twist freerun family.

Кажуть, фінансування сподіваються отримати від міської влади. Якщо ж не вийде, шукатимуть спонсорів. Ділянку для облаштування майданчика, до речі, хлопцям уже виділила міська рада.

Інформаційне агентство Волинські Новини бажає спортсменам сил і попутних вітрів на шляху до реалізації планів та ідей.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
HD Показати IP 25 Грудня 2014 08:38
Брєд що відео, що монтаж. що... і взагалі?!
Fashion_Girl Показати IP 25 Грудня 2014 18:19
Молодці, дуже круто)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus