USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинські туристи привезли з Білорусі «бронзу»

29 Липня 2016 18:18
У Ківерцівській школі безпеки та виживання тренування відбуваються динамічно та результативно. Тут дітей вчать надавати першу медичну допомогу, швидко реагувати на стихійне лихо та допомагати людям у надзвичайних ситуаціях. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Торік вихованці школи перемогли у всеукраїнських змаганнях. Це дало їм право представляти країну на міжнародному турнірі зі спортивного туризму у Білорусі. 12 команд з різних країн змагалися у шести етапах. Учасники віком від 11 до 17 років демонстрували вміння у наданні першої медичної допомоги, кмітливість у гасінні імітованої пожежі, виявили майстерність у доланні перешкоди. У конкурсі «Візитка» та у створенні білборда хлопці та дівчата змогли продемонструвати фантазію та креативність. Українську команду на міжнародному турнірі представили 7 учасників із Волині.
Наймолодшою учасницею серед волинських туристів стала Анна Новосад. Вона вперше цього року побувала на міжнародних змаганнях. Дівчина каже, що здобуті знання у школі безпеки та виживання допомагають їй у навчанні.
Капітан команди Ківерцівської станції юних туристів Анастасія Дем’янчук з 7 класу відвідує тренування зі спортивного туризму. Вона вже визначилася з майбутньою професією – хоче стати медиком. Адже ці люди рятують людські життя. П’ять років наполегливих тренувань навчили Анастасію дивитися на світ по-іншому, дбати про довкілля та тих, хто поряд.
Улітку тренування юних туристів відбуваються на вулиці. Дещо проблематичніше це робити в інші пори року, оскільки Ківерцівська школа безпеки та виживання немає спеціально облаштованого для тренування приміщення, та й державного фінансування недостатньо, щоби закупити необхідний для занять інвентар. Підтримав молодих спортсменів Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», який виділив кошти на придбання бігової форми.
«З Фондом «Тільки разом» ми почали працювати ще в минулому році. У жовтні відбувався відпочинковий табір «Рятувальник» у місті Києві. Для того, щоб взяти там участь, потрібно було внести 5 тисяч – такий вступний внесок. На жаль, у нас коштів не було. Ми звернулися до Фонду і він нам допоміг. Діти поїхали до Києва, вибороли там призові місця. В цьому році виникла така ж ситуація, оскільки це були міжнародні змагання, інший рівень, потрібно, щоб діти мали гарний вигляд. Треба була форма», – каже голова ківерцівської громадської організації «Школа безпеки» Петро Сущук.
Із Білорусі волиняни привезли третє загальнокомандне місце. Зараз команда готується до нових турнірів. Уже восени її учасники зможуть продемонструвати свої навички та уміння з туризму у турнірі, який відбудеться у Болгарії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus