USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У 2014-му четверо волинян стали чемпіонами світу

11 Березня 2015 15:50
Найуспішніших спортсменів Волині за підсумками 2014 року влада нагородила грамотами та одноразовими стипендіями.

У номінацію «Десятка найкращих спортсменів з олімпійських видів спорту» увійшли двоє легкоатлетів. Найбільшими здобутками скорохіда Івана Банзерука минулого року стали 8 місце на Кубку світу у Китаї на 50-кілометрівці. На Чемпіонаті Європи в швейцарському Цюріху Банзерук став четвертим.

Метальник списа Максим Богдан став першим на Кубку Європи серед юнаків у Португалії та третім у командному чемпіонаті Європи серед дорослих в Німеччині.

У десятку найуспішніших спортсменів краю потрапило і троє велосипедисток. Лучанка Яна Беломоїна у 2014 за підсумками усіх етапів стала переможницею юнацького Кубка світу з маутінбайкінгу. На Чемпіонаті світу Яна фінішувала четвертою.

Велоспринтерша Марта Терещук у командній гонці на Чемпіонаті Європи в Португалії серед молоді стала п’ятою.

Найуспішніший старт велогонщиці на треку Олени Цьось був на Чемпіонаті Європи у Франції, де дівчина показала четвертий результат.
«Рік видався досить вдалим. Я тричі вигравала Чемпіонат України зі всіх видів, що в нас були. Своїм четвертим місцем на Чемпіонаті Європи теж задоволена. Часові результати не покращилися, але щільний графік змагань тримає в тонусі, - розповідає Олена. - Спорт – це важка праця і фізично, і морально, але ми вже звикли. Сезон закінчився, тому відпочиваю. Виступати почну з травня».

Троє веслувальників Юрій Вандюк, Марія Повх та Андрій Рибачок потрапили до рейтингу кращих спортсменів Волині. Вандюк та Рибачок у каное-двійці виграли «срібло» на Чемпіонаті світу серед молоді на кілометровій дистанції та стали срібними призерами Чемпіонату Європи на цій само дистанції.

Марія Повх виступала на Чемпіонаті Європи в Бранденбурзі (Німеччина) і в категоріях К-4 500, К-1 200, К-1 500 стала п’ятою.

У волинську спортивну десятку потрапила й найуспішніша важкоатлетка краю - Надія Миронюк. Вихованка Миколи Авраменка виборола «бронзу» на ЧС в Ізраїлі. Та найбільші здобутки Надія отримала не у спортивній сфері.
«Найбільший мій успіх – це те, що я стала мамою. Зараз я вже активно беру участь в підготовці спортсменів районної ДЮСШ. Дивлюсь, як вони виступають і самій хочеться змагатись. Підтягую загальну фізичну підготовку, а вже через місяць хочу перейти до серйозніших тренувань», - каже спортсменка.

Юлія Ткач перемогла на Чемпіонаті світу з вільної боротьби у Ташкенті і стала бронзовою призеркою на ЧЄ.
«Я виступала на Чемпіонаті Європи через півроку після народження дитини. Надзвичайно зраділа перемозі на Чемпіонаті світу. Це найбільший мій здобуток. Надалі старатимусь покращити свій результат, - коментує Юлія. - Мрія кожного спортсмена – перемогти на Олімпіаді. Я виступала вже на двох Олімпійських іграх. На наступній Олімпіаді я хочу потрапити в призи. Я вважаю, що дозріла до цього як у фізичному плані, так і у віковому».
Найкращими тренерами року стали Микола Авраменко (важка атлетика), Віктор Ковальов (велосипедний спорт), Валентина Матвійчук-Жолнач (велосипедний спорт), Федір Семенюк (веслування на байдарках) та Володимир Яловик (легка атлетика).

У категорію «Неолімпійські види спорту» потрапила бронзова призерка Чемпіонату Європи з жиму лежачи Ірина Воробйова.
Їй компанію склали чемпіон ХІ ЧС з риболовного спорту Віктор Жалнін, кікбоксер Дмитро Кобець, чемпіонка світу з кіокушинкайкан карате Ольга Лещук та Богдан Мочульський – бронзовий призер ЧС з джиу-джитсу.

Серед тренерів неолімпійських видів спорту минулого року найбільші здобутки були у Дмитра Волинця (куокушинкайкан карате), Даміра Шихотарова (риболовний спорт) та Ігоря Юхименка (джиу-ждитсу).

Найуспішнішими спортсменами у номінації «Кращі спортсмени з видів спорту інвалідів» стали біатлоністка Юлія Батенкова-Бауман, пауерліфтери Анатолій та Вадим Гречко, плавчиня Анастасія Зубач, фехтувальник Олексій Сундієв та футболісти Віталій Романчук і Анатолій Шевчик. Підготували їх тренери Волинського регіонального центру з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» Дмитро Гащин, Юрій Тимофеєв та Олег Хом'як.

Список спортивних ветеранів області очолили греко-римські борці Іван Кашицький, Михайло Нилипюк та велосипедист Володимир Клекоцюк.
«Волинські спортсмени у 2014-му достойно виступили на всіх рівнях. Минулий рік нам приніс чотирьох чемпіонів світу. Сьогодні прийшла лише незначна частина тих спортсменів, хто приносив очки в скарбничку збірної команди області. Багато наших переможців зараз на тренувальних зборах готуються до нових стартів. Попереду ще багато роботи, адже це передолімпійський рік і ми повинні здобути максимальну кількість ліцензій», - підсумував заступник начальника Управління у справах сім’ї молоді та спорту Волинської ОДА Ігор Дмитришин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1 Показати IP 11 Березня 2015 17:26
Молодці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus