USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські туристи-краєзнавці – кращі в Україні

29 Липня 2015 13:49
Команда Волинського обласного центру туризму здобула першість у всеукраїнських змаганнях. Про це повідомляє прес-служба ЦТСЕ.

Із 21 по 26 липня 2015 року в селі Осій Закарпатської області відбувся 10-й Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців, у якому взяли участь 18 команд з різних областей України. Команду Волині на цих змаганнях представляли гуртківці обласного Центру туризму, спорту та екскурсій у складі: Кохана Богдана, Кузьми Антоніни, Лукановського Миколи, Саченока Романа, Кобець Дарини, Морозюк Діани, Круш Тетяни та Бекирука Микити під керівництвом Катерини Павлюк, заступника директора ЦТСЕ та Віталія Гнатюка, методиста ЦТСЕ.

Програма зльоту передбачала дводенний експедиційний туристсько-краєзнавчий маршрут, роботу в творчих майстернях із краєзнавчих досліджень та різноманітних конкурсах.

Найзапекліша та найскладніша боротьба за першість відбувалась на дистанції туристсько-краєзнавчого маршруту, якийорганізували по пересіченій місцевості за системою ралі. Орієнтуючись за допомогою карти, командам потрібно було знайти контрольні пункти з використанням різних видів орієнтування на місцевості, подолати туристські технічні етапи – різноманітні спуски та підйоми, траверси, навісні переправи (дистанція І класу) та виконати спецзавдання на контрольно-залікових станціях з історичного, географічного краєзнавства, археології, екології, геології, фольклору та етнографії.

Волиняни проявили справжній бійцівський характер, злагодженість дій та високий рівень фізичної, технічної та інтелектуальної підготовки, продемонструвавши відмінні знання з історії та географії України, добре виконали завдання з опису пам’яток культури та археологічної знахідки, провели дослідження гідрологічних та геологічних об’єктів. Крім того, маршрут передбачав і чимало спеціальних завдань для визначення рівня туристських вмінь і навичок учасників – це визначення азимуту, відстані та висоти до недоступного об’єкту, в’язання туристських вузлів, надання першої медичної допомоги і транспортування потерпілого та багато інших.

У надзвичайно напруженій боротьбі, враховуючи добру підготовку суперників, все ж таки наша збірна команда впевнено виборола перемогу, продемонструвавши потужний потенціал можливостей, який має Волинський обласний Центр туризму, спорту та екскурсій у вихованні та підготовці дітей.

Ґрунтовні знання волиняни продемонстрували і на творчих краєзнавчо-дослідницьких майстернях. Так, Діана Морозюк з роботою «Скарби Журавлиного острова» виборола друге місце на секції «Геологія», і третє місце на секції «Історичне краєзнавство» має Антоніна Кузьма за роботу з дослідження «Боратинського форту».

10-й ювілейний зліт юних туристів-краєзнавців України став традиційно успішним для волинян, які в черговий раз (останні роки волинська збірна поверталась лише з перемогою) достойно представили нашу область і показали високий рівень підготовки. Ця перемога є хорошим дарунком гуртківців Центру туризму, спорту та екскурсій до 75-ти річчя, яке в цьому році відзначає установа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ванька Показати IP 29 Липня 2015 16:06
Ооо.з Боратинської школи...молодці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus