USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку два десятки бійців «роздавали» стусанів

28 Червня 2015 17:40
Відкрите тренування бійців джиу-джитсу провели в громадському місці. Своїм прикладом лучани закликають інших долучатися до спорту. Усі охочі могли безкоштовно навчитися кількох прийомів самозахисту від професіоналів.

Публічне тренування клубу джиу-джитсу і грепплінга «GARDA» відбулося сьогодні, 28-го червня, на стадіоні Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Тренер команди «GARDA» Михайло Савчук розповідає Інформаційному агентству Волинські Новини, що власним прикладом спортсмени хочуть збільшити в містян інтерес до здорового способу життя.

«Ми започатковуємо такі відкриті публічні тренування. Цим хочемо розвіяти стереотип, мовляв, бойові мистецтва – це жорстокість. Насправді, спорт – це наше майбутнє, це здорова і сильна нація. Наш спорт виховує справжніх чоловіків, які сильні духом і тілом, які знають, що таке відповідальність, повага один до одного та справедливість. Зваживши на ситуацію, яка зараз у нашій країні, займатися спортом стало як ніколи актуально», – розповідає Михайло.
Спортсмен Олександр Устимович каже, що на вулиці специфічно тренуватися, втім, він готовий і надалі долучатися до таких тренувань.

«На вулиці менш комфортно займатися, ніж в залі: дуже спекотно, сонце пече. Втім, є і плюси – ми стаємо сильнішими, витривалішими, труднощі нас тільки загартовують. Взагалі, спортом я замаюся з 10 років. А сьогодні – це просто необхідність для кожного чоловіка як захисника Батьківщини», – наголошує гардівець.
Михайло Іщук уже показував свої спортивні навички, захищаючи честь області на всеукраїнських змаганнях. Він каже, що спорт допомагає впевнено крокувати по життю та досягати цілей.

«Ми щонеділі займаємося на вулиці, працюємо на витривалість, а тепер от проводимо такі відкриті публічні тренування. Я вважаю, що це гарний спосіб власним прикладом показати іншим альтернативу згубним звичкам. Зауважу, що спорт – це не лише вміння захистити себе чи мати хороше здоров’я, а й загартовування моральних якостей людини. Я вважаю, що дітей треба змалку віддавати на бойові мистецтва. Це вчить ставити перед собою мету, іти до неї попри будь-які труднощі та досягати її. Спорт загартовує силу волі та вчить людей бути стриманими у своїх емоціях, а ще – ввічливими», – запевняє Михайло Іщук
Тренер Михайло Савчук додає, що зараз він шукає можливість купити мати, щоб проводити подібні відкриті тренування у різних громадських місцях міста.

«Зі свого боку ми робимо те, що можемо й закликаємо небайдужих долучатися до спорту, і підтримувати матеріально. Дякую тим волинянам, які сприяють популяризації спорту в нашому краї, та завдяки підтримці яких ми неодноразово їздили на змагання та привозили перемоги. Зокрема: громадській організації «Волинське об’єднання підприємств-метал», Блащуку Євгенію, Олексію Шмігелю», – висловлює подяку тренер.

Зауважимо, що кожен перехожий може підходити до спортсменів та долучатися до безплатного тренування, аби спробувати власні сили чи здобути кілька практичних прийомів самозахисту.

Нагадаємо, спортсмени клубу «GARDA» неодноразово привозили золоті, срібні та бронзові медалі, які здобули на республіканських змаганнях: «Ukrainian Jiu-Jitsu 2014 Open Championship», «KIEV OPEN BJJ NOGI», турнірі з панкратіону «Патріот», турнірі з Бразильского Джиу-Джитсу «Khmelnitsky BJJ Spring Open 2015».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 28 Червня 2015 19:14
Ого! дуже круто!!!!!!!!! А де буде наступне тренування???
Miguel de Garda до Лучанин Показати IP 28 Червня 2015 20:32
12 липня 2015 року на стадіоні СЄНУ (біля школи №9 та меморіалу). Думаю десь о 11:00. Але якщо Вас цікавить більш детальна інформація ви можете завітати до нас в Пн-Ср-Пт 18:45, Зал Рукопашного Бою "Інсайт" (вул. Конякіна 24, 5 пов.)
Военком до Лучанин Показати IP 28 Червня 2015 21:04
В ато
Іра до Военком Показати IP 29 Червня 2015 01:42
З АТО напевне пишеш, розумник?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus