USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинському волейболу перемоги не «світять»?

4 Листопада 2013 21:36
У тренера і гравців команди «Континіум-Волинь-Університет» різні думки на невдачу.

Вже майже півроку волейбольна команда «Континіум-Волинь-Університет» втрачає свої позиції. А причина всьому - її новий склад. Про це розповів тренер команди Богуслав Галицький, - інформує ТРК «Аверс».

Головний тренер волейбольної команди «Континіум-Волинь-Університет» Богуслав Галицький зауважив: «Це для команди суперліги дуже молоді гравці, для волейболу це дитсадковий вік. У волейболі зрілість приходить після 20-ти років, коли вони відчувають м’яч, тактику… А ми починаємо з 15 років… Якщо у нас пішло зі складу 12 чоловік і ми включили молодих, а що таке молодих включити, зразу в суперлігу і грати проти Южного».

Чому в команді суперліги, у якій волеболістки грали по 10 і більше років, тепер початківці?
Відповідь на це дали екс-гравці команди «Континіум-Волинь-Університет». Зокрема, Анна Довгополюк розповіла: «Я читала інтерв’ю, тренер сказав, що ми не виконали свою задачу. Не знаю з чим це зв’язано. Ми брали участь в єврокубках, ми нормально там виступили… Справа була в фінансуванні. Нам казали що можливе зменшать фінансування, хтось хотів за кордоном попробувати свої можливості. Ось так і розійшлися хто куди… Виділялися певні кошти, але все одно команда йшла… Тренер постійно ходив щось добивався, вибивав і за якісь там копійки ми їздили на змагання».

Натомість тренер команди Богуслав Галицький переконує, що рішення замінити склад команди прийняли спільно з президентом команди та волинським губернатором, а дівчата порозходилися з різних причин: «Ми зібралися: президент клубу Степан Івахів, губернатор Борис Клімчук, я, і ми вирішили: чи дальше набирати легіонерів і потім дійдемо, що будемо і з Бразилії брати і з Португалії, Сербії гравців і загубимо своїх гравців і дитячий волейбол повністю».

Своєю чергою екс-гравець Анна Довгополюк вважає, що проблема не лише на Волині, але й в Україні: «Спортивна проблема у нас не тільки на Волині, а й в Україні. У нас дуже зменшене фінансування, тому команди й розпадаються. Розпалась така команда, як черкаський круг і Одеса. Це все через те, що немає людей, які б могли підтримувати команду».
А взяти волейболісток-початківців, вочевидь, виявилося найпростішим варіантом, бо при неналежному фінансуванні сплачувати заробітну плату їм, буде куди простіше.

Які ж можуть бути перемоги без грошової підтримки - питання риторичне. Отож, перед виборами, коли кандидатам у народні депутати потрібен піар, з’явився меценат. Вибори виграв. На цьому благодійність закінчилася. А там дивись, через два-три роки вже перед наступними виборами, коли знову потрібно буде пропіаритися, благодійник знову з’явиться. Та чи буде тоді кого фінансувати? Журналісти телеканалу «Аверс» намагалися зв’язатися з меценатом, президентом волейбольного клубу Степаном Іваховим та запитати його про перспективу волейбольної команди, проте це не вдалося.

Який вид спорту на Волині наступним потрапить до списку забутих, вочевидь, таки вирішуватимуть ті ж волинська влада і меценати.
ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКІ ВОЛЕЙБОЛІСТКИ РОЗГРОМНО ПРОГРАЛИ ВДОМА. ФОТО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus