USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинська спортсменка – про свою участь на Олімпійських іграх

31 Серпня 2016 10:59
Ковельчанка Тетяна Коб – найперша українська боксерка, якій вдалося потрапити на Олімпійські ігри. На турнірі найвищого рівня Коб, яка виступала у ваговій категорії 48-51 кілограми, спочатку перемогла чемпіонку світу 2014 року – болгарку Станіміру Петрову, а в 1/4 фіналу поступилася Ніколі Адамс – майбутній володарці золотої медалі. Про своє перебування на Олімпіаді Тетяна розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини.

«На бразильських вулицях гуляти небезпечно»

– Вітаю з поверненням до України! Тетяно, якою виявилася твоя мандрівка до зимової Бразилії?

– Спочатку з Києва вирушили до Франції, а вже з Парижу одинадцять годин летіли до Ріо. Направду, такі тривалі перельоти дуже втомлюють.

Дорога додому ще більше виснажила. У французькій столиці ми чекали на свій рейс п’ять годин! Після прибуття до Києва відразу не вдалося добратися до рідного Ковеля. Коли приїхала додому, вимкнула телефон та спала дві доби.
Умови проживання по інший бік океану були на найвищому рівні?

– Учасників змагань поселили в багатоповерхових будинках – таке собі олімпійське містечко. В нашому будинку мешкали спортсмени з Вірменії, Молдови, Білорусії та п’ятеро барбадосців. Кімнату зі мною розділяла Віка Ус – дівчина брала участь у веслувальному слаломі. На кожному балконі, окрім американського,– вочевидь, вони боялися терактів, – висіли національні прапори. До послуг олімпійців була поліклініка, якісний тренажерний зал. А під час турніру організатори змагань подарували кожному учаснику новенький «Samsung» S7 Edge з олімпійськими кільцями на боковій панелі та всією необхідною гарнітурою до ґаджету.

– З харчуванням проблем не виникало?

– Посеред олімпійського містечка знаходилася величезна їдальня. В будь-яку пору добу можна було туди прийти і смакувати усім, що лежало на столах. Протягом останнього часу я вирішила утриматися від м’ясних страв, тому в Ріо ласувала червоною рибою, фруктами, овочами, кашею кускус. Також спробувала бразильську національну страву – фейжоаду.
– Так засмагла… Як проводила вільний час в Ріо?

– Засмагала я вже після програного поєдинку, адже тривале перебування на сонці розслабляє. Через високий рівень криміналу на вулицях нам не дозволяли покидати територію бази. Тільки двічі вдалося побувати на екскурсіях. Спочатку піднялася на гору Корковаду, де встановлена знаменита статуя Христа-Спасителя. Вдруге нас повезли на пляж Копакабану, поплавали в Атлантичному океані. Часто відвідувала виступи інших наших спортсменів. Як на зло, в останні дні нашого перебування погода зіпсувалася, більшість вільного часу проводили в номерах.
– Одним словом, всі умови сервісу тебе повністю влаштовували?

– Усе сподобалося, окрім одного нюансу – прибирання. Мені жодного разу не змінили постіль, вкрай рідко видавали чисті рушники. За місяць всього кілька разів прибрали в приміщенні.

«Вважаю, що переможниці Олімпійських ігор я ні в чому не поступалася»

– Найпершою твоєю суперницею на ринзі виявилася болгарка Станіміра Петрова.

– Це була наша третя зустріч. Я вже знала її тактику, і перехитрила її. Болгарка очікувала, що відразу діятиму активно, але я не поспішала, вичікуючи помилок суперниці. Загалом, Петрова – досить досвідчена боксерка. Раніше вона виступала у ваговій категорії 54 кілограми, здобувала «золото» Європи, світу. В день поєдинку я прокинулася о 6.40 за бразильським часом, з’їла трохи фруктів, випила води та пішла на процедуру зважування. Бій відбувся об 11 годині. Дивно, але після поєдинку я практично не відчувала втоми.
На горі Корковаду
На горі Корковаду
– Хто найпершим привітав з перемогою?

Сергій Гордієнко – старший тренер жіночої збірної, а також наставники чоловічої збірної - Роман Семенишин, Вадим Казанін з своїми підопічними, які вболівали за мене на трибунах. На телефон найпершими написали мій вчитель фізкультури з ковельського профтехучилища і сестра, яка заодно передала вітання від членів родини.

– Те, що в наступній стадії тобі випала чемпіонка попередніх Ігор і тріумфаторка останніх – Нікола Адамс, – стало головною завадою на твоєму шляху до фіналу?

– Вважаю, що так. Жереб дійсно трапився вельми складним. Однак я не вважаю, що у чомусь поступалася британці. До слова, після бою екс-чемпіонка світу, наша землячка Аліна Шатернікова на своєму Фейсбуці написала приємні слова на мою підтримку («Задала трепку в ринге Танюша Коб олимпийской чемпионке Николя Адамс. Не смотрите на счет, счет не отражает реальной картины в ринге. После вчерашнего финала в мужском боксе в весе до 91 кг говорить не о чем, дискредитация олимпийского бокса налицо. Держать такой темп все 4 раунда, не давать британке вообще выдохнуть, все время накидывать удар за ударом, на ближней дистанции упорно работать, подход к сопернице через уклоны, прессинг с большим количеством точных попаданий – все это сделала УКРАИНКА! Я горжусь, что в нашей сборной такие сильные девчонки!!!!», – прим. авт.).

– На «фейсбучній» сторінці борчині Юлі Ткач бачив ваше спільне фото на бразильській землі. За яких умов вдалося зустрітися обом відомим ковельчанкам?

– Скажу, що до літа 2015 ми не були особисто знайомі. Звісно, чули одна про одну, але не більше. Минулого літа в Баку відбувалися Європейські ігри, де ми нарешті познайомилися наживо. До Ріо наші борці прибували пізніше, а після їхньою прильоту якось так траплялося, що з Юлею ми розминалися. Сфоткалися ввечері 23 серпня, а 24 уже вилетіли до України.
із землячкою Юлею Ткач
із землячкою Юлею Ткач
– З ким іще спілкувалася із спортсменів?

– Під час церемонії відкриття перекинулася кількома словами з борцем Жаном Беленюком, зробили спільне фото. Після перемог Верняєва, заходила до Олега в номер. Розмовляли, жартували, потримала в руках олімпійські медалі. Також боксерські поєдинки відвідував знаменитий боксер-професіонал Флойд Мейвезер.
з Жаном Беленюком
з Жаном Беленюком
з Олегом Верняєвим
з Олегом Верняєвим
Кілька разів до українських спортсменів підходили російські колеги, цікавилися політичною ситуацією в країні. Ми відповідали, що у нас все гаразд.

– Які плани на найближчий час?

– Поки що перебуваю вдома. Тренуюся, бігаю щоранку кроси, підтримую себе у формі.

Андрій Соколовський
Вид на олімпійське містечко
Вид на олімпійське містечко
З Флойдом Мейвезером
З Флойдом Мейвезером
На пляжі Копакабана
На пляжі Копакабана
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ковель Показати IP 31 Серпня 2016 13:47
просто туристка за дві олімпіади виграла один бій туристка
Анонім до ковель Показати IP 31 Серпня 2016 18:36
Одну. І програла чемпіонці
Жв Показати IP 31 Серпня 2016 18:35
Одну. І програла двохразовій олімп чемпіонці
До ковель Показати IP 31 Серпня 2016 23:04
Що жаба душить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus