USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські метальники здобули нагороди на Чемпіонаті України

29 Липня 2014 13:39
Успішно для волинян завершився Чемпіонат Українита та Чемпіонат України серед молоді з легкої атлетики, що відбувся у Кіровограді 24-26 липня.

Про враження від змагань і здобутих результатів та перспективи легкої атлетики в Україні розмовляли з метальниками Романом Рижим та Максимом Богданом, а також з їхніми тренерами – Володимиром та Євгенією Сахаруками. Варто зауважити, що хлопців у підготовці до змагань підтримує благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк».

Роман Рижий з результатом 60.67 м у метанні диску здобув третє місце на Чемпіонаті України.

«Протягом трьох місяців ми наполегливо тренувалися. Зусилля були цілеспрямовані. Проте хотілося б виступити ще краще. А на сьогодні не маємо навіть відповідних умов для тренування. У Маяках маємо поле, де до огорожі всього 50 метрів. Я на останньому тренуванні, коли Володимир Іванович казав: «Чемпіонат України, спробуй далі метнути», перекинув диск через огорожу і тільки думаю: аби ні в кого не попасти. Під час змагань у Кіровограді, хоч тренер був за сектором, у мене було відчуття, що він поруч», - розповів Роман.

Максим Богдан з результатом 76.21 м у метанні спису виборов «золото» серед молоді і четверте місце серед дорослих. Далася в знаки травма, яку хлопець отримав під час тренувань у Польщі.

«Після приїзду з Німеччини (у Брауншвейзі на Командному Чемпіонаті Європи з легкої атлетики Максим отримав «бронзу», - авт.) довго лікувався і до Чемпіонату України зробив лише 4 тренування. Не метав з розбігу, щоб ще більше не пошкодити плече. Трішки підлікувався, але терпів ці змагання. Було дуже важко. Другу спробу не зарахували через заступ, а я метнув біля 80 метрів. Менше з тим, сезон закінчив і вважаю, що успішно», - розповів Максим Богдан.

Нагадаємо, серед останніх здобутків спортсмена – «золото» на кубку Європи у Лейрії (Португалія), «бронза» Чемпіонату Європи з легкої атлетики(суперліга) серед дорослих у Брауншвейзі (Німеччина), «срібло» Чемпіонату Євпропи з легкої атлетики серед юніорів у Рієті (Італія).

Через травму Максиму довелося відмовитися від чемпіонату Європи, який відбудеться 12 серпня в Цюриху.

Тренер хлопців Володимир Сахарук зауважив, що бачить майбутнє легкої атлетики в Україні саме в метанні. У планах – участь спортсменів у змаганнях світового рівня. Для Богдана Максима тренер ставить за мету здобути ліцензію на участь в Олімпійських іграх – 2016.

«Максим Богдан уже студент IV курсу. Для молодшого покоління, я вважаю, хлопці – достойний приклад для наслідування. Роман Рижий після такої великої перерви у тренуваннях, показав хороший технічний результат. Для нього складно було вийти на рубіж третього місця, призового. Оцінюючи хлопців, до мене підходили тренери і казали, що це найкраща техніка метання в Україні. Завдячуючи фонду Ігоря Палиці, ми зуміли вийти на цей результат. Метання спису і диску – надзвичайно складні легкоатлетичні вправи, до яких потрібно готуватися великий проміжок часу. Конкурувати у бігових програмах на світовому рівні Україні дуже складно. Саме в метанні я бачу перспективи і на Чемпіонаті Європи у наступному році, і на Чемпіонаті Світу, і на Олімпійських іграх - 2016. Хочеться сказати, що зараз маємо підтримку СНУ в особі ректора Ігоря Коцана, декана і викладачів інституту фізичної культури і здоров’я. Євгенія Григорівна Сахарук відповідає за виховний процес хлопців. Ми використовуємо науковий і фізичний потенціал і будемо надіятися, що буде підтримка від держави, і від інших меценатів, не тільки від Ігоря Палиці. Ми дуже вдячні, бо без допомоги фонду було би важко», - розповів Володимир Сахарук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus