USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин переміг на міжнародних змаганнях у Бресті

6 Травня 2015 08:15
У Білоруському місті Брест відбувся міжнародний турнір з легкоатлетичних метань пам'яті Заслуженого тренера СРСР Євгена Шукевича. У змаганнях брали участь найсильніші спортсмени-метальники з Білорусі, України, Молдови та Польщі.

У метанні списа у чоловіків вже в першій спробі волинський спортсмен Максим Богдан встановив рекорд турніру, метнувши спис на 81,83 метра. Білорус Павло Мелешко в третій і четвертій спробі спробував відповісти на виклик суперника, але все ж не зміг покращити його результат.

«Перед змаганнями я трішки прихворів. І навіть не думав, що так добре наметаю. Звичайно, було важкувато змагатись, та коли почав метати, зрозумів, що можу щось показати», - розповідає Максим Богдан.

Зазначимо, для Максима цей результат став найкращим у сезоні. Нагадаємо, свій особистий рекорд хлопець поставив минулого року на Кубку Європи в Португалії – 83,41 м.

«Я думаю, що і цей рекорд я оновлю. Я відчував, що і в Бресті міг це зробити, та ми з вчителем вирішили не спішити з цим. Він сказав, щоб я трохи зупинився, бо і так вже наметав свій результат. А в інших спробах порадив мені помаленьку «пройтися», як на тренуваннях. Бо ж потрібно берегти сили для подальших змагань. Це ж тільки початок сезону, а попереду ще Універсіада в Харкові 11 травня. Потім буде Чемпіонат України, де йтиме відбір на Європу серед молоді.

Я хочу поїхати на Європу і там показати хороший результат, щоб обов’язково потрапити у призи. Також цього року буде ще Чемпіонат світу в Пекіні серед дорослих. Туди я теж хочу потрапити. Адже наступного року буде Олімпіада в Бразилії і потрібно позмагатися зі старшими спортсменами, щоб набратися досвіду», - каже спортсмен.

Ще одну нагороду у «скарбничку» волинської збірної поклав Роман Рижий. Він замкнув трійку призерів серед дискоболів (57,41 м) і був четвертим у штовханні ядра (16,30 м). У секторі для метання молота Ірина Климець стала шостою (64,29 м). Марія Барилюк посіла таку ж позицію у секторі для метання списа, встановивши особистий рекорд (46,59 м).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКОГО МЕТАЛЬНИКА ВІДІБРАЛИ НА КУБОК ЄВРОПИ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Аманда Показати IP 6 Травня 2015 13:32
В1тання в1д горох1вчан Максиму 1 його тренерам( першому 1 тепер1шньому). Бажаэмо досягти мр11 1 потрапити на Ол1мп1аду

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus