USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські легкоатлети в Ріо: без медалей, але з досвідом

25 Серпня 2016 19:00
Волинські легкоатлети не здобули медалей на літніх Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. Але головний підсумок їхнього виступу – набуття досвіду і сподівання на подальшу підготовку до нових стартів в хороших умовах та за підтримки спорту в країні, - йдеться у матеріалі газети Волинські Новини №29 від 25 серпня 2016 року.

Ірина Климець не змогла пробитися у фінал з метання молота, хоча для цього їй слід було тільки повторити свою кращу спробу в цьому році – метнути на 72 метри. На жаль, нова олімпійська спроба відтерміновується, сподіваємося, на Токіо-2020.

Надзвичайно драматичними видалися змагання зі спортивної ходьби в Ріо. У чоловіків у заході на 50 кілометрів до фінішу через різні причини не дісталися 19 спортсменів. Ще 12 дискваліфікували. Тим ціннішим був фініш волинянина Івана Банзерука. Хоча, як зізнається спортсмен, разів десять зупинявся і хотів сходити. Але тренери та усвідомлення того, що це перша Олімпіада, підштовхнули попри все завершити дистанцію. З часом 4:11.51 він 39-й у фіналі.

«Ноги не йшли від початку дистанції. Чи це акліматизація?.. – намагався зрозуміти Іван після фінішу те, що сталося на дистанції. – Підготовка була хороша, тренувалися в горах, у турецькому Кютах’ї. Не було травм. Розминка напередодні була дуже хороша, але вийшов на старт «порожній», – сказав згодом Іван.

«Десь на 18-му кілометрі відчував, що сили геть закінчуються, а як дійшов, сам не знаю. Ігор Главан не зміг завершити дистанцію, у мене не було вибору, треба було доходити. І це мої перші Олімпійські ігри, не хотілося завершити їх без результату. Разів десять зупинявся, але все ж фінішував», – поділився спортсмен.

Найкращою серед українок зі спортивної ходьби на 20 кілометрів стала волинянка Надія Боровська. Вона подолала дистанцію за 1:33.01 і була 19-ою на фініші. Інша волинянка Валентина Мирончук фінішувала 46-ою (1:38.20).

Надія Боровська: «Ми прийшли на старт, якраз коли Сергій Будза фінішував. Знали, що він пройшов найкраще з наших, і відразу пішли до нього за порадами. Але я трішки не послухалася, відразу рвонула вперед. Мабуть, трішки адреналін виділився після того, як назвали десятку найкращих. Не треба було так швидко починати. Ближче до завершення дистанції трішки призупинилася, оскільки мала невеличкі проблеми з технікою і не хотіла, щоб мене зняли. Потрібно було гарно дійти дистанцію.

Для мене у Ріо було важче, ніж у Лондоні чотири роки тому. Там я встановила особистий рекорд, і місце було вище, 15-те. Але я не здаюся, буду готуватися далі й доведу, що можу. Але при цьому було не надто спекотно, самопочуття ніби і непогане, але не ноги. Не можу перебирати ними. Верхня половина тулуба працює добре, а ноги не слухаються. Думаю, якщо введуть жіночу 50-кілометрову дистанцію, піду її. Я витривала, а швидкості трішки не вистачає. Процес підготовки тривав чотири роки, після народження синочка хотіла краще виступити, але не так сталося, як гадалося. Синочку 2,5 рочки. Уявляла, як іду на тренування, а він біжить за мною. Я тренуюся в Луцьку в парку, і він зі мною. Йду пішки з дому три кілометри, а він за мною тупцяє».

Довідка:

Українські спортсмени завоювали на Олімпіаді у Ріо 11 медалей: 2 золоті, 5 срібних, 4 бронзові. Це найгірший результат в історії за кількістю золотих медалей, загальною кількістю медалей і місцем у медальному заліку.

«Золото» для України завоювали гімнаст Олег Верняєв у змаганнях на брусах, а також Юрій Чебан у веслуванні на каное.

«Срібло» вибороли стрілець Сергій Куліш, гімнаст Олег Верняєв, жіноча збірна з фехтування на шаблях, борець у вільному стилі Жан Беленюк і спортсмен у сучасному п’ятиборстві Павло Тимощенко.

«Бронзу» взяли шаблістка Ольга Харлан, стрибун у висоту Богдан Бондаренко, дует каноїстів Тарас Міщук і Дмитро Янчук, а також гімнастка Ганна Різатдінова.

З цими результатами Україна посіла в остаточному медальному заліку 31-ше місце.

Юрій КОНКЕВИЧ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
читач Показати IP 26 Серпня 2016 08:12
Самий ганебний результат за всю історію України, а вони про досвід...
СТОП Показати IP 27 Серпня 2016 19:28
згоден на 100 який уних досвид коли укого друга у кого третя олпиада пора на пенсию

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus