USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку вшанували пам'ять майстрів дзюдо

23 Січня 2015 07:00
У Луцьку відбувся другий відкритий Всеукраїнський турнір пам'яті Волинських майстрів дзюдо серед юнаків та дівчат 2000-2002 років народження.

За медалі змагань боролося більше двох сотень молодих спортсменів, дівчат було менше – 33 дзюдоїстки. Географію турніру представляли 10 обласних федерацій України та Київ. Із закордонних гостей приїхала лише румунська делегація. Хоча попередньо взяти участь у волинському турнірі зголосились ще команди з Литви, Польщі, Білорусі та Молдови.

«На жаль, майже всі іноземні делегації відмовилися їхати до Луцька в останній момент. Причиною тому стало загострення терористичної ситуації в Україні, зокрема обстріл мирного автобусу під Волновахою», - розповідає віце-президент Федерації дзюдо Волині Олександр Грицуняк.

Тим не менше на змаганнях цікавої і видовищної боротьби вистачало. Так, в деяких вагових категоріях у хлопців боролося більше 20 учасників.

На змагання прийшло чимало глядачів. Серед них було багато родичів спортсменів і тренерів, на честь яких проводилися змагання. На відкритті змагань був присутній і перший дзюдоїст Волині Вадим Сучилов. Він займається популяризацією дзюдо в краю з середини 70-х років ХХ століття.

У десяти вагових категоріях у хлопців та дев’яти у дівчат левову частку нагород вибороли волинські спортсмени: 9 золотих, 6 срібних, 4 бронзових нагороди. Найбільший внесок у медальний залік області принесли спортсмени з Іванич, Любомля та луцькі «колосівці». Не залишився без нагород і спеціалізований клас дзюдо.

«Кожним турніром, кожною нагородою ми доводимо, що наш спеціалізований клас дзюдо – це правильне діло. Організувавши дітям навчання, проживання та тренування в одному місці, ми в рази допомагаємо їхньому таланту розкритися. В інших великих містах є цілі спеціалізовані спортивні інтернати. Для Волині наш спеціальний клас є першою ластівкою, щоб змінити систему виховання талановитої спортивної молоді», - пояснює тренер Микола Марчук.

У березні Луцьк прийматиме Чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 15 років. Турнір пам`яті Волинських майстрів дзюдо став основним практичним етапом підготовки до нього.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus